Batony,żele energetyczne itp.

speedy
Kontakt:

Batony,żele energetyczne itp.

Post autor: speedy »

Co polecacie, na przegryzienie (popicie) podczas długotrwałego wysiłku?
Może być w płynie,żelu bez znaczenia.
lukasz_g
Kontakt:

Post autor: lukasz_g »

W czasie długotrwałego wysiłku polecam Enduro Snack od Nutrendu. Jest to żel, z formułą która uwalnia węgle stale i przez długi czas. Są rózne smaki i wszystkie są na prawdę smaczne co nie jest regułą wśród podobnych produktów innych firm. Tubki są wygodne w użyciu i nie trzeba ładować całego żelu na raz.
Rockets Crew! [url]http://www.facebook.com/rockets.crw[/url]
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

"Prawdziwy biker żywi się zawartością plecaka i pije wodę. Jak opróżni zawartosć plecaka żywi się tym co znajdzie w lesie, ew. pobliskim sadzie, sporadycznie tym co wydłubie spod opon..."
Back in black
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Ja na puławach testowałem cabonox ;) kurna cały dzien sie naparza jak maszyna :D wypasiona sprawa ;) oczywiscie w miedzyczasie normalne szamanie i nawadnianie.
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
mas1o
Kontakt:

Post autor: mas1o »

A coś co można normalnie trafić w spożywczym? Jakieś powerrade albo inne takie?
speedy
Kontakt:

Post autor: speedy »

Wątpię.
Powerrade nie ma takich właściwości jak typowe energetyki w żelu np.
W spożywczaku co najwyżej, można kupić snickersa.
juzio-biker
Kontakt:

Re: Batony,żele energetyczne itp.

Post autor: juzio-biker »

W spożywczaku możesz kupić sobie zagęszczane mleczko w tubce, jest w nim tyle cukru że jak zjesz tubkę na raz to masz fajnego kopa :mrgreen:
http://juzio6.pinkbike.com/
http://www.pinkbike.com/photo/5802625/
paralitax
Kontakt:

Post autor: paralitax »

A taki powerade w ogóle coś daje? Oczywiście jeśli chodzi o uzupełnienie pewnych rzeczy w organizmie, bo powera po tym nie ma. Jak myślicie?
JA
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Mi to na kaca pomagało. Ból głowy znikał. Ale nie wiem właściwie czy to nie był bardziej efekt psychologiczny. Ale kto by się tym przejmował. Działało.
pLuTiK
Kontakt:

Post autor: pLuTiK »

pomaga.
uzupełnia niezbedne minerały potrzebne do prawidłowego przewodzenia impulsów nerwowych, co zmniejsza mozliwość wystąpienia skurczu w sytuacji kiedy go nie chcemy. poza tym uzupełnia weglowodany w odpowiednim stęzeniu i w płynnej postaci - co gwarantuje ich szybkie przetworzenie w organizmie. cukier prosty spożywany podczas wysiłku dlugotrwałego jest nie na miejscu. wegle złozone o stezeniu wiekszym niz 12% /100g powoduje klopoty trawienne - woda z organizmy zostaje sprowadzona do zołądka celem rozcienczenia zarcia - przez co odwadniamy reszte organizmu. w przypadku wysiłku bardzo długiego (powyzej 4 h ) spożywanie węgli o odpowiednich łancuchach jest niezbędne lecz nalezy zacząć uzupełniec je duzo wczesniej niz odczucie głodu - poniewaz okres trawienia i przekazania energi (glikogenu) do krwii nie trwa 2 minuty. o nawadnianiu juz nie wspominając !!
ODPOWIEDZ