[Zawoja] Mosorny Groń odpalony!

Rafał Wypiór
Kontakt:

Re: [Zawoja] Mosorny Groń odpalony!

Post autor: Rafał Wypiór »

Stachu, czy to oznacza, że odwiedziłeś już Mosorny? Jakieś wrażenia? Czy to przez przypadek nie Ty sugerowałeś kierownikowi ośrodka dobudowanie lądowania pod szóstką ;-)?
Stach
Kontakt:

Post autor: Stach »

Odwiedziłem:) Kierownik pytał jak wrażenia z 6 i sam zasugerował ze będą ją jeszcze zabezpieczać jakąś siatką i może wydłużą lądowanie, więc tylko się z nim zgodziłem (cóż miałem zrobić?) Macie jeszcze jakiś plan na jej rozbudowę?.Skoro już jesteśmy w temacie obsługi to jeszcze się nie spotkałem z taką przyjazną i życzliwą jak na Mosornym
Jeśli chodzi o moje odczucia z jazdy to obie trasy sprawiają dużo frajdy, są szybkie i płynne. Skrzacia linia jest rewelacyjna a DH to kawał dobrej roboty.
Na pewno jeszcze odwiedzę Mosorny
http://g3riders.com/
Stach
Kontakt:

Odwiedziłem:) Kierownik pytał jak wrażenia z 6 i sam zasugerował ze będą ją jeszcze zabezpieczać jakąś siatką i może wydłużą lądowanie, więc tylko się z nim zgodziłem (cóż miałem zrobić?) Macie jeszcze jakiś plan na jej rozbudowę?.Skoro już jesteśmy w temacie obsługi to jeszcze się nie spotkałem z taką przyjazną i życzliwą jak na Mosornym
Jeśli chodzi o moje odczucia z jazdy to obie trasy sprawiają dużo frajdy, są szybkie i płynne. Skrzacia linia jest rewelacyjna a DH to kawał dobrej roboty.
Na pewno jeszcze odwiedzę Mosorny
Rafał Wypiór
Kontakt:

No to już wiem wszystko. Powinienem był od razu się domyślić po opisie - "dwóch dobrze jeżdżących, jeden z nich w żółtej koszulce" ;-) A kim był ten drugi?
Ostatecznie poprzestajemy na zniwelowaniu ostrej krawędzi na początku lądowania pod szóstą podporą, bez jego przybliżania. Zamiast tego położymy w tym miejscu materac i rozbijemy siatkę pomiędzy wybiciem a lądowaniem. Powinno starczyć i jak już pierwszy skoczy tę hopkę, to pójdą za nim inni i skończy się dywagowanie, co by tu jeszcze...
Niezorientowanych odsyłam do helmetcama, na którym widać najazd na hopę i lądowanie, bez skoku, niestety, bo na lot zabrakło... baterii ;-)
http://frowerpower.com/index.php/fropro ... -f1rsztyka
Na koniec jeszcze pytanie, masz, Stachu, jakiś pomysł na urozmaicenie przejazdu po łąkach, czy raczej zostawić to tak jak jest, aż się wyjeździ i dbać jedynie o szybki przejazd?
Stach
Kontakt:

A ten drugi to Wojtek, za pewne poznacie się na najbliższych zawodach.
Rafał Wypiór pisze:Zamiast tego położymy w tym miejscu materac i rozbijemy siatkę pomiędzy wybiciem a lądowaniem. Powinno starczyć i jak już pierwszy skoczy tę hopkę, to pójdą za nim inni i skończy się dywagowanie, co by tu jeszcze...
Też mi się tak wydaje, bo w obecnej formie to lądowanie, a właściwie ta krawędź burzy mój spokój :)
Rafał Wypiór pisze:a koniec jeszcze pytanie, masz, Stachu, jakiś pomysł na urozmaicenie przejazdu po łąkach, czy raczej zostawić to tak jak jest, aż się wyjeździ i dbać jedynie o szybki przejazd?
Szybki przejazd po tej łące to podstawa, bandy są dobrze wyprofilowane i nie ma z tym problemu, aczkolwiek jakieś urozmaicenia też były by dobrym pomysłem :D
domain
Kontakt:

Post autor: domain »

wyskocznie na polanie ;]
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

ktoś się orientuje jaka będzie pogoda na weekend ???????
hemi427
Kontakt:

Post autor: hemi427 »

Rozumiem że jak ktoś nie startuje to może przyjechać sobie pojeździć na wszystkich trasach w sobote? trasa na zawody będzie otaśmowana?
Rafał Wypiór
Kontakt:

W sobotę będzie cienko z jeżdżeniem bez rejestracji, bo obie trasy będą otaśmowane. Na Powerówce odbywać się będzie trening przed PP a na Crwistym F1rsztyku zawody PS. W niedzielę natomiast zapraszamy na Crwisty F1rsztyk, który będzie ogólnodostępny, aczkolwiek przejazd po łące i na dół do wyciągu odbywać się będzie obok głównej linii Powerówki.
Rafał Wypiór
Kontakt:

Pogoda zapowiada się słoneczna, co najwyżej w sobotę wieczorem może popadać konwekcyjnie (czy jakoś tak), a to oznacza, że będzie plener na piec i tłuste foty ;-)
hemi427
Kontakt:

Rozumiem że będzie otaśmowana ale chyba nie ma problemu z jeżdzeniem bez rejestracji ??..niestety mogę wpaść tylko w sb. Na każdych zawodach chyba nie było problemu z "postronnymi" ludźmi w trakcie sobotnich trenningów :)
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

hemi427 w sob. zazwyczaj wpuszczają tylko z numerkami na trasę. Nie wiem jak z ogólnym korzystaniem z wyciągu.
hemi427
Kontakt:

No jak...przecież numerki wydają w sb do 14 a częśc ludzi zapisuje się nawet dużo później, chyba wszyscy mogą śmigać w sb tak? zawalidrogą nie jestem tylko niestety jedynie sb mi pasuje na rower...
kuciek40i4
Kontakt:

Post autor: kuciek40i4 »

Jasne, ze bez numerkow ogarniesz w sobote :) Wojtek my bedziemy przecierac szlaki od piatku.
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

o to widzę ze dużo się osób wybiera już jutro:)
ODPOWIEDZ