[Wisła] A-line Wisła Stożek

Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Schodek pisze:tylko gdzie ta masa stolików?? ile to jest masa 30? czy dwa??
Może liczą to w kilogramach ;)
Timmy17
Kontakt:

Post autor: Timmy17 »

WCChopper pisze:Zajmowali się A-Linem który też jest marnej jakości
nie wypowiem sie czy jest marnej jakosci czy tez nie bo jeszcze na niej nie jezdzilem, Ty jezdziles i stwierdzasz ze jest marna, OK.
Trzeba tez pamietac o tym ze co dla jednego jest marne, dla innych moze byc calkiem spoko no ale o gustach sie nie rozmawia.
TomcioFR
Kontakt:

Post autor: TomcioFR »

Timmy17 Płacę za karnet czyli oczekuję , a nie ze nie mogę położyć się w bandzie bo jest w niej masa luźnych kamieni.
Co do a-line`a to widać na zdjęciu http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater kąty wybić .
Z mojego punktu widzenia a-line = szeroka,przyjemna, płynna trasa urozmaicona dużą ilością stolików tzn długie płaskie wybicia ,brak dziur i długie lądowania .
http://tomciofr.pinkbike.com/
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

No to nieźle. Dzięki Tomcio za relacje. Jeśli faktycznie do Koninek wjedzie kopara w celu stworzenia prawdziwej linii do bezpiecznych, dalekich, wysokich, płynnych lotów to Koninki zmiażdżą system podwójnie. Teraz miażdżą trasami dh, najwyższa pora na loty.
Szkoda że kopara nie wjechała w wakacje, z tego co sie orientuje mielibyście na miejscu lepszą ekipe do profilowania. Ale co tam, nie martwię się o przebieg prac, skoro Schodek mówi ze będzie ok, to pewnie będzie :)

Niech jeszcze powstaną prawdziwe (większe niż 2m) dropy z kładek w lesie a zaczną przyjeżdżać do Was nawet Słowacy.

Trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na wieści (a razem ze mną setki innych fanów Koninek)
chelsea92
Kontakt:

Post autor: chelsea92 »

Witam Panowie.

TomcioFR To "Szczeki" chyba slabo kondycyjnie przygotowany skoro nie umial dokręcic na Hopki.Arek Perina jak jezdzilismy poczatki tej Trasy kiedy byla jeszczce naprawde miekka bez wiekszych problemow wszytsko dolatywal a nawet przelatywal.
Odnosnie luznych kamieni dzis jezdzilismy Grupka 5 osób od Schroniks atzw."Pucharówka" w super staie bez zadnych kamyczkow luznych , natomiast Trasa z Joy Ride (Polanki) Troszke kamyczkow bylo ale pewnie na ten week juz nie bedzie chlopaki byli teraz zaangazowani w Robienie Nowej traski , skonczyli to wezma sie teraz znow do ulepszania starych - bez spiny !!!

akSiorek Gora trasy wykoszona nie wiem do czego sie tam przyczepiasz ?
Plynnosc do ogarniecia zalezy jak dla kogo jedni po 2 razie inni po 50 ...
Dreny sa identyczne jak za czasow "Schodka" normalne a skoro zamykasz tam zawieche to jakie ty masz sprezyny w Amorze,Damperze ? :shock:

Chlopaki (budowniczy Arek i Tomek) kawał dobrej roboty rubcie swoje i nie przejmujcie sie bezsensownymi uwagami.Bo dla poniektorych zeby bylo dobrze to musial by byc na trasie asfalt wylany.

Pozdro !!!
BorekDH
mateusz54
Kontakt:

Post autor: mateusz54 »

chelsea92 pisze:Witam Panowie.

TomcioFR To "Szczeki" chyba slabo kondycyjnie przygotowany skoro nie umial dokręcic na Hopki

TomcioFR to Tomasz B a "szczęki" to szczęki i nie są to te same osoby a poza tym osoba która lata takie rzeczy http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 1946871889 trudno aby nie doleciała na "A...." . Taką trasę to powinien każdy dolecieć
chelsea92
Kontakt:

Post autor: chelsea92 »

mateusz54 ok ale to TomcioFR dal informacje o szczekim.
Nie wzoruj sie na innych , wpadnij sam i zobacz czy da sie doleciec czy nie ? Bo ja juz wiem ze TAK
BorekDH
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

Dawajcie filmy z trasy i wszystko będzie jasne. Jak będę to sam coś porobię i zdam relacje.
mateusz54
Kontakt:

Post autor: mateusz54 »

chelsea92 pisze:Nie wzoruj sie na innych , wpadnij sam i zobacz czy da sie doleciec czy nie ? Bo ja juz wiem ze TAK
nie wzoruje się a na pewno wpadnę i wytestuje ten "a......
TomcioFR
Kontakt:

Post autor: TomcioFR »

chelsea92 tak dla porównania trasa co ma trochę więcej wspólnego z a-linem niż 4x we Wiśle.
http://www.youtube.com/watch?v=YaLIyg7zc5I
Pojedź sobie trasa poniżej górnej stacji i tam masz więcej kamyczków niż Nesquika na polanie chocapica :D , albo tzw. Pucharówką po przecięciu pod kolejką.

