Proszę o pomoc w zakupie sprzętu :]

Boben
Kontakt:

Proszę o pomoc w zakupie sprzętu :]

Post autor: Boben »

witam całkiem niedawno zaczołem się interesować,(uprawiać) down hill jestem w tym zupełnie nowy jak narazie mamy normalny rower górski bez hamulców tarczowych z amortyzatorami tylko na przedni kole itp chciałbym kupić rower trochę bardziej nadający się na dh nie dysponuję z byt wielką kwotą ale znalazłem atrakcyjną ofertę. http://www.tretwerk.net/en/Bicycles/Mou ... E-RED.html czy dla osoby początkującej taki rower się nada tzn nie rozleci się po pierwszym zjeździe itp bardzo proszę o poradę z góry dziękuję i pozdrawiam
maciek000111999
Kontakt:

Post autor: maciek000111999 »

to sie rozleci w drodze na wyciag , ile masz kasy na rower ?
Taran96
Kontakt:

Post autor: Taran96 »

"• full Suspension with Downhillfork from ZOOM"
ale mam bekę z tego zdania ! :mrgreen:
Boben pisze:ą ale znalazłem atrakcyjną ofertę
nieee , to nie jest atrakcyjna oferta ;)

Ile masz kasy kolego ?
Boben pisze:w tym zupełnie nowy
Każdy kiedyś zaczynał :)
[K]
-Amor (+180 skoku,najlepiej 2 półka) ,
-Manetka Sram(używana,9 biegów),
-Korby,
-Hebel.
bartson
Kontakt:

Re: proszę o pomoc w zakupie sprzętu :]

Post autor: bartson »

Jest czad, ale nie do dh:)
bartson
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Powiedzmy że masz 1200pln (po lekkim zaokrągleniu). Jest koniec sezonu, jeździj sobie normalnie na obecnym rowerze (nie DH), ćwicz kondycję, technikę jazdy na rowerze (ogólnie), koncentrację i siłę, dozbieraj do początku następnego sez kolejne 1200-1500pln i wtedy możesz kupić na prawdę szałowy rower. Oczywiście, teraz na all. pojawi się dużo ciekawych opcji na używane części, warto więc nie czekać na dozbieranie, do pełnej kwoty, a sukcesywnie kompletować osprzęt - pamiętaj o kasku FF, to też spory, a do tego najważniejszy wydatek.

A, i ważna kwestia - zwróć uwagę na pisownię.
Boben
Kontakt:

Re: Proszę o pomoc w zakupie sprzętu :]

Post autor: Boben »

Dziękuję za dotychczasowe rady.Mam około 2500zł czy za tę kwotę idzie wgl kupić coś sensownego jeśli tak to proszę o jakieś namiary np.link do strony,a jeśli ta kwota jest zbyt mała to ile trzeba mniej więcej mieć.Dodam jeszcze raz że jestem początkujący i nie mam zamiaru zjeżdżać trasami super wyczynowymi, ale też nie chodzi o wycieczki po mieście.
UfuS78
Kontakt:

Re: Proszę o pomoc w zakupie sprzętu :]

Post autor: UfuS78 »

Boben wysłałem Ci wiadomość na PW w sprawie rowera. :)
ODPOWIEDZ