Oszust Maciek(pisior) Do usunięcia

zero100
Kontakt:

Re: Oszust Maciek(pisior)

Post autor: zero100 »

Obaj jesteście Agenci. Jeden wysłał gdzieś w Polskę golenie bo chciał pospawać mocowanie hamulca a drugi złamał golenie w plecaku. Obie z tych rzeczy wydają się tak nie realne ,że aż zabawne :)
Ale różnica jest taka ,że to maciek zepsuł golenie i powinien się z tego rozliczyć. Chyba ,że jest tylko głupim dzieckiem bez kasy i trzeba dzwonić do mamy. I tak jak napisał LisuKrakow; jeżeli bawił się samymi goleniami bez osi to nie jest wcale wykluczone ,że pękły. Jak pierwszy raz rozebrałem boxxera to się przeraziłem jak bardzo to jest giętkie na samym busterze.
ak47

Post autor: ak47 »

SMOTER - musicie załatwić problem z Maciusiem, bo on sra, a Wy wszyscy macie twarze w gównie. Ja bym tego tak nie zostawił...
.proXof
Kontakt:

Post autor: .proXof »

maciekbike skoro ci pękły w plecaku to może pokażesz mam ich zdjęcie tu na forum. Absurdem jest dla mnie to, że pękły ci w plecaku. Lecisz u mnie na czarną listę ;)

P.S. zainwestujcie w słowniki panowie ;)
royal'ek
Kontakt:

Post autor: royal'ek »

Jeśli koleś jeździ na Glory 0 oraz wystawia 40 na allegro to ma kasę 8-). Moim zdaniem trzeba się po nią pofatygować osobiście bo przez internet 'gówno' zrobisz :lol:
Mervis
Kontakt:

Post autor: Mervis »

zero100 goleni nie wysłałem w kosmos, tylko 20 km od mojej miejscowości znałem typa, ale mniejsza oto,
Koleś Nie odbiera tel ode mnie, ani na gg nie odpisuje, nie wiem czy śledzi ten wątek,
Mam wielką prośbę do chłopaków z limanowej,
Powiecie mu jak sprawa wygląda, w szerszej opinii, bo chłopak myśli że dobrze robi.
Zapowiadam Maćkowi że jak nie zechce załatwić sprawy. To przyjeżdżamy w piątek do mieszkania, i porozmawiam z jego rodzicami,
Tu też wielka prośba do bikerów którzy go znają
Jeśli ktoś zna jego nr mieszkania.
Niech poda na priv,
I w jakich godzinach przyjechać by zastać wszystkich.
diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

Mervis pisze:I w jakich godzinach przyjechać by zastać wszystkich.
75% po godzinie 20 :)
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

Jak się to przeczyta na spokojnie to wygląda na to, że trafił swój na swego...

maciekbike Najpierw podejmuje się "pomocy" w pospawaniu czegoś, co jak sam stwierdził nie da się pospawać. Następnie psuje golenie w plecakowej niszczarce.
Potem zmienia zdanie, że raz kasę oddaje, raz nie. Fotki rzekomo złamanych goleni też nie wrzucił.

Mervis Też ma ciekawe podejście... stare golenie z pękniętym mocowaniem hamulca mają taką samą wartość co nowiutkie, prosto od dystrybutora? (W sumie nie wiem po co kupiłeś 2005 jak nowsze na PM są tańsze i lepsze? )

Tak naprawdę jakby "winowajca" pomyślał to odkupiłby od kogoś innego uszkodzone w ten sam sposób golenie (da się znaleźć) i dodał ewentualnie trochę kasy za kłopot i byłby kwita wg. mnie.

Ale jak się nie dało od razu dogadać to teraz się dochodźcie do Wielkanocy... :roll:
Mervis
Kontakt:

Koleś miał miesiąc by coś zrobić w tej sprawie.
jeśli napisał by mi że golenie kosztują 550 podzielmy to na pól
nie liczę przesyłki, to przystał bym na tą ofertę,
lepiej 250 niż nic
Ale oprócz gadki że golenie kosztują 550 zł nic innego nic innego mi nie mówił
Nie jestem jedyną osobą oszukaną przez Maćka, ale osoba która też została wydymana prosiła żebym narazie nic nie pisał.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

miki_ck pisze:Też ma ciekawe podejście... stare golenie z pękniętym mocowaniem hamulca mają taką samą wartość co nowiutkie, prosto od dystrybutora?
Skoro zepsuł to powinien ponieść tego konsekwencje, a to, że dystrybutor nie ma używanych częsci tylko nowe w konkretnej cenie to już nie jest wina żadnej ze stron.
edv
Kontakt:

Post autor: edv »

Po pierwsze: Moim zdaniem same golenie dolne bez osi przyciśnięte w plecaku mogą bez problemu pęknąć na busterze. Naprawdę nie potrzeba wielkiej siły żeby tak się stało. Po drugie: Jaki by Pisior nie był to nie usprawiedliwia to Mervisa żeby za używane golenie z 2005r z urwanym mocowaniem hamulca żądać kasy za połowę nowych goleni bo nie oszukujmy się ale takie coś nie jest warte nawet 100zl:). Po trzecie; kolega Pisior jak zepsuł to powinien przestać cwaniakować bo jak się wyrządziło szkodę to trzeba mieć jakiś honor i szkodę wyrównać. Po czwarte: chciałbym widzieć przedni hampel zamocowany na obejmie:))) poprzestawia Ci się to, zepsujesz hamulec i jeszcze wybijesz zęby!!!
Na koniec życzę pokojowego rozwiązania sporu! Wybijanie sobie zębów nawzajem z pewnością goleni nie pospawa:)
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

Mervis pisze:Koleś miał miesiąc by coś zrobić w tej sprawie.
I tu zawalił sprawę, mógł w tym czasie np. szukać używanych goleni a nie po prostu unikać kontaktu i liczyć że zapomnisz o sprawie ;)
GgG pisze:to, że dystrybutor nie ma używanych częsci tylko nowe w konkretnej cenie to już nie jest wina żadnej ze stron.
Ale żądanie 350zł za uszkodzone golenie to wg. mnie niezłe naciąganie. Jeśli zepsuł to powinien zwrócić tyle, ile były warte w chwili, kiedy je otrzymał (ewentualnie + jakiś % za zwłokę i kombinowanie). Ale ogólnie takie golenie warte były niewiele.

