Nowy napinacz od WEEZE 4X i TheEnd

pLuTiK
Kontakt:

Post autor: pLuTiK »

tego sie spodziewałem...
wojteqpiotrowski
Kontakt:

Post autor: wojteqpiotrowski »

jest udowodnione naukowo ze statystycznie kobiety postrzegane przez mężczyzn jako ładne są bardziej płodne. :) cechy rozumiene przez nas jako "ładne" powstają u kobiet pod wplywem wysokiego poziomu hormonów gonadowych i gonadotropowych ktore to wpływaja bezpośrednio na poziom plodności kobiety.:)
[s]avid elixir R komplet igła 500pln+[b]FOX 40rc2 nowy 3000pln[/b]
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Jeszcze bez anody, ale co tam.

Obrazek
Morris
Kontakt:

Post autor: Morris »

Vin_OSW pisze:a odpowiednikiem dziecka jest...?
Dobry wynik na zawodach? :mrgreen:

Ymm... No... Tego... Fajny ;) Jaka jest przewidywana cena? :mrgreen:
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Morris pisze:Jaka jest przewidywana cena? :mrgreen:
Stary projekt i pewnie stara cena ale zawsze jakiś wyznacznik - http://www.vincere.pl/sklep/index.php?p ... d-aluminum
frango pisze:Brak taco/basha dyskwalifikuje ten/tego typu napinacz jeśli chodzi o użycie w DH
A wytrzymałość kół xtr dyskwalifikuje je do użytku w dh bo są za słabe? Nawet w nazwie jest przeznaczenie tego napinacza, a akurat w 4x chyba nie tyra się tak zębatką o glebę jak w dh.
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

GgG pisze: A wytrzymałość kół xtr dyskwalifikuje je do użytku w dh bo są za słabe? Nawet w nazwie jest przeznaczenie tego napinacza, a akurat w 4x chyba nie tyra się tak zębatką o glebę jak w dh
No ale tylko jeden nazywa się 4x, a drugi "The End", a zatem, nazwa wyklucza tylko jeden.

Widywałem ten czy inny napinacz Weeze na zjazdówkach i zaczęło mnie to zastanawiać...
pozdro

frango
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

No mi akurat chodziło o ten jeden, bo zrozumiałem Twojego posta tak, że to właśnie o nim mowa. Z tego co rozmawiałem z kilkoma osobami które mają ten napinacz na co dzień, to nic im się nie działo. W razie czego Weeze ma dobry crash replacement z tego co pamiętam, może by warto spytać :)
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Dużo ludzi tak na prawdę nie potrzebuje/nie chce taco/bash'a. Dużo firm oferuje napinacze bez osłony.

Jednak zaznaczyć muszę że już powstają rysunki napinacza z osłoną, efekty będzie można podziwiać w katalogu 2012 :) Nie od razu Kraków zbudowano :)

Powiem tak, chłopaki różne cuda wyprawiają z częściami weeze, na razie "jakoś" wytrzymują :) To apropo "widzenia części w różnych rowerach".

Może kiedyś będzie tak, że się przekonacie do firmy :P
frango
Kontakt:

Nie twierdzę, że nie da się jeździć bez taco/basha, ale to zależy od stylu, terenu, roweru, itd.
Ostatnio byłem w Szczyrku, i gdzieś na bocznej trasie jest taki ostry, wąski kamień... podczas jednego przejazdu chciałem sprawdzić czy da się przezeń przejechać i oczywiście powiesiłem na nim rower... czego z resztą się spodziewałem. Bez taco pewni zgiąłbym zębatkę e13, co już kiedyś mi się zdarzyło.

Z tego co się orientuję, to 3 największe firmy e13, MRP, Graqvity oferujące napinacze, mają je wyposażone w taco.
pozdro

frango
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

frango, zdziwiłbyś się jak można przypieprzyć ciężką stalową zębatką, żeby nic się jej nie stało :mrgreen: Wiem, bo mi szkoda pieniędzy na Taco.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

frango to wybieraj najłatwiejszą i najszybszą trasę, a nie latasz suportem po kamieniach ;)
frango
Kontakt:

@Las3k_91 Ldz, stalowa zębatka to trochę nie mój typ części do roweru ;)

@Vin_OSW, nie zawsze jest łatwo wybrać łatwą linię :D
pozdro

frango
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Obrazek

Las3k_91 Ldz pisze:frango, zdziwiłbyś się jak można przypieprzyć ciężką stalową zębatką, żeby nic się jej nie stało Wiem, bo mi szkoda pieniędzy na Taco.
Można ale wiem też jak łatwo można 2 góry od domu wyrwać śruby mocujące zębatke i basha ;) Wszystko od walniecia zależy ;)
oosim
Kontakt:

Post autor: oosim »

w większości napinaczy, górna klatka ma jeszcze dodatkowy trzpień/śrubę blokującą łańcuch jakby od dołu.

Obrazek

w napinaczy WEEZE z czegoś takiego zrezygnowano.
Czy to znaczy, ze testy wykazały zbędność tego elementu, czy poprostu niska waga miała tu najwyższy priorytet?
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

oosim Myślę, że to i to. W napinaczach pod rockring nie ma czegoś takiego a jakoś nikomu łańcuch się nie blokuje, nie spada gdzieś na boki.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
ODPOWIEDZ