[damper] Uszczelki do FOX DHX 3.0 coil 222mm
-
- Kontakt:
[damper] Uszczelki do FOX DHX 3.0 coil 222mm
Kilka dni temu mój DHX 3.0 coil zaliczył harkorowy weekend na trasach, co skończyło się przykro- mega dużym wyciekiem.
Potrzebuje namiaru na uszczelki- tzn. gdzie mogę kupić oryginalne uszczelki FOX'a - oprócz znanego nam dystrybutora.
Ew. jeśli ktoś już mierzył i kupował zamienniki- to proszę o pomoc: tzn. wymiary takich uszczelek i miejsce, gdzie kupię takie cudo, na necie bądź we Wrocławiu.
Za każdą pomoc będę niezwykle wdzięczny.
Potrzebuje namiaru na uszczelki- tzn. gdzie mogę kupić oryginalne uszczelki FOX'a - oprócz znanego nam dystrybutora.
Ew. jeśli ktoś już mierzył i kupował zamienniki- to proszę o pomoc: tzn. wymiary takich uszczelek i miejsce, gdzie kupię takie cudo, na necie bądź we Wrocławiu.
Za każdą pomoc będę niezwykle wdzięczny.
MTB!
-
- Kontakt:
Zależy z której strony.klexuh pisze:GgG A co z np. uszczelka przy tloku?
Jeśli wyciek masz pomiędzy trzpień tłoka, z końcówką z oczkiem do montażu z reg. tłumienia o tutaj:
http://imageshack.us/f/705/damperv.jpg/
To niestety ale nie uratujesz go raczej. A dlaczego nie uratujesz?
Już ci powiem..
Fabrycznie jest to wkręcane ja jakiś klej (niekiedy pęka) i nie ma tam oringa. Jedynym ratunkiem jest zakup nowego trzpienia albo wysłanie do cult-bikes

Jeśli mówisz o uszczelce na samym tłoku z shimami czy coś, to dostaniesz wszędzie.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
-
- Kontakt:
To się wymienia uszczelkę na szpilce i po sprawie .diesel2117 pisze:Zależy z której strony.
Jeśli wyciek masz pomiędzy trzpień tłoka, z końcówką z oczkiem do montażu z reg. tłumienia o tutaj:
Bzdura. Skręcone jest na zwykłym uszczelniaczu(kleju) do gwintów . Zazwyczaj poddaje się bez problemów, jeżeli nie to trzeba podgrzać do ok 60 st. Oring jak najbardziej jest .diesel2117 pisze:Fabrycznie jest to wkręcane ja jakiś klej (niekiedy pęka) i nie ma tam oringa. Jedynym ratunkiem jest zakup nowego trzpienia albo wysłanie do cult-bikes
Taaaaaaaa.... w takim razie w Krk mamy tylko calowe uszczelki...Las3k_91 Ldz pisze:Będzie ciężko, bo Fox ma calowe wymiary, a w Polsce mamy metryczne.