Ust kola -potrzebna pomoc Street/dirt
-
- Kontakt:
Ust kola -potrzebna pomoc Street/dirt
Potrzebuje pomocy w doborze kola, opony w w ust czyli bez detkowe opcje. Jeżdże na st i sporo na dt poszukuje dobrej opcji na rzadsze "snake" jesli ktos zna sposoby by rzadziej rozwalac kola o kanty i sam korzystal prosze o rady.
-
- Kontakt:
Re: Ust kola -potrzebna pomoc Street/dirt
Coz zle ujolem temat ze wzgledu na pospiech, wiec jezdze po miesicie i na dt i osobiscie bardzo lubie downhill w wersji miejsckiej:) Ale mam jeden problem a wlasciwie czeste flaki w tylnym kole:( nie znam sie na ty wiec prosze o rade jakie dobrac kola, slyszalem o ust ale nie jestem przekonany wiec jak ktos jezdzi na tym rozwiazaniu prosze by moze doradzil podal rady i jak dlugo mu to wytrzymuje w warunkach ulicznych wyglupow. Jako ze nie jestem pewny co do ust to jak by ktos znal dobre zestawy kolo opona detka + rady to chetnie bym wyslucal, no i coz slyszalem takze o "cudownych" mleczkach ale takze o nich nic nie wiem wiec tak jak powyzej, i porusze jeszcze rzecz ktora mnie nie zmiernie ciekawi a slyszalem o tym tylko plotki ( nie znalazlem nic na necie sensownego oprucz wzmianek) a rozchodzi sie o opony piankowe . No i coz koszt tego chcialbym by byl nie wielki tak ponad 400zl za jedno kolo zestawy i rady prosze pisac tu w temacie , moze przysluzy sie kolejnym poczatkujacym 

Jak bawisz się w urban fr to weź sobie jakąś oponę 2ply na dupę a nie kręcisz... 500g cię nie zbawi w porównaniu ze szmatami do dirtu czy streetu a będzie działać. Mleczka możesz wlać i do dętki. Nie uszczelni od razu po przebiciu ale nie stracisz całego powietrza. Przy zjeździe tak żeby dojechać jakoś do mety, przy takim freeridzie żeby dojechać do domu naprawić dętkę, albo dobić trochę ciśnienia bo nie wiem jak mocne te mleczka są.
Nie tylko to. Sneaków na tym sie duuuuuużo mniej łapie.pietryna pisze:Mleczka możesz wlać i do dętki. Nie uszczelni od razu po przebiciu ale nie stracisz całego powietrza
Zależy ile jestes w stanie wydać na obręcze. Pewnik to 823 + opona dedykowana ust albo przynajmniej opona, ktora mega trudno na obrecz sie zaklada ale jak nie to potrzebujesz mieszanki obręcz (sztywna, nie łapiaca wgniotów, trudno zalozyc opone), taśma stansa,mavica do bezdetek lub z detki samoróbka no i opona, ktora dobrze siedzi (nie kazda dobrze lapie).seweryn123 pisze:Coz zle ujolem temat ze wzgledu na pospiech, wiec jezdze po miesicie i na dt i osobiscie bardzo lubie downhill w wersji miejsckiej:) Ale mam jeden problem a wlasciwie czeste flaki w tylnym kole:( nie znam sie na ty wiec prosze o rade jakie dobrac kola, slyszalem o ust ale nie jestem przekonany wiec jak ktos jezdzi na tym rozwiazaniu prosze by moze doradzil podal rady i jak dlugo mu to wytrzymuje w warunkach ulicznych wyglupow. Jako ze nie jestem pewny co do ust to jak by ktos znal dobre zestawy kolo opona detka + rady to chetnie bym wyslucal, no i coz slyszalem takze o "cudownych" mleczkach ale takze o nich nic nie wiem wiec tak jak powyzej, i porusze jeszcze rzecz ktora mnie nie zmiernie ciekawi a slyszalem o tym tylko plotki ( nie znalazlem nic na necie sensownego oprucz wzmianek) a rozchodzi sie o opony piankowe . No i coz koszt tego chcialbym by byl nie wielki tak ponad 400zl za jedno kolo zestawy i rady prosze pisac tu w temacie , moze przysluzy sie kolejnym poczatkujacym
Był o tym art jakiś czas temu w 43ride jeśli dobrze pamietam.
Tu masz od Sudiego opis:
http://isgr.pl/ghetto-tubeless-ust-za-grosze-t189.html
-
- Kontakt:
Re: Ust kola -potrzebna pomoc Street/dirt
Z sposobem sudiego jest mnustwo pracy ale ze tak sie zapytam co z tymi snakami, bo jesli dobije kant kraweznika do obreczy to ujdzie mi powietrze czy rozwale odrazu opone?