Witam, czy ktoś mógłby mi opisać dokładny serwis tego modelu. Już robiłem coś takiego ale regulacja tłumienia odbicia nie działa. Bez powietrza tłoczek chodzi swobodnie. Gdy napompuje, tłoka nie da się żadną siłą wyciągnąć. Czy ktoś wie co jest tego przyczyną? Serwis robiłem zgodnie z instrukcja. Myślę ze nie ma tu mowy o zapowietrzeniu. Możliwe ze jakaś uszczelka jest nie szczelna. Jak sprawdzić która?
Robiłem to na wszystkie możliwe sposoby. nie jestem pewien co do jednej uszczelki. która jest przy tym uchu gdzie regulcja rebound. chodzi o ta co jest tam gdzie sie nakreca to ucho na tłok
Dałem, dałem. Już to zrobiłem. działało aż pewnego dnia na złość gdy kręciłem regulacja rebound a ona się niefortunnie ułamała. Jak nie to to coś innego...
Ogólnie to rozkręcił mi się tam gdzie to ucho z reboundem prawdopodobnie puścił klej do gwintów. I większość oleju wyciekło i pytałem jak zrobić serwis. Próbowałem sam, ale nie wychodziło. wgl tłok nie chciał wyjść
ale okazało się ze jedna uszczelka właśnie tam gdzie mi się rozkręcił była za gruba i zmieniłem ją i wszystko było ok ale urwała się regulacja... -,-