Może liczą to w kilogramachSchodek pisze:tylko gdzie ta masa stolików?? ile to jest masa 30? czy dwa??

nie wypowiem sie czy jest marnej jakosci czy tez nie bo jeszcze na niej nie jezdzilem, Ty jezdziles i stwierdzasz ze jest marna, OK.WCChopper pisze:Zajmowali się A-Linem który też jest marnej jakości
chelsea92 pisze:Witam Panowie.
TomcioFR To "Szczeki" chyba slabo kondycyjnie przygotowany skoro nie umial dokręcic na Hopki
Dobra postawa. Czyli uważasz, że przed hopami na trasie gdzie ma być flow powinno sie kręcić? Myślałem, ze postawa - nie podoba sie trasa to jestes cienki/głupi/brzydki sie skonczyła. Skąd tyle buty w kraju skoro jeszcze trasowo poziomu zachodniego nie osiągneliśmy?chelsea92 pisze:To "Szczeki" chyba slabo kondycyjnie przygotowany skoro nie umial dokręcic na Hopk
Po co komu setki słabych, bądź miernych tras? Myślę, że architekci i wykonawcy trasy są dojrzałymi ludźmi. Nie wystarczy pokopać koparką i łopatą, aby zebrać w jednym miejscu ludzi. W trasę trzeba włożyć sporo pracy i serca. Takie trasy wcale nie pomagają w tym by z polską scena downhill' owa liczyli się europejczycy - Zawodnicy jak i również inwestorzy. Nasi sąsiedzi posiadają bike parki sponsorowane przez Specialized i wcale nie wątpię że jesteśmy w stanie zaimponować(z takim zapleczem jak nasze góry) poważnym sponsorom . Jednak taka trasa raczej nie zrobi na jakimkolwiek słowaku, bądź czechu wrażenia, no chyba, że pierwszy raz w życiu będzie widział rowerartek700 pisze:jeszcze niedawno ciężko było wskazać górkę z więcej niż jedną trasą, a teraz jak powstają nowe to w wszyscy tylko narzekają. Łopata i do roboty, skoro każdy wie lepiej. Rąk do pracy nigdy za mało.
Nie zrozumiałeś tego co napisałem, albo ja to niezbyt czytelnie napisałem.artek700 pisze:WCChopper myślę że te trasy za granicą wyglądają jak wyglądają właśnie dlatego że przyszli sponsorzy, a nie na odwrót.
Czekaj to jak jest wiecej kasy na koparke to koparka lepsze profile kopie? Od pieniedzy skilla przybywa? Gadałem z paroma budowniczymi tras na zachodzie i przede wszystkim trasy wygladaja tak, a nie inaczej bo są ciągle poprawiane i korygowane by pasowały riderom. Do tego ludzie od siebie podpatrują co i jak działa.artek700 pisze:WCChopper myślę że te trasy za granicą wyglądają jak wyglądają właśnie dlatego że przyszli sponsorzy, a nie na odwrót.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość