[Wisła] A-line Wisła Stożek

tomo
Kontakt:

[Wisła] A-line Wisła Stożek

Post autor: tomo »

Nowa linia na Stożku gotowa. Oficjalne otwarcie A-line na którym znajdziecie mnóstwo stolików i band w najbliższy weekend tj. 3-4 września. Zapraszamy wszystkich na wspólny relaks na najprzyjemniejszej trasie w Polsce :) Po jeździe grill/ognisko. Według prognoz zapowiada się słoneczny weekend.
bartson
Kontakt:

Re: A-line Wisła Stożek

Post autor: bartson »

Nareszcie, a gdzie ta trasa się kończy?
bartson
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Filmy i zdjęcia trasy poproszę !

Słyszałem superlatywy, wpaść by trzeba było sprawdzić.
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Foto filmy cokolwiek zapodajcie :D
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
artek700
Kontakt:

Post autor: artek700 »

jak to wygląda pod kątem sztywniaka ze 100mm z przodu? Będzie się dało przyjemnie pojeździć?
http://chr.rybnik.pl
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Też jestem ciekawy jak to wygląda ;)
GgG pisze: To nie jest aline, nawet w najmniejszym stopniu.
;)
SegatiV
Kontakt:

Pamiętam spór z PB o nazwę "Wisłer" - tutaj akurat można sobie darować. Ważne żeby było miło - i nie budowane jak zawsze Pan Gagat i Aro w spółce - czyli 90% koparka, trochę łopaty i "Ujeździć się musi" , a potem w bandach dziury po pół metra :) Jestem ciekawy, i trzymam kciuki.
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

ciekaw jestem ile wspólnego ma ta trasa z oryginalną A-line... na oryginale wybicia są momentami tak ostre, że na niektórych dirtach tak nie ma, a tutaj jakoś nie widzę zbytnio wybić, które mają nieść w górę :)
43RIDE magazyn rowerowy
ABG
Kontakt:

Post autor: ABG »

Tom@a masz jakieśzdjęcia tej trasy, czy założyciel tematu mógłby podpiąć jakiś link z filmem albo przynajmniej fotkami...wypadałoby inaczej w ciemno kilkaset km wiele osób nie będzie ryzykować
Kamil89

Post autor: Kamil89 »

jestescie niesamowici kurde koles robi wam trase która chociaz w jakims stopniu daje wam szanse pojexdzenia tak jak tam nazywa ja tak samo żeby każdy wiedział mnie więcej o co chodzi ale nie kazdy musi wtrącic swoje hejterskie 3 grosze tak żeby było żeby sobie skrytykowac tomka i perina ... segativ kurde ciekawe jak budowali prawdziwego alina pewnie łopatami ? no a trase to najlepiej żeby była odrazu jak autostrada wiadomo że wszystko się musi rozjeździć kwestia tego czy chłopaki zadbaja o to tak żeby nie było jakieś nie ziemskiej tarki ... czekam na info i zdjęcia pozdrawiam !!
SegatiV
Kontakt:

Tom@s tu się zdziwić można, jeśli ta fota rzeczywiście jest z trasy, będzie/jest ciekawie:

Obrazek

z fejsbuka.

Kamil89 Ty się nie udzielaj proszę. Bardzo Cię proszę, nie chcę mi się tłumaczyć kolejnemu "komuś" od zera, czytać ze zrozumieniem nie potrafisz/cie, trudno :)
Lukasz12
Kontakt:

Re: A-line Wisła Stożek

Post autor: Lukasz12 »

SegatiV, ironia czy Ty tak na serio??? Przecież to zdjęcie jest z Crankworx z Whip Contest, a rider to Brendan Faircloth.
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

artek700 pisze:ak to wygląda pod kątem sztywniaka ze 100mm z przodu? Będzie się dało przyjemnie pojeździć?
a to zależy, jaki masz kąt głowki. Bo pod kątem główki to źle wygląda.
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

