Gdzie sie podziały...

LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Nie zaprzeczam, nie miałem okazji testować, jak wspominałem jedyna wada monstera to waga ale nadrabia wytrzymałością, ni i żeby mu poprawić pracę wystarczy się nieco do tłumnika dokopać i koszta od razu spadają .
Back in black
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Niepotrzebną pewnie nikomu tutaj na forum wytrzymałoscią. Wszystkie puszki od duzych firm juz ogarniaja wytrzymalosc.
No i jeszcze monster ma idiotyczną wysokość, która zabija rozsądna geometrie.
Killo
Kontakt:

Post autor: Killo »

Kto co lubi, kto czego oczekuje "Discovery albo Defender". Po za wytrzymałością ma też kilka innych fajnych zalet ;)

O laboga jak już bawimy się w przepychanki parametrami to Fox 40 203mm ma 571.2mm. a Marzocchi 2004 Monster T 190mm 592,8mm. Co daje nam 21.6mm różnicy. Rzeczywiście idiotyczna wysokość zabijająca rozsądną geometrię ;) tym bardziej że na półkach można go posadzić znacznie niżej niż 40 ;)
http://www.facebook.com/13bikes
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

No akurat wysokość zawsze jest podawana minimalna jaką się da osiągnąć przy tym skoku. 888rc2x ma 586mm no i jak opuściłem zostawiając dosłownie mm luzu nad uszczelki i podkowę to było 586 xD
Spaced
moderator
Kontakt:

Killo pisze:O laboga jak już bawimy się w przepychanki parametrami to Fox 40 203mm ma 571.2mm. a Marzocchi 2004 Monster T 190mm 592,8mm. Co daje nam 21.6mm różnicy. Rzeczywiście idiotyczna wysokość zabijająca rozsądną geometrię
Nie wiem czy mam sie smiac czy płakać. Podniesienie głowki o 21mm to totalnie róznie prowadzący sie rower i jak pietryna pisze - podawana wartosc to wartośc minimalna. 2cm jest mega róznica, zwłaszcza biorac pod uwage, ze fani monsterów z reguły pakuja je do starych ram z wysokimi głowkami 1 i 1/8 co w efekcie daje po 4-6cm wyzej kiere. To jest mega róznica.
Killo pisze:Kto co lubi, kto czego oczekuje "Discovery albo Defender". Po za wytrzymałością ma też kilka innych fajnych zalet
Niezła praca i bezobsługowośc? Otwarta kapiel masz w nowych marzach, nowym dorado, bosach i dowolnym amorze gdzie wpakujesz tłumik avy. Wiec co ty z tym defenderem masz? Po co komu zdezelowany defender jak mozna miec bowlera.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Twoje argumenty Spaced są tak przekonujące, że aż idę nawoskować lakier na Monsterze.
Spaced
moderator
Kontakt:

Widocznie kiepski lakier, że go tak ciagle woskujesz.
bazooczyskoDH
Kontakt:

Re: Gdzie sie podziały...

Post autor: bazooczyskoDH »

Żałosne się stają te przepychanki... Dlaczego nie potraficie uszanować tego że ktoś ma inne zdanie na jakiś temat? spaced- słaby lakier to widziałem że masz w kasku, bo chyba pękał :twisted: Nie spinajcie się tak bo się wam rozstępy na mózgach porobią!
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

Jedynymi osobami ktore maja cos do powiedzenia w tej dyskusji sa Spaced i Pietryna, reszta zaparcie broni "tego co ma".
Wiadomo ze wiekszy lans na ulicy takim monsterem co wyglada jak z motora zdjety. Wytrzymalosc? haha, nie rozsmieszajcie mnie nawet, przegladajac albumy na PB niektorych "fanow" monstera smiem twierdzic ze spokojnie by im ogarnal dirt jumper 2004 na os 9mm, nie chce mi sie patrzec czy te osoby biora udzial w dyskusji ;p
Waga? spoko, powiedzmy ze do przezycia ale jak sie posklada rower na innych lekkich czesciach a nie dowalac wszystko o kilo ciezsze. Sam mam np glorke 2008 - ciezka rama ale rower mi wyszedl 18.3 na oponach dh a jeszcze mam pomysl jak zejsc 1.5kg.

Broncie dalej przed potopowego sprzetu, z geometria od traktora. Nikt Wam tego nie broni, i nikt tego nie rozumie.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
Spaced
moderator
Kontakt:

bazooczyskoDH pisze:spaced- słaby lakier to widziałem że masz w kasku, bo chyba pękał Nie spinajcie się tak bo się wam rozstępy na mózgach porobią!
Jak chłopak chce sie bawic w durne pociski to nie mam nic przeciwko ;) Ja mentalnie jestem dalej w przedszkolu i zyje wg zasady "kto zaczyna tego wina ;) "
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

Mam klasyczną glorkę 2006 na ósemkach 2006 na handelek. Niedrogo. Polecam. :mrgreen:
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
ODPOWIEDZ