FOX 36 jaki model wybrać?
FOX 36 jaki model wybrać?
witam zastanawiam się nad kupnem amortyzatora fox 36 tylko nie wiem jaki model najlepiej wybrać. Amortyzator służył by w sztywniaku do fr/dh.
Aktualnie posiadam 66 rc2x 2007 180mm. Jeśli można proszę o jakieś porównania jeśli ktoś miał styczność.
Z góry dzięki za odp.
Aktualnie posiadam 66 rc2x 2007 180mm. Jeśli można proszę o jakieś porównania jeśli ktoś miał styczność.
Z góry dzięki za odp.
Re: FOX 36 jaki model wybrać?
Float - powietrzny
Talas - z regulacją skoku
Van - sprężynowy (i tutaj celuj)
Mowa o nowych rocznikach z kashimą, czy nie?
Talas - z regulacją skoku
Van - sprężynowy (i tutaj celuj)
Mowa o nowych rocznikach z kashimą, czy nie?
Re: FOX 36 jaki model wybrać?
Na stronie producenta masz wszystko wyjasnione co i jak. Co to jest R, RLC, RC2, Float, Talas czy Vanila. Jezdzilem na 36-tkach 2008-2010 roczniki, takie jak Float R, Float RC2, Talas RC2 i Vanila RC2. Praktycznie nawet R-ak w sztywnej ramie da rade na prawie kazdej trasie. Jednak z tych wszystkich wybralbym Vanila R lub RC2 jak masz pieniadze. Super praca, mniej zawodne niz float serie i duze mozliwosci regulacji. Talas tez jest opcja, bo majac sztywniaka, mozesz miec rower do dirt, fr i dh z tym amortyzatorem. Jest jedno ale, trzeba serwisowac go dosc czesto, aby ladnie chodzil. Sam obecnie mam 2009 talasa 36rc2 w ramie do powiedzmy xc/am, wczesniej jezdzilem na nim na innej ramce full i fr, dh a nawet cos tam stukalem w dj. Godny polecenia ale Vanila wedlug mnie lepsza i mniej zawodna od talasa.