Chlopaki (budowniczy Arek i Tomek) kawał dobrej roboty rubcie swoje i nie przejmujcie sie bezsensownymi uwagami.Bo dla poniektorych zeby bylo dobrze to musial by byc na trasie asfalt wylany.

Rubcie, rubcie :D :D :D :D
http://tomciofr.pinkbike.com/
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

chelsea92 pisze:To "Szczeki" chyba slabo kondycyjnie przygotowany skoro nie umial dokręcic na Hopk
Dobra postawa. Czyli uważasz, że przed hopami na trasie gdzie ma być flow powinno sie kręcić? Myślałem, ze postawa - nie podoba sie trasa to jestes cienki/głupi/brzydki sie skonczyła. Skąd tyle buty w kraju skoro jeszcze trasowo poziomu zachodniego nie osiągneliśmy?
Liczyłem na ta trase, może wpadne ale szczerze ufam Szczekiemu bo tripował min do Francji i jednak ma poglad jak wyglada dobrze wykonana trasa. Wpadnie sie poznym sezonem albo na nowy po kontuzji to sie zobaczy ale nie tylko na forum ludzie marudza.
Czekam na dokonczenie Koninek bo na razie to najsensowniejszą opcją wydaje sie sezonowy w Ruzomberoku.
artek700
Kontakt:

Post autor: artek700 »

w dupach się poprzewracało od tych wszystkich tras...

jeszcze niedawno ciężko było wskazać górkę z więcej niż jedną trasą, a teraz jak powstają nowe to w wszyscy tylko narzekają. Łopata i do roboty, skoro każdy wie lepiej. Rąk do pracy nigdy za mało.

Przecież nie wszystko od razu jest idealne. Na pewno z czasem trasa ewoluuje i będzie tylko lepsza.
http://chr.rybnik.pl
WCChopper
Kontakt:

Re: [Wisła] A-line Wisła Stożek

Post autor: WCChopper »

artek700 pisze:jeszcze niedawno ciężko było wskazać górkę z więcej niż jedną trasą, a teraz jak powstają nowe to w wszyscy tylko narzekają. Łopata i do roboty, skoro każdy wie lepiej. Rąk do pracy nigdy za mało.
Po co komu setki słabych, bądź miernych tras? Myślę, że architekci i wykonawcy trasy są dojrzałymi ludźmi. Nie wystarczy pokopać koparką i łopatą, aby zebrać w jednym miejscu ludzi. W trasę trzeba włożyć sporo pracy i serca. Takie trasy wcale nie pomagają w tym by z polską scena downhill' owa liczyli się europejczycy - Zawodnicy jak i również inwestorzy. Nasi sąsiedzi posiadają bike parki sponsorowane przez Specialized i wcale nie wątpię że jesteśmy w stanie zaimponować(z takim zapleczem jak nasze góry) poważnym sponsorom . Jednak taka trasa raczej nie zrobi na jakimkolwiek słowaku, bądź czechu wrażenia, no chyba, że pierwszy raz w życiu będzie widział rower :D

Trochę więcej przyłożenia do pracy i mniej olewki!
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

artek700 mylisz się, bardzo się mylisz.

Komercja, a "pokazanie górki z hopkami" do dwie, całkowicie różne rzeczy. Fajna "traska" z hopkami, powstawała min. w Krk, ale tam budowali swoi, każdy coś dodał, lepiej, gorzej, ale było robione, co najważniejsze, nikt nie porównywał jeszcze nie istniejącej trasy do a-line'a...

Mówisz żeby za łopatę się wziąć - wejdź na stok i zacznij robić coś nie po myśli inwestora/projektanta - zobaczymy ile zdziałasz.

Szczęli na FB napisał "Udostępnijcie nam koparkę, łopaty, nocleg poprawimy to."

Uważam że niektórzy ludzie, nie powinni brać się za niektóre rzeczy. Dodam że pojadę na trasę mimo wszystko, sprawdzić, może po rocznej przerwie, kondycja mi nie spadła... Jak Szczękiemu :mrgreen:
artek700
Kontakt:

Post autor: artek700 »

WCChopper myślę że te trasy za granicą wyglądają jak wyglądają właśnie dlatego że przyszli sponsorzy, a nie na odwrót.

SegatiV, w tym temacie jest wiele krytyki, ale niewiele konstruktywnej - a to tylko szkodzi.
http://chr.rybnik.pl
WCChopper
Kontakt:

Re: [Wisła] A-line Wisła Stożek

Post autor: WCChopper »

artek700 pisze:WCChopper myślę że te trasy za granicą wyglądają jak wyglądają właśnie dlatego że przyszli sponsorzy, a nie na odwrót.
Nie zrozumiałeś tego co napisałem, albo ja to niezbyt czytelnie napisałem.

Prosto.
Chcesz zachęcić sponsorów? Na pewno nie takim "A-linem" jaki powstał na Stożku.

