Śruby Przy Mostku -> HELP

Wilku
Kontakt:

Śruby Przy Mostku -> HELP

Post autor: Wilku »

Witam! tak się nieszczęsliwie stało ze sruba w moim mostku (amoeba) jest tak zjechana ze nie da się jej odkręcic. No ku*wa niczym!! i teraz co mam zrobić?? facet z rowerowego (osiedlowego) powiedział ze muszę wiercic i potem nagwintowac na nowo mostek, kupel powiedział ze mam kupic klej do metalu i wkleic imbus w sróbe a potem odkrecic. macie jakis patent?? pomocy bo mnie zaraz krew zaleje!!
Test Your Will!
Scorpio
Kontakt:

Post autor: Scorpio »

weź piłke do metalu i tnij główke śruby na pół (tą płaszczyzne w którą wciskasz normalnie imbusa) ,chodzi o to by wypiłować rowek na szeroki śrubokręt, jak to zrobisz to próbuj wykręcić ,pod żadnym pozorem nie wykręcaj drugiej śruby mostka ,ma być wręcona na maksa ,to ta zjechana będzie luźniej szła .Jak dalej nie bedzie szło to weź piłke i przetnij tą śrube na gwincie w środku (jeśli piłka zmieści sie miedzi tymi dwiema stronami mostka. A jak dalej nie pójdzie to utnij mostek :-)))
Wilku
Kontakt:

No A jak juz przetnę ten gwint to potem jak wyjąć te dwie połówki sróby ze srodka?? A pozatym drugą srubę juz wykreciłem, wkrecic ją jeszcze raz na maxa??
Test Your Will!
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

tak!!
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Scorpio
Kontakt:

ta połówke bez główki to wykręcisz kombinerkami (jak utniesz tak żeby coś jeszcze wystawało :-) ) ,a tą z głowką to może pójdzei tym śrubokrętem bo nie bedzie oporu drugiej połowy - ale to ryzykowny sposób :-) najpierw spróbuj naciąć szczeline na główce śruby żeby poszła śrubokrętem - nic nie tracisz
bloszek
Kontakt:

Post autor: bloszek »

Użyj wykrętaków. Mi się ułamała śróba w pieście trzymająca tarcze i została w środku używłem wykrętaka i po kłopocie.
Zestaw wykrętaków koszt około 40 zł
TYLKO ZAUWAŻ jedno!! W mostkach amoeba są śróby nr 7!!! Tkże masz po śróbie a 7 nigdzie nie znajdziesz chyba że zrobisz sobie gwint w mostku na 8:]
Wiem bo qumpel tak ma.
A wykrętaki stosujesz tak:
wiercisz otworek w śróbie wkręcasz wykrętak bo ma lewy gwint. I śróbka się wykręca
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
Wilku
Kontakt:

tylko ze ja niemoge odkrecic tej sróby przy rurze sterowej a nie przy kierownicy, Dzieki za pomoc zaraz bede kombinował
Test Your Will!
Nimitz
Kontakt:

Post autor: Nimitz »

Moim zdaniem najlepszy bedzie patent z cieciem sruby na pol i potem wkreceniem wykretaka... Przecieta srube powinno dac sie wykrecic nawet palcami, o ile sie jeszcze plaszczyzny gwintu nie zgrzaly za mocno ;)
--Street--
http://www.destroyer.pl/Galeria/rowery/29.jpg - my ride
bzp
Kontakt:

Post autor: bzp »

Dorwij kogos z diaksem/biaksem czy jak to zwą i niech ci wyrzeźbi w tej śrubie miejsce na śrubokręt. Jakbys był z Wawy to bym Ci to zrobił.
Baal
Kontakt:

Post autor: Baal »

ja kiedyś ukręciłem śrube w supporcie, tak że większość została w środku. wzięliśmy ze starszym kawałek płaskownika z nawierconym otworem, przyłozyłem go tym otworem do ukręconej śruby, starszy zaspawał i wykręciło się bez problemu:D myśle ze patent z piłką do metalu i śrubokrętem będzie najlepszy:P tylko będziesz potrzebował jakaś żabke lub inną dźwignie.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=434847
ZONK
Kontakt:

Post autor: ZONK »

sluchaj BLOSZKA.....
*bo to moim zdaniem najleprzy pomysl....

wazne tez jest jakim imbusem chciales wykrecic ta srubke - jak mash jakies badziewie z tesco to lepiej odstaw te imbusy na bok...
pozycz od kolegi jakis DOBRY i sprobij jeszcze raz wykrecic....
jak sie nie da to --> *
głupota nie boli...głupota kosztuje !...lecz prawda juz może zaboleć...!
tomekkkp
Kontakt:

Post autor: tomekkkp »

stary skąd ja to znam
dzisiaj dokręcam śrubę przy mostku i się zerwała i pól zostało wkręcone :-(
gość w rowerowym powiedział że spróbuje nawiercić i może się wjdzie, a jak nie to przewierci i nagwintuje
ale takie życie, śruby się zrywają :-)
Maciek_08
Kontakt:

Post autor: Maciek_08 »

Mi się śruba od korby urwała i pół zostało w suporcie. Bierzesz ostry śrubokręt albo coś czym można zrobić dziurke żeby zaczepił się śrubokręt i walisz pod kątem w śrubokręt np. młotkiem żeby śruba się zaczynała odkręcać. Jak już troche się wykręci to łątwo powinno pójść.
bloszek
Kontakt:

A ja kiedyś ułamałem:
po primo śróbę w odpowietrzniku od magury pomógł wykrętak.
po secundo śróbe w pieście od tarczy pomógł znów wykrętak.

Także wykrętak to najlepsza sprawa. Ważen żebyś się zaopatrzył albo u kogoś na wiertarce stołowej nawiercił otworek i wkręcił wykrętak wykręcając śróbe. Albo weź najtwardszy imbus wbij go w śróbe i odkręć :].

Tylko szukaj śróby 7 z miejsca bo ciężko je złapać na mieście;-) nie ma ich w katalogach nawet
Kuba z Wrocka
Kontakt:

Post autor: Kuba z Wrocka »

No pewnie samym srobokretem nie pojdzie. Jak jest zjeczana znaczy ze juz probowales kiedys srobokretem i nic nie wyszlo. Musisz zrobic sobie srobokret na dlugim ramieniu. W tym celu albo zegnij srobokret zeby raczka byla prostopadla do sroby albo wez sobie taki pierdolnik-trzyamdelko co mozna skrecic tak jak klucz francuski i tym zrob takie prostopadle cus jak imbus, tylko ze duzo wieksze.
Z matki obcej; krew jego dawne bohatery,
A imię jego będzie czterdzieści i cztery.
Wilku
Kontakt:

DZieki wszystkim za pomoc, problem rozwiazany!! Przykreciłe tę drugą srubę na maxa, tamta pociołem tak ze wszedł srubokret i poszło!! jeszcze raz dziex
Test Your Will!
bloszek
Kontakt:

No to teraz życzę owocnego szukania śrób do mastka. Jak znajdziesz to napisz po ile znalazłeś. Tam jest nr 7 jakby co :]
Scorpio
Kontakt:

heh ,poskutkowało ,ale te wykrętaki to dobry bajer ,nawet nie wiedziałem że coś takiego istnieje :-)
Wilku
Kontakt:

Wiec z tymi sróbami jest gnój w ch*j!! w rowerowych poprostu nie ma, w metalowym baba dała mi 6. KUR*A FuckFuckFuck
Test Your Will!
ODPOWIEDZ