Elo, tak jak mówiłem, reaktywuje szosę (http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=66042), nie mogę znaleźć żadnego internetowego sklepu, z dobrym wyborem części do szosy, liczę na waszą pomoc (zarzućcie jakimiś linkami) i doświadczenie (co do wyboru części).
Potrzebuję:
2 komplety klocków hamulcowych - max 30zł za komplet, uda się wyrwać coś sensownego w tej cenie?
Opony, a raczej "szytki", tutaj generalnie jestem zielony, obręcze smaruje się jakimś klejem, jak to się trzyma obręczy? Tutaj nie mam pojęcia co do cen opon, ale myślę, że więcej niż 150zł za komplet nie chciałbym wydać.
Owijki na kierę najlepiej zółte, to też się klei? myślę, że do 40zł...
Z góry dzięki za pomoc!
Części - szosa, pomoc w wyborze
Owijkę nawijasz, nie kleisz, jedynie zakańczasz taką tasiemką dołączoną do owijki. Masz piankowe albo skórzane, ja niestety mam białą w swojej reaktywowanej szosie i widać po niej brud, więc nie za bardzo polecam 
Co do opon- szytki są raczej bardziej wyczynowe, jeśli się nie mylę. I na bank droższe. Ja u siebie używam opon Schwalbe Lugano na tyle i Kenda kontender lite na przodzie. Obie mnie jeszcze nigdy nie zawiodły, bez względu na pogodę, choć po Schwalbe widać szybsze zużycie. Obie wyrwiesz w okolicach 50zł+ normalne dętki.
Co do klocków to kool stopy są całkiem niezłe
Aczkolwiek w moich radach mogę się mylić, bo sam szosę mam od miesiąca raptem, więc za bardzo obeznany w temacie nie jestem, jak coś palnąłem to proszę, niech mnie ktoś poprawi.

Co do opon- szytki są raczej bardziej wyczynowe, jeśli się nie mylę. I na bank droższe. Ja u siebie używam opon Schwalbe Lugano na tyle i Kenda kontender lite na przodzie. Obie mnie jeszcze nigdy nie zawiodły, bez względu na pogodę, choć po Schwalbe widać szybsze zużycie. Obie wyrwiesz w okolicach 50zł+ normalne dętki.
Co do klocków to kool stopy są całkiem niezłe

Aczkolwiek w moich radach mogę się mylić, bo sam szosę mam od miesiąca raptem, więc za bardzo obeznany w temacie nie jestem, jak coś palnąłem to proszę, niech mnie ktoś poprawi.
Ja Ci polece klocki Campagnolo cena 30-40 zl , a mozesz jezdzisz cały rok
jezeli chodzi o opony to zdecydowanie Michelin pro race . Nie ma lepszej opony . Jak dobrze poszukasz to znajdziesz po 80 zl na allegro. Owijki to zalezy jakie proferujesz . Jezeli twarde i latwe do czyszczenia to looka , natomiast jezeli chcesz cos miekiego to szukaj owijek Cineli.

Tylko nie mam wyboru, opony/szytki, mam obręcze pod szytki, a nie zamierzam ich zmieniać.boogiel pisze:Co do opon- szytki są raczej bardziej wyczynowe, jeśli się nie mylę. I na bank droższe.
Dzięki za info, czekam na więcej

Co myślicie o tym?
http://allegro.pl/klocki-hamulcowe-camp ... 99706.html