[Zawoja] Mosorny Groń

LoveDh
Kontakt:

[Zawoja] Mosorny Groń

Post autor: LoveDh »

Siemka;P taka z ciekawości jeździł juz ktos po trasie na mosornym;) jesli tak to co myślicie o przygotowaniu trasy i wgl czy Ciekawa mialem okazje ogladac tylko zawody 18 Września;) a z tego co sie orientuje to trzeba zebrać 5 osob żeby mozna bylo pojeździc na wyciagu:) jakie opinie macie na temat tego toru;)
Rafał Wypiór
Kontakt:

Re: Zawoja Mosorny Groń

Post autor: Rafał Wypiór »

Nie wypada mi opiniować trasy na Mosornym, więc tylko skoryguję, że do końca września wyciąg jeździ codziennie bez względu na ilość osób, aczkolwiek włączają go co pół godziny. Dopiero w październiku przechodzą na tryb weekendowy.
Huber.Posmyk
Kontakt:

Post autor: Huber.Posmyk »

Wg mnie trasa jest bardzo fajna a może być świetna !
Mam tylko 2 małe uwagi , a mianowicie :

1. Pierwsza polana , bodajże 3 zakręty wykopane na stoku wymagają poprawki . Dobrym wyjściem było by usypanie band ponieważ wlatuje się tam dość srogim piecem i ciężko jest szybko przejechać ten odcinek .

2. Polana po road gapie pod 6tym slupem jest dość nudna , zmiana lini , ustawienie jakiegoś gap'owego rytmu ( alla koncowka w champery ) było by świetne i wymagajace dla ridera . Na szczęście twórcy trasy są kreatywni i mam nadzieje ze wymyślą coś fajnego :P

No i to by było na tyle , jak napisałem wyżej to tylko moja opinia :) Mam cichą nadzieje ,ze uda się zorganizować tam MP na przyszły rok , pozdro !
www.POSMYKhubert.pl
Rafał Wypiór
Kontakt:

Hubert, masz absolutną rację, ale... Wpuszczenie koparki na trasę narciarską graniczyło z cudem. PKL (właściciel ośrodka) pozwolił na to pod warunkiem, że się wkopujemy w dół i nie nadsypujemy band, żeby nie utrudniać naśnieżania trasy. Po zimie pewnie będzie trzeba odtwarzać bandy i wtedy wykorzystamy, mam nadzieję, większą otwartość PKL, a przynajmniej wkopiemy się głębiej. Co do drugiej łąki, to tu jest jeszcze trudniej działać na trasie narciarskiej, więc raczej nasza kreatywność ;-) pójdzie w kierunku stworzenia alternatywnej linii, np. w zagajnikach po prawej stronie.
hemi427
Kontakt:

Post autor: hemi427 »

Dodam też swoją opinie,
Fantastyczna miejscówka, wydaje mi się że świetny potencjał - duża góra, lasy gęste itp.
Trasa pod wyciągiem wygląda super, niestety nie miałem okazji pojeździć z uwagi na rozgrywany puchar skrzata.
Trasa DH (zawody) - średnio, bardzo płynna i przemyślana linia jak na trasę...FR. Poza samym startem który jest mocno nakręcający i chyba ideą dh to cała reszta (może poza ost. lasem) to taka linia na sztywniaka. Oczywiście hopa przez drogę super, ją pomijam. Brak żadnych technicznych elmentów poza startem, takie sunięcie po równej ścieżce tyle że między drzewami. Nie wiem ale wydawało mi się że 80% trasy szybciej może sztywniak przejechać niż full. Bandy w lasach bardzo fajne i płynne, dla mnie jakoś po prostu za mało się działo i rower nie miał na czym "popracować" . Odniósł ktoś podobne wrażenie? To oczywiście tylko moja opinia, miejsce wygląda na super i potencjał z pewnością jest, mimo że jak dla mnie trasa mało DH to jednak brawa za płynność. Chętnie zaglądne jak tylko będe mógł..pozdrawiam
Rafał Wypiór
Kontakt:

Hemi, i z Tobą trudno się nie zgodzić (ale ja dzisiaj ugodowy jestem ;-), tyle że dysponowaliśmy takim, a nie innym terenem - na upartego moglibyśmy wykopywać korzenie, ale liczyliśmy, że na treningach trasa się rozjeździ i licho samo wyjdzie spod ziemi. Na to jednak było trochę za sucho. Pozostaje więc skrzyknąć się na jazdy po deszczu i zobaczyć, co się z tego urodzi. Zresztą nie powiedzieliśmy ostatniego słowa. Poza poprawianiem istniejących tras, licząc na organizację Mistrzostw Polski i równoległych Mistrzostw Skrzata, chcemy popracować nad singlami i fr-liniami w okolicy Mosornego.
tomo
Kontakt:

