[Piasta] luz na bębenku
-
- Kontakt:
[Piasta] luz na bębenku
witam mam problem, pojawił mi się luz na bębenku piasty specialized 10x135mm, dokrecenie kasety nic nie daje czy da rade jakoś to zrobic czy wchodzi w grę wymiana piasty,pomocy
-
- Kontakt:
Re: [Piasta] luz na bębenku
a cos więcej prosze jakie konusy.
-
- Kontakt:
mi sie rusza cała kaseta delikatnie,dikręcenie nic nie daje a te konusy to tu gdzie jest ta sruba w bębenku co lekko wystaje.
Wita mitem podobny problem w saincie i musiałem wymienić bębenek bo w nim są 2 łożyska maszynowe na których miałem luz. możesz też kupić drugą taką samą piastę jeżeli nie dostaniesz nigdzie bębenka ,a z tej co kupisz po prostu ten bębenek przełożysz a piasta ci się przyda na części . No chyba że masz tam jeszcze łożyska zwykłe kulkowe to jest szansa zlikwidowania luzu poprzez zabranie jednej z cieniutkich podkładek które są w bębenku, jak rozkręcisz to skminisz o co mi chodzi.... masz tu małą podpowiedź jak to rozkręcić...
http://www.youtube.com/watch?v=f8BPAo84 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=f8BPAo84 ... re=related
Marek92.
1. Dokręć konusy. Piasty speca to zwykle novatece, więc od strony tarczy jest w osi gniazdo na imbus/torx do likwidacji luzów.
2. Jak nie pomoże, to wymień łożyska. Robota na 30 minut, zakładając że masz narzędzia. Koszt kompletu łożysk to circa 10zł.
2. Jak nie pomoże, to wymień łożyska. Robota na 30 minut, zakładając że masz narzędzia. Koszt kompletu łożysk to circa 10zł.
Blog: www.uzurpator.com.pl | Zębatki: www.trybo.pl
-
- Kontakt:
ludzie mówią ze piasta na tyle ma bebenek na łożyska kulkowe, a cala reszte piasty jest na maszynowych łożyskach
-
- Kontakt:
a jak jest na kulkowych lub maszynowyc to da rade w 1,i 2 przypadku naprawic. bo mowią ze jak maszynowe to raczej nie do zrobienia jest to.
Co prawda nie moja i małe zdjęcie, ale widać.proXof pisze:Jeszcze nie spotkałem się z piastą która w bębenku ma maszynychętnie zobaczę

.proXof pisze:Jeżeli między innym ta aluzja "kolegów fachowców" była skierowana w moją stronę, to co ty ku**a wiesz?
Jesteś liczbą mnogą? Nie wiem czy konkretnie Ty mu powiedziałeśbartek20501988 pisze:ludzie mówią

Też zrobiłem takie coś w mojej dawnej piaście F.U.N.N. Huru-Guru Light 2000.proXof pisze:Zrobiłem sobie tak jaki pisałem wyżej 2 piasty. W obu zlikwidowałem ten głupi luz

.proXof ogarnij się. Albo nie wiem, wsadź se łeb do wrzątku. Nie widzę powodu dla którego najeżdżasz na wszystkich. Nigdzie nie zadałeś pytania "czy jest piasta z maszynami w korpusie i kulkami w bębenku?". Poza tym pietryna odpowiedział na Twoje "pytanie".
Wszystko na temat, i nie wiem nad czym się tu więcej rozwodzić.uzurpator pisze:1. Dokręć konusy. Piasty speca to zwykle novatece, więc od strony tarczy jest w osi gniazdo na imbus/torx do likwidacji luzów.2. Jak nie pomoże, to wymień łożyska. Robota na 30 minut, zakładając że masz narzędzia. Koszt kompletu łożysk to circa 10zł.
SKRADZIONY!!! http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=55611 Dalej bez sprzętu