SegatiV, jakby to zdjęcie było jeszcze w Polsce zrobione ;) swoją drogą ciekawi mnie bardzo dlaczego Bike Park Stożek promuje swoją trasę nie swoim zdjęciem... ciekawe czy autor (zapewne jakiś kanadol) o tym wie? (pewnie nie)

ABG, zdjęcia są na Facebooku - o tutaj

miałem okazję pojeździć na A-Line i szczerze mówiąc, to trasa z Wisły obok A-Line to nawet "nie stała" ;) bardzo bym chciał, aby ktoś zrobił taką typową kanadyjską traskę z tryliardem hopek o ostrym kącie (tak jak w Whistler), ale chyba się nie doczekam... w każdym razie chłopaki z Wisły dobrze kombinują i za to im się należy szacuken! :D
43RIDE magazyn rowerowy
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Kamil89 pisze:no a trase to najlepiej żeby była odrazu jak autostrada wiadomo że wszystko się musi rozjeździć kwestia tego czy chłopaki zadbaja o to tak żeby nie było jakieś nie ziemskiej tarki
Chłopie mało wiesz o parkach. Szerokosc trasy nie zalezy od jej rozjezdzenia tylko od tego jak sie ją wytyczy.

A co do Tarki - i tak bedzie. Nie da sie w ruchliwym parku najbardziej popularnych tras utrzymać bez tarki. Albo przynajmniej jeszcze nie byłem na popularnej parkowej trasie gdzie nie było jej choć troche. Ludzie i tak bedą narzekać. Fajna incjatywa.

Tomas co do aline z mega iloscia chop - powiem ci, że o ile bandy sie w europie przyjmuja to pełnych chop tras wielu nie widzialem. W Chatel coś w próbują, w les gets była ale raczej techniczna nadmiernie i trudna. Może Wagrain bo tam były jakis ważny typ z Whistler działa. Nie byłem to nie wiem.
cranck
Kontakt:

Post autor: cranck »

co to za marketing i piar?? ma byc profeska z elementami bajery :D zdjęcia mają być z gotowej trasy a nie zbudowy! i gdzie jest helmetqrwacam?? :lol: niemniej jednak Wisle gratulujemy erlajna :geek: aaa i mam nadzieje, że nie zostały zbudowane żadne po_je_ba_ne dable tylko wszystko na flow'och, bezpiecznych, zapewniających fun 99% riderów, stoliczkach:)
SegatiV
Kontakt:

Ja tam "nic nie wiem" :P Ale wygląda jak zawsze :)
tomo
Kontakt:

Post autor: tomo »

Trasa kończy się wlotem na końcówkę trasy downhillowej w pierwszym lesie. Foty postaramy się wrzucić w najbliższych dniach.
Segativ - zapomniałeś do koparki i łopat dodać grabie i ubijanie (biorąc pod uwagę żę nie widziałeś trasy to i tak jak na Ciebie nie za dużo narzekasz - widzę postęp)

W niedzielę każdy jeżdżący do karnetu otrzyma gratisową kiełbę :)

hopy są różne z niewielkim lotem, bardziej płaskim po duże i wysokie loty, natomiast bandy raczej ogromne jak na polskie warunki (większych w PL nie widziałem)

Do zobaczenia na trasie !
SegatiV
Kontakt:

tomo tak jak wspomniałem na PW - serio, koncepcja mi się podoba, a wpis na FB, że "trasa musi się ubić" skłonił mnie, po doświadczeniach, do sceptycznego wniosku. Jeśli to jest prawdą, cieszę się:
tomo pisze:zapomniałeś do koparki i łopat dodać grabie i ubijanie
Wiesz, dobrze że wspominasz, że "mało" narzekam :) I słusznie zauważyłeś, nie widziałem, nie oceniam... Co dziwne, jet to u mnie swego rodzaju prawidłowością :)

Również do zobaczenia na trasie :)
ODPOWIEDZ