Post autor: tomo »

Trasa z czasem napewno się rozjeździ. Zrobiłem wiele tras na zawody i wszystkie się rozjeżdżały z czasem. Niekiedy trzeba jednak im pomóc, jak to np. robione było w Myslenicach (sztucznie robiona tarka itp). Rafał i ekipa ma dużo pomysłów i zapału więc napewno miejscówa się rozrośnie a trasa dh będzie rasowa trasą zjazdową ! Rozjeżdżenie po deszczu równiez mocno pomoże.
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

banda za hopą - można by ją troszkę ogarnąć bo nigdy nie wiadomo kiedy ci tam jakis kamien na linii wyleci, a predkosci w niej sa spore
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
hemi427
Kontakt:

Post autor: hemi427 »

Nie no w potencjał góry i chłopaków nie wątpie także jak na start miejsca to wyszło super. Też pomyślałem że jakby polało to lasy zaczeły by być ciekawsze, myśle że podkopanie korzeni to fajny pomysł. Generlanie szkoda że urwana przerzutka ograniczyła moje jazdy do 3 razy w sb :( Póki co górny las w Wiśle jest mistrz jak dla mnie ;)
LoveDh
Kontakt:

Jak dla mnie ( jeżdże na Sztywniaku;P) poniewaz dopiero zaczynam bardzo sie cieszze ze tak myslicie:) bo moze jako poczatkujacy rowniez moglbym sobie posmigac na Mosorny;) bo mowiac szczerze z tego co widzialem trasa rewelacyjna;)
kuciek40i4
Kontakt:

Post autor: kuciek40i4 »

Przede wszystkim obsługa wyciągu....... najlepsza w PL!! :mrgreen:
LoveDh
Kontakt:

w sumie fajnie bylo na Zawodach w niedziele:D zajebista atmosfera;) fajni ludzie ogolnie naprawde superxD
tentego
Kontakt:

Post autor: tentego »

obsluga na wyciagu rzeczywiscie max respect! za to w barze wielka komuna! pani nie chciala nam sprzedac kawy, bo priorytet maja goscie hotelowi a my bylismy "z drogi"! byla 9.20 a ludziom "z drogi" wolno bylo zamawiac od 9.30. nie przeszkadzal jej fakt, ze nikogo oprocz nas nie bylo. kiedy w koncu udalo nam sie zamowic we wlasciwym czasie sniadanie, czekalismy 20 minut, bo jak pani powiedziala "musza najpierw wydac sniadanie gosciom hotelowym". sorry, ale jak tak sie dba o klientow, ktorzy chca zostawic kase, to zycze powodzenia! zenada!!!
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

ja jechałem ze Słupska ( nad morzem :D) i nie żałuję !!! a jechałem 12godz w jedną stronę, 14 godz powrót........ Trasa świetna na zakończenie sezonu !!! Dawała maxx frajdy z jazdy i to się ceni;]

Poza tym pogoda była idealna na koniec sezonu ;]
Huber.Posmyk
Kontakt:

Post autor: Huber.Posmyk »

Rafał Wypiór - mowisz o prawej stronie patrzac przy wjezdzaniu wyciagiem do gory ?? Tez o tym myslalem jednak cos mna pokierowalo ,ze to teren prywatny ,ale jezeli nie to bedzie swietnie widziec nowa linie w tych okolicach :)
www.POSMYKhubert.pl
Rafał Wypiór
Kontakt:

O tym właśnie pisałem i rzeczywiście jest to teren prywatny, więc jest robota dla negocjatora ;-)
makaron
Kontakt:

Post autor: makaron »

czy wyciąg na Masornym jeszcze działa? Na stronie podany komunikat "nieczynny", a i telefonów nie odbierają, więc może tylko w weekend rusza? Jak to wygląda? Chciałbym pojeździć w najbliższą niedziele.
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Dość jednoznaczny komunikat : Kolej Linowa "MOSORNY GROŃ"
przerwa w ruchu od 17 października do 21 października 2011 r.
Czlenson
Kontakt:

Post autor: Czlenson »

Dzieje się coś na Mosornym? Kiedy będzie można tam pojeździć? Pozdr
GBN CREW

http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
ODPOWIEDZ