posiadam rowerek authora a gang 6mm 2008 rok, mam zajawke dzieki kumplowi pobawic sie we fr. nie wiem czy na tym rowerku dam rade przejechac jakakolwiek lepsza trase ;p no i mysle nad fullem z tym, ze nie moge sie dowiedziec czy dam rade dobrac jakas rame do tego roweru? a reszte czesci stopniowo zmieniac czy musialbym od razu wymieniac rower ;p jakbyscie mogli mi cos podpowiedziec bylbym wdzieczny dodam jeszcze ze mam daleko do gór i chce w nich TEŻ jezdzic a nie TYLKO
hmm powiem tak, miałem nadzieje ze jakies czesci z tego roweru da sie przelozyc do ramy i amorka przedniego ale wnioskuje ze to nie ma sensu i lepiej kupic cos nowego. finansowo hmmm może z 2 strony za ile bym cos kupil dobrego ? nowka czy lepiej uzywany ? i czym sie kierowac przy zakupie ? duzym skokiem amortyzatora z przodu, a rama ?
Bez przesady, że do xc. To funbike/enduro rzec by można.
A w miarę sensowna rama fs wyniesię cię więcej niż obecna wartość roweru więc jeśli chcesz coś robić to zacząłbym od tego co masz.
Jeśli masz ramę 14" w tym rowerze to wywal przednią przerzutkę, manetkę, zostaw jeden blat, załóż napinacz. Pomyśl nad lepszym amorem i z czasem wymieniaj komponenty na lepsze.
rama to 16,5 to jaki amorek ? rozumiem ze bankowo jakis o duzym skoku 160mm ? a pytanie odnosnie napinacza - wtedy musiałbym miec łańcuch tylko na 1 trybie z przodu ;> przerzutka do sciagniecia tak ;>