[piasta] Jakiś patent na dłuższą żywotność alu bębenka?
[piasta] Jakiś patent na dłuższą żywotność alu bębenka?
Jak w temacie czy ktoś ma sprawdzony patent na dłuższą żywotność aluminiowego bębenka? Jestem właśnie przed zakupem nowej piasty i wszystko na rynku ma aluminiowe bębenki a nie mam zamiaru wydawać kilku stów i płakać przy wymianie kasety, jedyne co znalazłem ze stalowym to a2z ale oś 9 lub 12mm a potrzebuje 10!
W ogóle ma ktoś ramę z hakami 9mm do grawitacji?!?!?!
Pozdrawiam.
W ogóle ma ktoś ramę z hakami 9mm do grawitacji?!?!?!
Pozdrawiam.
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
Nie ma. Trzeba być mężczyzną i wziąć na klatę fakt, że będzie Ci zjadać bęben.
Chociaż, możesz także kupić Hope i CK ze stalowymi bębnami. Lub pomiksować wypusty novateca ( dartmóry i takie tam ).
Na ten przykład Dartmoor Vee-One oraz Novatec D042SB to identyczne pod względem konstrukcji piasty i bębny można między nimi przekładać.
Poza tym nie ma czegoś takiego jak haki 9mm z tyłu.
Chociaż, możesz także kupić Hope i CK ze stalowymi bębnami. Lub pomiksować wypusty novateca ( dartmóry i takie tam ).
Na ten przykład Dartmoor Vee-One oraz Novatec D042SB to identyczne pod względem konstrukcji piasty i bębny można między nimi przekładać.
Poza tym nie ma czegoś takiego jak haki 9mm z tyłu.
Blog: www.uzurpator.com.pl | Zębatki: www.trybo.pl
No też nie słyszałem żeby jakaś rama miała 9mm z tyłu, więc zapytałem i otrzymałem dziś wiadomość od dystrybutora a2z:
"Przejsciówka na 9mm - nic nadzwyczajnego, są ramy z osia 9mm z tyłu." <rozkłada ręce>
muras 9mm to jak dla mnie o jeden za mało - jesteś pewien że to jeden standard??
Znajdź mi proszę kasetę która ma 9 zębatek na jednym pająku pod standardowy bęben i nie kosztuję więcej niż piasta
Hope ok ale 24 punkty zaczepu to za mało, brał bym o wiele tańszą piastę w takim zestawieniu - chociaż i tak przeglądając sklepy nie zauważyłem stalowego bębenka. CK no aż tyle nie chce przeznaczać na piastę.
"Przejsciówka na 9mm - nic nadzwyczajnego, są ramy z osia 9mm z tyłu." <rozkłada ręce>
muras 9mm to jak dla mnie o jeden za mało - jesteś pewien że to jeden standard??
Znajdź mi proszę kasetę która ma 9 zębatek na jednym pająku pod standardowy bęben i nie kosztuję więcej niż piasta

Hope ok ale 24 punkty zaczepu to za mało, brał bym o wiele tańszą piastę w takim zestawieniu - chociaż i tak przeglądając sklepy nie zauważyłem stalowego bębenka. CK no aż tyle nie chce przeznaczać na piastę.
[b][SPRZEDAM]
9 zebatek na jednym pająku to mają chyba tylko kosmicznie drogie kasety wycinane z jednego wałka alu, ale to temat na inne forum. Polecam XT, ma 5 zebatek na pająku, ale to wystarczy. Przy odpowiednio dobranej przedniej tarczy 3ech najmniejszych zebatek używa się najrzadziej, poza tym siła działa na nie na najkrótszym ramieniu więc nie wcinaja się w bebenek. Latałem na takim zestawie prawie 3 sezony na Pro2 i nie miałem żadnych problemów.
Jeśli się nie mylę to generalnie jest to calowy standard. Tam jest chyba 9,7mm czy coś i jedni mówią na to 9mm inni 10.muras pisze:9 i 10mm to jeden standard, A co do żywotności aluminiowych bebenków to rozwiązaniem problemu są kasety na aluminiowym pająku.
Lepszy patent. Zszywki biurowe czy do drewna(albo te wsuwane spinacze do papieru) prostujesz i wsadzasz między kasetę a ząb bębenka. Tylko muszą być odpowiednio cienkie.
Re: [piasta] Jakiś patent na dłuższą żywotność alu bębenka?
To by miało sens! Nadal nie znalazłem ramy z hakami 9mm - niech ktoś napiszę jak się mylę!pietryna pisze:Jeśli się nie mylę to generalnie jest to calowy standard. Tam jest chyba 9,7mm czy coś i jedni mówią na to 9mm inni 10.
Zszywki - czytałem w wielu miejscach ale nikt nie pisze że tak robił tylko - Marcin powiedział że jego tata powiedział...
Karol dziwne że nic się nie dzieję jeżeli masz taką kasetę:
[b][SPRZEDAM]