[Amortyzator] Duro problem z regulacją.
-
- Kontakt:
[Amortyzator] Duro problem z regulacją.
Siemaneczkooo :p
Mam amorek Suntour Duro i jedna z regulacji mi nie działa, jest to ta która znajduje się w prawej goleni, czyli podobno tłumienie powrotu czy coś takiego xd Wogóle nie da sie tego pokrętła przekręcić..jest sztywne, jakby zaklejone.
Proszę o pomoc jak temu zaradzić.
Z góry dzięki za odpowiedzi. :PP
Mam amorek Suntour Duro i jedna z regulacji mi nie działa, jest to ta która znajduje się w prawej goleni, czyli podobno tłumienie powrotu czy coś takiego xd Wogóle nie da sie tego pokrętła przekręcić..jest sztywne, jakby zaklejone.
Proszę o pomoc jak temu zaradzić.
Z góry dzięki za odpowiedzi. :PP
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: [Amortyzator] Duro problem z regulacją.
No u mnie jest podobnie :P jak chcesz to odkręcić to jedynie kleszcze albo z 40cm w łapie

My Bike !
: http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=63072

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
No nie powinoo... Ale to w końcu tylko Duro

My Bike !
: http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=63072

Cięzko się połapać o co tu chodzi ale jeżeli chodzi Ci o te dwa górne korki z regulacją napięcia sprężyn to odkręć kluczem cały korek, złap kluczem jeszcze raz, drugą ręką kombinerkami za regulację i staraj się delikatnie rozruszać. Powinno strzelić i się odblokować. Albo bez sciągania korka ale możesz zerwać. Natomiast jeżeli chodzi od dołu to w Duro E masz dwie śruby których nie ruszasz a w Duro DJD w jednej goleni śrubę której nie ruszasz a w drugiej wyrazną większą regulację która powinna lekko chodzić.
-
- Kontakt:
no to właśnie mniej więcej o tym samym mówimy 
ale jak już odkręcisz ten korek kluczem oczkowym, francuzem, zębami czy czym tam uważasz to rozruszaj go przed ponownym wkręceniem.

ale jak już odkręcisz ten korek kluczem oczkowym, francuzem, zębami czy czym tam uważasz to rozruszaj go przed ponownym wkręceniem.