POINT CZY DRAGSTAR????
POINT CZY DRAGSTAR????
Hej, która ramka jest lepsza do dualu i dirtu, Point czy Dragstar bo kosztują tyle samo. proszę o bardzo konkretne odpowiedzi a nie w stylu " Point bo Drag to puszka". Z góry dzięki, pozdro
ok napisze znow :
mam pointa u wale na nim hardkor ze svenem ( mistrzem :p ) i w ramie gnie sie:
tylny trojkat
haki
owalizuje sie glowka lekko
ale za to masz:
spoko geometrie ( przy dj3 )
niesamowita rame
krotki trojkat
jest super!!:D
bardzo fajnie rama prowadzi sie w powietrzu - latam glownie dirt
jest super krotka:D
jak dla mnie bomba!!
a co do draga to jakos dziwnie sie w powietrzu prowadzi... ciezko jest go opanowac...
mam pointa u wale na nim hardkor ze svenem ( mistrzem :p ) i w ramie gnie sie:
tylny trojkat
haki
owalizuje sie glowka lekko
ale za to masz:
spoko geometrie ( przy dj3 )
niesamowita rame
krotki trojkat
jest super!!:D
bardzo fajnie rama prowadzi sie w powietrzu - latam glownie dirt
jest super krotka:D
jak dla mnie bomba!!
a co do draga to jakos dziwnie sie w powietrzu prowadzi... ciezko jest go opanowac...
www.hcfr.pl !!
nie wiem.. hmm.. to inne geometrycznie ramy.. mi bardziej podpasowal drag: ma dluzszy przod i krotszy tyl. kontrola imho niesamowita, ramka jest skretna i latwo sie rozpedza (dlugi przod <- mozna sie bardziej polozyc niz na poincie)..
Lucid dobrze katowal te rame (sadzac po fotkach) a nie ma zadnych uszkodzen, wiec wytrzymalosc tez ok..
sprawdz jedna i druga u kumpli, zobacz ktora geometria bardziej Ci lezy i wybierz..
Lucid dobrze katowal te rame (sadzac po fotkach) a nie ma zadnych uszkodzen, wiec wytrzymalosc tez ok..
sprawdz jedna i druga u kumpli, zobacz ktora geometria bardziej Ci lezy i wybierz..
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
siemka , ja bym ci polecil pointa bo sam go mam :D nie no tak naprawde moj kolega ma draga i skakal takiego malego doubla no i wyladowal a 5m za ladownia wrecilo mu przerzutke w szprychy :/ no i jeszcze jedno point jest krotki przez to (jak masz jeszcze fajnego amorka ktory dobrze wybija) rower sam robi manuala a pozatym ramka dosc mocna krotkie tylne wydelki , poziome haki , no i fajnie sie na nim lata :D
pozdrawiam
pozdrawiam
A ja mam draga i powiem ci tak ...
Drag od pointa jest napweno wytrzymalszy ale przedewszystkim musisz na obydwuch ramach pojeździć i wyczuć która ci bardziej pasuje. Mi drag pasuje idealnie a na poincie walę kolanami w kierę , przeraża mnie manual i bunny na poincie. Rower zachowuje sie jakby miał amora 160 skoku... bardzo łatwo o glebę na plecy. bunnego się trochę trudniej wyciąga bo przód idzie w górę sam ale zato tył nie chce się oderwać.
To są moje odczucia po jeździe na poincie .
ps jeszcze nie dawno sam miałem dylemat co brać ale wystarczyło że się raz przejechałem i już wszystko było jasne... wziołem draga :D
Drag od pointa jest napweno wytrzymalszy ale przedewszystkim musisz na obydwuch ramach pojeździć i wyczuć która ci bardziej pasuje. Mi drag pasuje idealnie a na poincie walę kolanami w kierę , przeraża mnie manual i bunny na poincie. Rower zachowuje sie jakby miał amora 160 skoku... bardzo łatwo o glebę na plecy. bunnego się trochę trudniej wyciąga bo przód idzie w górę sam ale zato tył nie chce się oderwać.
To są moje odczucia po jeździe na poincie .
ps jeszcze nie dawno sam miałem dylemat co brać ale wystarczyło że się raz przejechałem i już wszystko było jasne... wziołem draga :D