Czy moge ćwiczyć (delikatną) jazde na tym oto rowerze??

VaXeSBiKeR
Kontakt:

Czy moge ćwiczyć (delikatną) jazde na tym oto rowerze??

Post autor: VaXeSBiKeR »

Oto mój rower. Nie śmiejcie się. Nie jest on najlepszy, wręcz najgorszy.
Myśle że po terenach takich jakie są u mnie (wyżynnych) moge narazie nim jeździć. Moja prośba jest następująca. Mogli byście mi wytłumaczyć co w nim zmienić aby udogodnić sobie jazde (Nie piszcie mi np. cały rower, tylko chce usłyszeć normalne propozycje np. hamulec itp.)

IMG:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam.

PS: Odbierzcie moją wiadomość poważnie.
diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

nic z niego się nie uratuje, nawet amortyzator jest na 1"..
Jakąś kwotą dysponujesz?
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
VaXeSBiKeR
Kontakt:

Re: Czy moge ćwiczyć (delikatną) jazde na tym oto rowerze??

Nrazie nie. Jak QUADA sprzedam to może 1 tys. (ale to na wiosne) będzie tak poza tym to narazie mało troszke kaski. Nie myślałem o tym sporcie na poważnie więc nie zbierałem kasy.
Banan725135650
Kontakt:

Post autor: Banan725135650 »

VaXeSBiKeR pisze:Nie piszcie mi np. cały rower, tylko chce usłyszeć normalne propozycje np. hamulec itp.
Dlaczego? Zmiana rowera w tym wypadku jest w pełni normalna i chyba najrozsądniejszą propozycją z wszystkich możliwych. Co rozumiesz przez pojęcie "delikatna jazda"?
Maciex09
Kontakt:

Post autor: Maciex09 »

sorry, ale musze to powiedzieć... cały rower ;/
główka jest pod 1" więc lipa... jakbyś miał pod 1 1/8" to mógłbyś kupić jakis amorek... a tak to platformy, korbe, hample, koło tyl na takie z wolnobiegiem nakładanym (np. 8 zębatek) + jakąś przerzucajke + manetke... dużo jest opcji, zależy od $$$
http://tnij.org/p4e4 Scott Voltage YZ 25 + Mz Drop Off II
http://tnij.org/p4qp Pinkbike
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Napisz troszkę obszerniej jak chcesz na tym rowerze jeździć, wtedy można będzie coś doradzić.
VaXeSBiKeR
Kontakt:

Nie jeżdże po stokach które mają 3 m. hopy itp, tylko po górkach które dodają rozpęd i frajde. Narazie nie mam zdjęć ale będe mieć jutro wieczorkiem to zobaczycie jakie to zjazdy. Prosze o cierpliwość.

@ EDIT

Do końca tego tygodnia będe mieć filmiki.
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Bez jaj Panowie, nie tak dawno na DHz był filmik z pucharu DH sprzed bodajże 20 lat , kolesie pociskali na podobnych sprzętach niewiele gorzej niż niejeden współczesny rajder DH.
VaXeSBiKeR zmień pedały na tanie platformy byle alu, w miarę możliwości mostek na krótszy ok. 5 cm, gięta kiera TranzX , dobrze byłoby zmienić hamulce na vbrejki , najtańszy komplet alu z klamkami ok 50 zł. Nada się to do zabaw po leśnych ścieżkach , niewielkich progach i hopkach , przy okazji poćwiczysz kondyche na podjazdach.
monster11pl
Kontakt:

Post autor: monster11pl »

Moim zdaniem ładowanie jakiejkolwiek kasy w ten rower nie ma najmniejszego sensu... Parę rzeczy można by w nim poprawić, tylko po co, jeśli reszta roweru i tak nie pozwoli na to, aby je wykorzystać... :?
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

Jeżeli koniecznie chcesz coś w nim zmienić to wymień hamulce na V-breaki, opony, wywal podnóżke i ew. pedały na jakieś metalowe. Szału z tego nie będzie, a i tak wpakujesz kasę w błoto bo to co zainwestujesz tutaj to tu zostanie bo nie przełożysz tego do "przyszłego roweru" (może opony jak wymienisz).
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
VaXeSBiKeR
Kontakt:

Wiecie co?? Jednak macie racje narazie jeszcze na nim trochę pojeżdże a jak uzbieram kaski to kupie cos lepszego. Wtedy się z wami skontaktuje czy ewidentnie mażna zakupić taki sprzęt. Pozdrawiam.

PS: Wątek do zamknięcia
mas1o
Kontakt:

Post autor: mas1o »

Kupuj tylko takie rzeczy które będziesz mógł zabrać do nowego roweru!
ODPOWIEDZ