Problem z ustawieniem hamulca Shimano saint
Problem z ustawieniem hamulca Shimano saint
Witam.
Mam problem z ustawieniem hamulca SHIMANO SAINT (Przód).
Sprawa wygląda następująco:
Montuję go do totem`a coil i przed dokręceniem wciskam mocno klamkę, następnie ją puszczam. W efekcie po zakręceniu koła zaciska jest tak ładnie usytuowany, że nie ma żadnego tarcia. Niestety w momencie, gdy przykręcam zacisk już mocniej (czy to z zaciśniętą klamką czy nie) zacisk odgina się w stronę koła i hamulec fatalnie szoruje klockami o tarczę.
Jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić ?
Mam problem z ustawieniem hamulca SHIMANO SAINT (Przód).
Sprawa wygląda następująco:
Montuję go do totem`a coil i przed dokręceniem wciskam mocno klamkę, następnie ją puszczam. W efekcie po zakręceniu koła zaciska jest tak ładnie usytuowany, że nie ma żadnego tarcia. Niestety w momencie, gdy przykręcam zacisk już mocniej (czy to z zaciśniętą klamką czy nie) zacisk odgina się w stronę koła i hamulec fatalnie szoruje klockami o tarczę.
Jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić ?
tak jak napisał przedmówca dokręcaj śruby po trochu i mocno trzymaj zacisk, jak dalej sie będzie krzywić to pokombinuj z podłożeniem czegoś między zacisk a gniazdo w widelcu, ja koledze szlifowałem podkładkę po skosie i problem rozwiązany( skrzywione mocowanie miał)
http://www.pinkbike.com/photo/9231318/ <--- Mój Bike
-
- Kontakt:
Re: Problem z ustawieniem hamulca Shimano saint
Jak masz słaba tarcze to tez troche słabo bo jest mało sztywna i nie utrzymuje zacisku,kombinuj z podkładkami