Pierwszy HT
-
- Kontakt:
Pierwszy HT
Witam, wiem ile tu się takich tematów przewinęło, ale mimo wszystko muszę zapytać. Jako, że zacząłem myśleć poważnie o rowerze, trzeba by było coś zakupić. Ale gotowców nie ma takich jakbym chciał, składać drogo. Chodzi mi o hardtaila na którym dałoby się zjechać na trasie DH, ale także po górach pojeżdzić. Budżet jakim akurat dysponuję - 2-3 tysiące. Tutaj bym prosił forumowiczów albo o jkiaeś porady czy linki. I czy iść z tym lepiej do serwisu i powiedzieć im co chcę, i żeby mi to wszystko ładnie złożyli czy samemu to ogarnąć, czy może jakiegoś gotowca? Kumpel ma np. Mongoosa Fireballa, ale amortyzator wywaliłbym odrazu, a za dużego skoku tam bym nie wcisnął. Generalnie wizję mam, żeby ramę ht z amortyzatorem 160-130mm wcisnąć, ale to już drogo wyjdzie. Pomożecie?
Re: Pierwszy HT
Za 3 tysiaki złożysz już porządnego hardtaila. Nie dawaj do serwisu, policzą Ci 2x drożej wszystko. Składaj sam, czytając forum.
Ja bym tu celował w ramę Dragstara albo Cocaine a do tego amor hmm domaina 318 albo chociaż 302. Co do reszty podzespołów niech inni się wypowiedzą 

-
- Kontakt:
Właśnie o to chodzi, że jakbym miał składać to nie za bardzo bym wiedział co do czego by pasowało i czy bym dał radę sam to złożyć. A dwa, mógłby ktoś podrzucić ogólnie jak złożyć rower pod tym kątem? Gugalałem, ale nie znalazłem jak złożyc 'duala', jedynie rowery górskie/enduro...
-
- Kontakt:
Tak pomyślałem, ze od NSa mogę kupić Surge'a a Domaina używanego w dobrym stanie, tylko na allegro jest model 180 skoku, nie wiem czy by pasował pod tą ramę (chyba 160 maks., ale na stronie coś też o 180 wspominają). Czy w coś innego celować?
Śmiało możesz dawać do surga domaina 180 

-
- Kontakt:
Już się robi HT jak mójDeath Breeze pisze:od NSa mogę kupić Surge'a a Domaina używanego w dobrym stanie

Jeśli wolisz lżejszy rower, możesz spróbować złożyć go na ramie phantoma(1,88kg) + jakiś pike np. (ok 2000-2400g). Surge wazy prawie 3kg z tego co sie orientuje, a domain 2800-3000g
-
- Kontakt:
jeżeli masz 3 tysiace to lepiej poskladaj jakiegos HT a jeżeli nie ogarniasz tego to poproś kumpla o pomoc
ja swojego HT zlozylem za ok 2800 na dobrych czesciach i daje rade na nim
pzdr.

-
- Kontakt:
A jak, pasowałby Domain średnicy 1.5 do Surge'a który jest 1 1/8, nie wiem do końca jak to jest, nie składałem roweru, ale mi to nie pasuje. Poza tym, jak w 1000 zł zmieszczę się w pozostałych częściach?
Nie pasowałby, a i raczej sie nie zmieścisz. Szukaj używki ramy, na allegro siedzi chyba jedna za 500zł. Wiem bo sam szukałem ostatnio.