[Rama] Hardtail DH
[Rama] Hardtail DH
Witam!
Poszukuję najmocniejszej na rynku ramy hardtail pod amortyzator 200mm. Mam nieograniczony budżet.(pitbull i cocker poległ pode mną)
Czekam na rozsądne propozycje, proszę nie pisać mi o ns i dartmoorach bo to ostatnie shity jakie mogą być.
Poszukuję najmocniejszej na rynku ramy hardtail pod amortyzator 200mm. Mam nieograniczony budżet.(pitbull i cocker poległ pode mną)
Czekam na rozsądne propozycje, proszę nie pisać mi o ns i dartmoorach bo to ostatnie shity jakie mogą być.
-
- Kontakt:
Re: [Rama] Hardtail DH
Moze Duncon Cock? Mialem z 200mm i jezdzilo sie spoko 

Może czas popracować nad techniką jazdy lub zacząć budować lądowania?albert27 pisze:cocker poległ pode mną

Jeśli znajdziesz Banshee/Mythic Morphine w dobrym stanie to bierz.
http://www.pinkbike.com/buysell/933030/
10 lat gwarancji i praktycznie niezniszalna konstrukcja. A sporo ludzi kupowało kiedyś te ramy do lansowania się bo wykorzystać jej możliwości/wytrzymałości i tak nie potrafili

http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
Dzięki za propozycje, na pewno skorzystam. 

-
- Kontakt:
albert27 pisze:pitbull i cocker poległ pode mną
Nie wiem jak z dartem, ale mogę zapytać co masz do freeridowych ram NSa?albert27 pisze:proszę nie pisać mi o ns i dartmoorach bo to ostatnie shity jakie mogą być
Miałem kiedyś streetlegala z 2004 roku - to była pancerna rama. Swoje ważyła, ale widełki miała grubsze niż niektóre dzisiejsze ramy rury główne;)
P.S. Nie wiem czy jeszcze są do dostania, ale kiedyś był taki Polski projekt Massive Machine: http://www.rower.com/archiwum.php?art=2443
Do ns mam to, że trzy złożyłem na testach i na tym się skończyła przygoda z nimi.
-
- Kontakt:
Hmm.... Jakie i w jaki sposób? Możesz ogarnąć NSy z 2004 roku - czasami się jeszcze trafiają w dobrym stanie - to jeszcze inna klasa sprzętu była.
Jakieś dokładniejsze opisy uszkodzeń ew.zdjęcia. Jakie to były ramy?albert27 pisze: Do ns mam to, że trzy złożyłem na testach i na tym się skończyła przygoda z nimi
Mam Surge 2010 i jestem bardzo ciekaw czego mogę się spodziewać.
Szczerze mówiąc widziałem tylko jedną pękniętą Surge po centralnym dzwonie w drzewo a tu nagle trzy poległy, ale może słabo szukałem.

Z drugiej strony patrząc to 200mm w HT to wyzwanie dla ramy i ridera.
tikk
1 rama ns capital 2 tegoroczny model główka ramy na dircie.( dj3 amor)
2 rama ns surge 2010 w dh główka, dokładniej to po dropie ok 6m(na boxxerze)
3 ns society tak jak powyżej w dh przy główce na 66 rc3 evo ti 2011.
2 rama ns surge 2010 w dh główka, dokładniej to po dropie ok 6m(na boxxerze)
3 ns society tak jak powyżej w dh przy główce na 66 rc3 evo ti 2011.
2 i 3 rama mogła się złamać przez zbyt duży kąt, ale jak pisze producent są to ramy dedykowane do dh/fr