Duncon akita - pytanie
Duncon akita - pytanie
Witam mam ramę duncon akita z damper x-fussion rpv-02 [powietrze]
mam pytanie czy istnieje możliwośc ustawienia taj ramy aby skok działała bardziej progresywnie ?
albo jakaś forma ustawienia między w maire dobrym tłumieniem a nie dobijaniem ? czy jedyną metodą jest wożenie ze sobą pompki i ustawianie dampera pod to co aktuanei bede robił?
czy wymiana dampera na cos ze sprężyną by coś dała ?
pozdraiwam
Dawid
mam pytanie czy istnieje możliwośc ustawienia taj ramy aby skok działała bardziej progresywnie ?
albo jakaś forma ustawienia między w maire dobrym tłumieniem a nie dobijaniem ? czy jedyną metodą jest wożenie ze sobą pompki i ustawianie dampera pod to co aktuanei bede robił?
czy wymiana dampera na cos ze sprężyną by coś dała ?
pozdraiwam
Dawid
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
W mojej akicie miałem standardowego manitou metel R ze sprężyną 500 i szło dobić w miejscu, a ważę 70kg.
Obecnie mam damper x-fusion o2. Ustawiłem sag na 30%, na każdej hopie zamyka się do końca, ale za to ładnie wybiera nierówności.
Podejrzewam, że najlepiej spisałby się sprężynowiec z tłumieniem szybkiej kompresji. Teoretycznie powinien ładnie wybierać i nie dobijać na hopie.
Obecnie mam damper x-fusion o2. Ustawiłem sag na 30%, na każdej hopie zamyka się do końca, ale za to ładnie wybiera nierówności.
Podejrzewam, że najlepiej spisałby się sprężynowiec z tłumieniem szybkiej kompresji. Teoretycznie powinien ładnie wybierać i nie dobijać na hopie.
Starsze Manitou sobie daruj, kup coś z SPV (seria Swinger 4 lub 6 Way, nowsza seria X). Ustawisz sobie objętość komory SPV w okolicach min, ciśnienie dasz ok. 10psi powyżej zalecanego i nie dobijesz (damper zrobi się bardzo progresywny w końcówce skoku, na reszcie będzie pracował zależnie od sprężyny czy też ciśnienia w komorze głównej).
-
- Kontakt:
Platformę do akity dawać, naprawdę genialna porada.pietryna pisze:Świetna porada, nie ma co :P
Miałem akitę proto FR (te same przełożeni co zwykłe/chyba) na początku miałem w niej dhx 5.0 air, pięknie pracowało te zestawienie, potem fox padł i przypadł mi 5th element z platformą. Masakra "na chodniku" w przy dojazdach an trasach, ale na samych trasach dość znośnie

Zaś kumpel boogiel w tym samym proto ma van R 2010 i to dopiero pozwala z wypęzność potencjałowi akity

http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
orientuje się ktoś z was jakie mocowanie ISCG miał DC Akita z 2005r.? old/03 czy 05? 

http://www.szok.it informacje zjazdowe świeże jak bułki ! daj się zaSZOKować!