Schalbe vs. Maxxis
Schalbe vs. Maxxis
siema. wiem że było sporo tematów typu Maxxis czy Schalbe, ale nie znalazlem nic co by mi odpowidało. Chce kupic opony od Dh/FR. Mam ok 200zł na komplet. Moje wymagania to twarda mieszanka gdyż mam sporo dojazdów po asfalcie i chce żeby opony mi 2 sezony wytzymały. Opony nie mają miec szczególnego zastosowania, śmigam bo błocie, suchym, lisciach, szutrze, ubitej ziemi, korzenie, (kamienie raczej nie). Zastanawiam się nad:
1.Miniony Dh 2.5
2.Big Betty 2.4
3.Muddy Mary
Dzięki za odp. pozdro
1.Miniony Dh 2.5
2.Big Betty 2.4
3.Muddy Mary
Dzięki za odp. pozdro
http://cezar-mtb.pinkbike.com/
Z tych trzech wybrałbym Muddy Mary. Poniżej 200zł kupisz komplet w podstawowej wersji. Wbrew pozorom nawet ta najtańsza wersja naprawdę dobrze trzyma. Niby są na błoto, aczkolwiek to chyba jedne z najbardziej uniwersalnych opon na jakich miałem okazję jeździć. Na błocie się trzymają dobrze, na suchym szatan. Jedyny minus to spore opory toczenia.
Taa i zaplac za 2 komplety 500zl :Prafimax pisze:prosta sprawa kup 2 komplety Maxxisa higr rolery 2,5 najlepiej 3c i wety najlepiej 2,5 w miękiej mieszance na błotko wyjdzie podobnie co komplet dobrych shwable
Te za 69 to zupelnie inna opona, ZUPELNIECEZAR pisze:Dirty dan jest starsznie drogi, a opony schalbe idzie dostac od 69zł
-
- Kontakt:
IMO najlepsza opcja pod względem modelu i mieszanek. Sam mam zestaw front minion 42a i tyl wtb jakies 55a ponad rok, sporo dojazdow po ~5km w jedną stronę plus czasem ~40km w obie i naprawdę jazda po asfalcie nie ma takiego negatywnego wpływu jak się powszechnie uważa, powiedziałbym znikomy tym bardziej jak sobie napompujesz dla wygody w domu te 3,5 bara i na miejscówce spuścisz.Korean_Boy pisze:ja bym wybrał 2x High rollera 2.5 , problem jest taki ze jak dużo dojeżdżasz to mieszanka 42a strasznie szybko się ściera...
może przód 42a a tył 60a ?

Jeśli to ma być opona na każde warunki to miniona odpuść- zapycha się już na niewielkim błocie. HR moim zdaniem sensowniejsza opcja.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...