[Woj. Łodźkie] Trasy xc

brudi95
Kontakt:

[Woj. Łodźkie] Trasy xc

Post autor: brudi95 »

Hej, mam pytanko. Szukam fajnych tras do cross country w woj. Łódźkim
Może ktoś coś wie i chciał by się podzielić wrażeniami i miejscami, gdzie można pojeździć.
FRmaniak
Kontakt:

Re: [Woj. Łodźkie] Trasy xc

Post autor: FRmaniak »

rudzka góra

pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Rudzka góra i xc? Jakoś tego nie widzę. Tzn. da się, na PB nawet swego czasu było fajne zdjęcie. Ja osobiście tułam się po łagiewnikach i okolicznych polnych drogach. Po drugiej stronie łodzi nie byłem z racji tego że nie przepadam za przemieszczaniem się po mieście.
FRmaniak
Kontakt:

Re: [Woj. Łodźkie] Trasy xc

Post autor: FRmaniak »

pietryna pisze:Rudzka góra i xc?
No a nie?
Mało ludzi tam w xc jeździ?

pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Tylko zauważ że to jest takie miejsce... hmm no małe w porównaniu z okolicami samej łodzi. A i trochę walorów estetycznych wg mnie pozbawione. Jak zacząłem się kręcić po okolicy właśnie to aż się zdziwiłem jak ładnie wszystko wygląda.

To jest tak jakby na Uskoku jeździć tylko XC. Tzn da się... Ja jeździłem w kółko góra dół a kumpel zjeżdżał tylko. Raz na jakiś czas postój, pogada się, wypije trochę wody i od nowa. Jeśli lubisz jeździć tak w kółko sam to spoko...
kubabike
Kontakt:

Post autor: kubabike »

Jezdzic po rudzkiej górze na xc to troche słabo jak wokoło jest tyłe świetnych trasek XC. Zaczynamy od Lasu Łagiewnickiego. Duzo podjazdów i zjazdów nawet konkretnych, dalej mamy Park Krajobrazowy Wzniesienia Łódzkie a zwłaszcza okolice Brzezin, Skoszew, Parowy Janinowskie, najwyższe wzniesienie w okolicach wsi Dąbrówka i prawie 100m w pionie zjazdu do lasu Dobieszkowskiego. Dalej polecam okolice zalewu Sulejowskiego, Przedborski Park Krajobrazowy z najwyższym naturalnym wzniesienie woj. łódzkiego - Fajna Rybą 347m.
Zalezy skąd jesteś. Jak z Łodzi to zasadniczo wyjeżdzasz z miasta i już masz dużo szlaków. Np czerwony okolic Łodzi, Zielony po parku wzniesien ale najwięcej satysfakcji daje eksplorowanie nieoznakowanych ścieżek.
ODPOWIEDZ