Sprzedał przedmiot na allegro i nie chce wysłać..

jestem12314
Kontakt:

Sprzedał przedmiot na allegro i nie chce wysłać..

Post autor: jestem12314 »

Witam, a więc tak:
Dziś 16 wrz 2011 10:34:46 zakończyła się aukcja korb Korba Race Face RIDE DH. http://allegro.pl/korba-race-face-ride- ... 84599.html Aukcję wygrałem i chciałem wpłacać pieniądze i tu nagle na poczcie meil od Tego Pana " witam korba zostala sprzedana za 300zl pozdrawiam"
Od razu odpisałem żeby wyjaśnił mi to.. Teraz pod wieczór odpisał
"niestety cena ktora mi oferowales niesatysfakcjionowala mnie"

A więc podsumowując:
- Sprzedawca sprzedał przedmiot (korby) komuś innemu. Co w takiej sytuacji mam zrobić ? :roll:

Za wszystkie podpowiedzi z góry dzięki : )
Omer
Kontakt:

Post autor: Omer »

Trafiłeś na chama i tyle... Jeśli pieniążków nie wysłałeś to olej sprawę bo szkoda zabawy moim zdaniem. Możesz zawsze wystawić negatyw ale w tym wypadku prawie pewne jest, że dostaniesz w odpowiedzi negatywa(szkoda konto 'brudzić").

Popatrzyłem teraz na jego konto i powiem, że Twój negatyw mógłby mu popsuć troszkę sprzedaż czegokolwiek w przyszłości ;) Jak chcesz możesz ewentualnie postraszyć negatywem ale nie sądzę, żeby się zdało to na wiele ;)
W każdym bądź razie, szkoda, że się naciąłeś ale najważniejsze, że kasa nie poleciała do niego.
jestem12314
Kontakt:

No właśnie się tego boje że jak wystawię pierwszy komentarz (negatyw) to w odezwie też wystawi mi ; / A nie chce sobie psuć statystyki : )

Jutro poproszę pewną osobę o napisanie jakiegoś pisma do tego Pana i zobaczymy co z tego wyjdzie : )
FRmaniak
Kontakt:

Re: Sprzedał przedmiot na allegro i nie chce wysłać..

Post autor: FRmaniak »

Generalnie to były jego korby i on mógł z nimi zrobić co chce

Mervis
Kontakt:

Post autor: Mervis »

Generalnie, to sprzedający musi mu wysłać korby, a jeśli sprzedał to drugie takie same !
przedmiot został sprzedany, w momencie sprzedaży jesteś nowym właścicielem przedmiotu, na hama można wysłać pieniądze i powiedzieć że Cie nie interesuje, co z robił z "twoimi korbami" kupiłeś i chcesz zakupionego przedmiotu.
jestem12314
Kontakt:

FRmaniak Tylko że ja wygrałem aukcję i dopiero po zakończeniu napisał że sprzedał komuś innemu. Nie odwołał ofert ani nic.

Mervis Teraz kasy na pewno mu nie wyślę bo nie chce oddać za darmo mu pieniędzy, bo może zrobić mnie jeszcze raz w wała.. I nie będzie ani kasy ani korb.. ;/
luke_
Kontakt:

Post autor: luke_ »

jestem12314, aukcja na allegro jeśli jest zakończona jest wiążącą prawnie umową.
Pisz do allegro że sprzedający nie chce wysłać korby mimo iż wygrałeś aukcję - jest zdaje się taka opcja, otwarcie sporu. Oni wystawiają mu ostrzeżenie jeśli ich w ciągu kilki dni nie wyśle i potem zablokują mu konto.

Takich skurw...ów trzeba tępić bezlitośnie bo inaczej co chwile jest podobny temat. Miałem ostatnio sytuację że gość odwołał moją ofertę pisząc jako powód "sprzedaż poza allegro", napisałem do nich i zablokowali mu konto.

Niestety allegro to wiążąca prawnie umowa - kiedyś wystawiłem kolumny od 1zł i gość wylicytował. Mimo iż były warte jakieś 200-300zł, sprzedałem za 1zł i gość był szczęśliwy.
Po prostu wystawiając coś na allegro trzeba się liczyć z konsekwencjami i wtedy będzie dobrze.
HCC Components - z dumą wyprodukowane w Polsce
www.hcc-components.pl
ODPOWIEDZ