Zresztą - jeśli pożyczyłbyś kumplowi swojego Golfa 3 (nieubezpieczonego) i by go rozwalił szalejąc po wsi to żądałbyś zwrotu nowego Golfa z salonu?
(czysto hipotetycznie pytam, nie posądzam Cię o posiadanie takiego pojazdu i takich znajomych 8) )
Mervis
Kontakt:

Jeśli edv jesli według Ciebie to jest to warte grosze to chyba nie było problemu ze znalezieniem, takich samych goleni miał na to sporo czasu
myślał że wywinie się z tego.
czy kwota nawet nie 350 tylko połowa ceny nowych goleni 550 zł czuli 250 zł
nie jest uczciwą ceną po za tym jeśli chodzi o moje golenie były bardzo zadbane dlatego tak chciałem jest naprawić.
A co do pateny z obejmą.
tonie boisz ze Ci się polki przesuną po goleniach :)
A obejmę masz skręcaną po bokach, a zacisk Ciągnie je do góry, rozwiązanie dużo lepsze niż niezawodne mocowanie marzocchi :)
Taran96
Kontakt:

Post autor: Taran96 »

SMOTER pisze: w Aukcji z Foxem też do końca prawdy nie napisałes bo pierwszej świeżosci to on nie jest :)
To jak już tak jeździcie po maciekbike
to co jest nie tak z tym foxem ?

P.S. Luknijcie na jego podpis :arrow: M6 + ELKA + 40.
Kasa jest tylko brak honoru .
[K]
-Amor (+180 skoku,najlepiej 2 półka) ,
-Manetka Sram(używana,9 biegów),
-Korby,
-Hebel.
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Beka temat! Muszę to wierszem opisać!
Back in black
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Mervis pisze:Oddałem mu miesiąc temu golenie do spawania od 888 rc
Ojajebie. Jesteście siebie warci, chociaż to imho gnój i oszust. Po słowniki panowie, nic więcej...
zero100
Kontakt:

Post autor: zero100 »

Mervis pisze:goleni nie wysłałem w kosmos, tylko 20 km od mojej miejscowości znałem typa
no to ja nie rozumiem problemu. To jest wasza wioskowa sprawa a Ty robisz z tego temat ogólnopolski i ośmieszasz jego jak i siebie. Koleś mieszka 20 minut drogi od Ciebie a Ty czekasz miesiąc. Trzeba było to załatwić już dawno. Zgadzam się ,że powinien oddać Ci kase ale nie sądzę ,że powinien oddać 350zł, 50% za nowe golenie, przesyłkę, naklejki (?). I tak byś te golenie powiesił na ścianie albo wyrzucił na złom. Może niech maciek odkupi Ci golenie w podobnym stanie; odda Tobie; i wtedy powiesisz je sobie na ścianie - to też byłoby uczciwe.
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

zero100 pisze:nie sądzę ,że powinien oddać 350zł, 50% za nowe golenie, przesyłkę, naklejki (?)
ale pieprzycie , jak zepsul to ma odkupić i gówno kogo obchodzi co kupi - czy nowe golenie na pół patyka czy używki za 200 , mają być w stanie nie gorszym niż oryginał i tyle
maciekbike
Kontakt:

Post autor: maciekbike »

Mervis Z Toba nie da sie dogadac , twierdziesz caly zas ze stare golenie z urwanym moowanie na hamulce sa warte 700 zł , i tak bylo przez tydzien , na poczatku proponowalem 100 zl to zle , potem 200 to tez zle i tak dalej . Proponowalem ze zalatwie takie same golenie z 2005 roku urwanym moowanie to nie bo jego byly w idealnym satnie itp . ( 6 latni amor chyba sie zuywa ) . A kasy nie dostanie za to ze mowiles caly czas 700 zl , po czym ja dzwonie do gregorio i sie pytam o i ile . Dowiaduje sie ze nowe kosztuje 500 zl !! A ten za chwile mi pisze ze za naklejki mam dac , bez przesadny . Na nowych golniah masz naklejki . A to ze tobie sie one nie podobaja i chcesz inne to nie moj problem . Z tym ze moge dac czesc kasy 500 zl to sie moge zgodzic , ale z Mervis sie tak nie da dogada bo on chce 700 . A teraz na forum pisze o innego .
Załączniki
chyba na czyms takim nie da sie jezdzic w dh
chyba na czyms takim nie da sie jezdzic w dh
http://pisior177.pinkbike.com/album/intense-M6/
maciekbike
Kontakt:

Post autor: maciekbike »

SMOTER A moze mi powiesz co jest nie tak z moim foxem ?? Sprzedej go za mala kase bo jedna laga ma przetarty teflon co jest napiase w aukcji . jak masz jakis problem to przyjdz mi to powiedz
http://pisior177.pinkbike.com/album/intense-M6/
Zablokowany