Początkujący! z BMX na DH
Początkujący! z BMX na DH
Siema, jeżdze na bmx, ale z racji ze przeprowadziłem się w pobliże lasów, chcę zamienic 20" na coś większego ; d
i mam kilka pytań,
ile na początek będę musial wydać na rowerek, oczywiscie z dwoma amorkami...
Czy waga też jest ważna, jak w bmx?
z góry dzięki za pomoc!
i mam kilka pytań,
ile na początek będę musial wydać na rowerek, oczywiscie z dwoma amorkami...
Czy waga też jest ważna, jak w bmx?
z góry dzięki za pomoc!
Re: Początkujący! z BMX na DH
2 Amorki? Chodzi Ci o fulla?
Zależy na początek radził bym tobie HT kupić i tak dasz prawie 2 razy tyle co za bmxa (dobrej klasy).
A za fulla to tak z 3.5k+. Chyba że jakiegoś FRa używanego kupisz( nie za dobry jak na fulla)
Zależy na początek radził bym tobie HT kupić i tak dasz prawie 2 razy tyle co za bmxa (dobrej klasy).
A za fulla to tak z 3.5k+. Chyba że jakiegoś FRa używanego kupisz( nie za dobry jak na fulla)
[S]
-Kiera Truvativ Riserbar
-Kiera Truvativ Riserbar
hmm nie jestem obeznany w pojęciach, ale chodzi mi o amortyzator w widelcu, jak i w ramie.; )
no mój bmx wart jest max 1000zł... i fajnie by było, gdybym w tej cenie zmieścił chociaż rame,wideł mostek i kiere
no mój bmx wart jest max 1000zł... i fajnie by było, gdybym w tej cenie zmieścił chociaż rame,wideł mostek i kiere
-
- Kontakt:
Na allegro stoi dragstar za 300 z korbą, napinaczem i sztycą. do tego kupujesz duro za jakieś 150zł. czasami da się złożyć koła na np dm24 i novatecu za 200zł, tylko trzeba poszukać okazji. mostek i kiere truvativa to jakieś 50zł. zostaje ci na hamulce. I tutaj rozsądne będą hfx9, albo bb5/bb7 z dobrą klamką i linką. kaseta przerzutka, łańcuch i manetka, to koszt max 150zł. za grupe np alivio. Oczywiście mówię o używanych częściach. Tak zrobił bym ja i z biegiem czasu i polepszeniem umiejętności up'ował bym rower. Jak jesteś początkujący to chyba w góry śmigał nie będziesz, więc 66 i sainty, ci nie potrzebne 

"Człowieku, przecież wiesz że jesteś w stanie załatwić wszystko tak jak załatwiasz bakanie"
Cycu dobrze gada
z czasem rower sie ulepszy itp.
Jak już mówiłem, chciał bym sie zmieścić w 1000zł na rame, wideł mostek i kiera. Na reszte przyjdzie czas... i środki finansowe ; )
Rowerek głownie ma mi służyć do jazd po lesie z górek ;d nie sądze abym kombinował na byczych hopkach czy coś... Więc nie musi to być pro sprzęcik....

z czasem rower sie ulepszy itp.
Jak już mówiłem, chciał bym sie zmieścić w 1000zł na rame, wideł mostek i kiera. Na reszte przyjdzie czas... i środki finansowe ; )
Rowerek głownie ma mi służyć do jazd po lesie z górek ;d nie sądze abym kombinował na byczych hopkach czy coś... Więc nie musi to być pro sprzęcik....
-
- Kontakt:
Pierwsze co, to siądź i poczytaj o sprzęcie, jak i samej jeździe. Po Twoich postach można wywnioskować, że na temat rowerów wiesz niewiele, a to jest klucz do poskładania/kupna odpowiedniej maszyny.
jeżdze trzy bite lata na bmxie, więc nie zarzucaj mi że na temat rowerów wiem niewiele... ; )piotrmarch pisze:Pierwsze co, to siądź i poczytaj o sprzęcie, jak i samej jeździe. Po Twoich postach można wywnioskować, że na temat rowerów wiesz niewiele, a to jest klucz do poskładania/kupna odpowiedniej maszyny.
o sprzęcie dh- racja, wiem nie wiele... ale po prostu chce wiedziec, ile kasy potrzebuje.... Na fulla.