Nowy napęd - zębatka 38T [jakiej firmy?]
Nowy napęd - zębatka 38T [jakiej firmy?]
Witam,
Wymieniam cały napęd w rowerze, postanowiłem przy okazji przesiąść się też na większą zębatkę.
Rozważam zakup kolorowego Dartmoora [choć tutaj obawiam się o wytrzymałość] lub np. czarnej Race Face bądź Shimano Saint.
Co polecacie? Czy Dartmoor po kilku tys. km przyczyni się do szybszego zużycia np łańcucha?
Budżet: ok 100zł.
Jeżdżę w enduro, będę stosował przerzutkę SRAM X-7 i kasetę X-0.
Wymieniam cały napęd w rowerze, postanowiłem przy okazji przesiąść się też na większą zębatkę.
Rozważam zakup kolorowego Dartmoora [choć tutaj obawiam się o wytrzymałość] lub np. czarnej Race Face bądź Shimano Saint.
Co polecacie? Czy Dartmoor po kilku tys. km przyczyni się do szybszego zużycia np łańcucha?
Budżet: ok 100zł.
Jeżdżę w enduro, będę stosował przerzutkę SRAM X-7 i kasetę X-0.
Z ciekawości zapytam: na jakiej zębatce teraz jeździsz że chcesz na większą zmieniać? Po prostu średnio mi się widzą podjazdy z blatem 38
A jak możesz wydać trochę więcej niż na dartmoora to bierz race face'a czy coś innego podobnej klasy - wytrzymają dużo więcej.

A jak możesz wydać trochę więcej niż na dartmoora to bierz race face'a czy coś innego podobnej klasy - wytrzymają dużo więcej.
http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
Aktualnie mam Dartmoora właśnie pod 32 ząbki, z czego wykorzystuję zębatki kasety w zakresie 5-9... a chętnie zrzuciłbym jeszcze niżej. Czasem wolę podprowadzić lub podnieść tyłek a w zamian mieć odpowiednią prędkość przy zjeździe ;]
Co do przełożeń... jeździłem na rowerze kolegi przy zębatce 42... dla mnie rewelacja
A przy podjazdach wcale nie było tak źle.
Tak, mam wyciągniętą sztycę siodełka i mogę prostować nogi. ;]
Co do przełożeń... jeździłem na rowerze kolegi przy zębatce 42... dla mnie rewelacja

Tak, mam wyciągniętą sztycę siodełka i mogę prostować nogi. ;]
Śmigam na Saint'cie (36T) od tego sezonu i nie mogę złego słowa powiedzieć, nie mam rockringa ani taco więc czasem zębatka coś tam przyjmie, ale absolutnie nic po niej nie widać. Nie był to mój wybór, bo dostałem razem z korbą, zawsze jeździłem na Truvativie, ale zębatka się sprawdziła i nie mam zamiaru zmieniać.Dn'tSLn pisze:A co powiecie o shimano saint?
Pozdrawiam
-
- Kontakt: