Rower do dh, max. 2 tys. zł, używany

Killaz
Kontakt:

Rower do dh, max. 2 tys. zł, używany

Post autor: Killaz »

Witam,

Aktualnie jeżdżę na Treku 4200, ale to typowe MTB XC, więc nieco trudno mi uprawiać jakikolwiek dh na nim, dlatego zamierzam go sprzedać, dozbierać trochę kasy i mieć ok. 2 tys zł na kupno roweru przeznaczonego do dh. Tylko nie mam pojęcia jaki ;) Może być używany. Moglibyście podać jakieś linki do rowerów w tej cenie, żebym miał orientacje jakiego sprzętu szukać po zimie?
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Trudno będzie do 2 zł. Możliwe, że jakiś żul spod sklepu sprzeda Ci Wigry 3 za piwo (tanie około 2 zł) ;)

A na serio to jakiś HT na Surge choćby ;)
Killaz
Kontakt:

Re: Rower do dh, max. 2 tys. zł, używany

Oplułem monitor czytając Twoją wypowiedź i patrząc na mój błąd :P No cóż, w końcu nie sprzęt lecz technika, to może i na Wigry dałoby radę? :D

W każdym razie, oczywiście szukam hardtaila, full na pewno byłby droższy, poza tym, z tego co wiem, lepiej ćwiczyć na hardtailu, i sam wolałbym na takowym śmigać. A może jakieś konkrety, np. fabrycznie składane, które można wyrwać w okolicach 2k? Wtedy wiedziałbym czego oczekiwać po ręcznych składakach w tej cenie. Myślałem nad Krossem Signem 2 na początku, ale to raczej niezbyt do dh się nadaje, i jeszcze nad authorem a-gang.

EDIT: http://allegro.pl/zawodniczy-ns-surge-d ... 11622.html taki? rs domain to raczej wyższa półka, więc chyba całkiem całkiem.
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

Killaz pisze:EDIT: http://allegro.pl/zawodniczy-ns-surge-d ... 11622.html taki? rs domain to raczej wyższa półka, więc chyba całkiem całkiem.
Jeśli masz możliwość dołożyć trochę do tych 2000 myślę, że warto wziąć ten rower. Zawsze można spróbować też coś utargować z ceny. Sam chciałbym mieć taki rower jak zaczynałem w dh jeździć ;) Mocny sprzęt na dobrych częściach.
Killaz
Kontakt:

Wiesz, kasę będę miał ze sprzedaży crossa, coś za coś ;) A tak poza tematem, gdzie w woj. mazowieckim, w okolicach Warszawy, najlepiej na północ od W-wy, jest jakaś górka do dh? U mnie są raczej niewielkie, mimo wszystko i tak jest niezła frajda, ale chciałbym zjechać z czegoś naprawdę ekstremalnego, jak na nizinne możliwości. ;)
Killaz
Kontakt:

Jeszcze jedno pytanie, czy rower do DH nadaje się też do jazdy enduro? :)
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Nie... Od biedy rower FR jeszcze jakoś jeździ ale rower zjazdowy już nie chce. Dla mnie zjazdówka jak ma za małą pochyłość to zatrzymuje się sama. Po płaskim nie lubi jeździć a pod górę...

Cóż wspina się pod górę, tak naprawdę nieźle jak się stanie. Tył mi się wcale nie chciał oderwać od ziemi, przy czym pompowanie na stojąco jest tak wielkie że takie podjeżdżanie jest szalenie niewydajne.
zajac1444
Kontakt:

Post autor: zajac1444 »

Ja bym szukał cos od 3-4 tyś i był by to mój pierwszy rower,mam 170 cm wzrostu, i chciałem rower do downhillu, jakie byście polecali marki modele ????
aDHdrian
Kontakt:

Post autor: aDHdrian »

Jest na giełdzie dh-zone.com dragstar z foxem 40 za 2500. Ew. bez foxa za 1400.
ODPOWIEDZ