Ludzie powinni pokazywać, że robią to dla przyjemności swojej i innych, a nie na "odwal się" tak by zrobić pierwszy A-line w Polsce i by móc to sobie potem dopisać do osiągnięć.
B3ZRADNY
Kontakt:

Post autor: B3ZRADNY »

Byłem dzisiaj w Wiśle, ostatnio śmigałem tam 30 lipca, mam zapisane więc wiem co mówię. Wtedy fajnie wszystko było ogarnięte, zero syfu na trasach, kilka jakiś nowych linii, band bezpośrednio pod wyciągiem - wtedy wyglądały na świeżo zrobione. Z tego co mogę wywnioskować to za bardzo nikt się tymi bandami nie zajmował od czasu gdy rozpoczęto grzebać przy a-linie, tak to w mojej opinii wygląda. Odcinki pod wyciągiem (górna część) miały sporo fajnych muld, niedużych band. Dzisiaj na muldach powstała konkretna tarka, dość świeże bandy o których wspomniałem wyżej nie są w najlepszej kondycji, sporo dziur, a przy wyjazdach z nich niemało drobnych kamieni.
W lesie podobnie sprawa wygląda (chodzi mi konkretnie o las w połowie góry po prawej stronie od wyciągu stojąc na szczycie i patrząc w dół ;) ) Nie jest za przyjemnie śmigać po patykach, luźnych kamieniach gdy przyjeżdża się do bike parku... Wole jednak porządek na trasach co za tym idzie bezpieczną i dającą duży fun jazdę
Tyle mniej więcej co do obecnego (na dzień 1.09.2011) stanu tras. Podsumowując - było elegancko jeszcze w lipcu, obecnie w mojej opinii się zesrało, kwestia porządnego zadbania o trasy, "pozamiatanie" drobnicy, odświeżenie profili band, zlikwidowanie dziur - wtedy znów będzie OK!

A teraz moja ocena A-line`a.
Szczerze to spodziewałem się czego innego, ale może w ocenie budowniczych tak po prostu miało być i plan został zrealizowany na piątkę. Niestety ten odcinek w zasadzie w ogóle mi nie leży. Bandy fajne, głębokie, można na nich się "rozhulać" ale po wypadzie z bandy widziałbym szeroki najazd na ADEKWATNY DO ROZPĘDU stolik + szerokie lądowanie i kolejne bandy + następne przelotówki nad stolikami. A niestety po wyjeździe z bandy czeka mnie ni to stolik, ni to hopa, ni to drop.

Podsumowując: może niektórym się spodoba, trasa potencjał ma ale nie jest to czego bym oczekiwał. W mojej ocenie na całość składa się kupciaa czasu, kupa roboty i powstaje nam wieeeelka Kupicha z niewykorzystanym potencjałem na jedną z bardziej ciekawych tras po jakiej można by pojeździć w PL.
Kurde no po prostu szkoda, mam nadzieję że chociaż mój post da co po niektórym większy pogląd jak się sprawy mają. Wisłę bardzo polubiłem już w zeszłym roku, sentyment został do teraz, ale na sentymencie się nie jeździ tylko jeździ się po trasach...

Nie zamierzam czepiać się tu jak to został zmarnowany potencjał, że to jest ble, że tamto zaniedbane, że dziury, że tarka... Bardziej liczę na to, że ten kto się miejscówką zajmuje jeszcze w tym sezonie choć trochę zadba o to co dzieje się na pozostałej części góry, tak bym mógł wpaść i pojeździć i z zadowoleniem pożegnać Wisłę na ten sezon. A jak na razie pozostaje niesmak i miłe wspomnienia po tym co było i co mogłoby być.
polok03
Kontakt:

Post autor: polok03 »

Jak ostatnio gadałem z Schodkiem w Koninkach mówił, że narazie nie ma tam widoków na trasę typu a-line i w ogóle nie jest to w jego stylu, bo on woli kręte techniczne trasy po lesie. Ciekawe skąd ta nagła zmiana zdania...
Już różne obiecanki słyszałem, o Koninkach i nie tylko, a polatać to dalej nie ma gdzie i się chyba szybko nie doczekam...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

artek700 pisze:WCChopper myślę że te trasy za granicą wyglądają jak wyglądają właśnie dlatego że przyszli sponsorzy, a nie na odwrót.
Czekaj to jak jest wiecej kasy na koparke to koparka lepsze profile kopie? Od pieniedzy skilla przybywa? Gadałem z paroma budowniczymi tras na zachodzie i przede wszystkim trasy wygladaja tak, a nie inaczej bo są ciągle poprawiane i korygowane by pasowały riderom. Do tego ludzie od siebie podpatrują co i jak działa.
Lepszy sponsoring duzo daje ale przekłada sie na jakość tras w znacznie mniejszym stopniu niz to sie rodakom wydaje. No chyba, ze chcemy wyłozyc cała trase tłuczniem jak w leo czy zrobic ja tak mega szeroką jak a-line ale jest na prawde duzo fajnych bikeparkowych tras bez takich bajerów.

Polok - myslalem, ze w Ruzo beda cos nowego kopać ale na razie tylko maja ulepszać istniejące trasy. Przydałby sie jakis jumptrack.
ODPOWIEDZ