Porównanie Kierownic

Snepi
Kontakt:

Porównanie Kierownic

Post autor: Snepi »

Witam,
Chce kupic kierownice do dh i mam do wyboru:
Renthal Fatbar
Truvativ Boobar
Race Face Atlas FR
Spank Spike 777 Evo
Prosze o opinie, zalezy na wytrzymalosci,
najchetniej bym bral Renthal'a albo Boobar'a :)
Dzieki,,
biadaczq
Kontakt:

Re: Porównanie Kierownic

Post autor: biadaczq »

Ja bym dodał jeszcze Answera, tak poza tym to podłączam się do pytania. :)
BMX National Champion
PiterForce5
Kontakt:

Post autor: PiterForce5 »

Aż się zalogować musialem.
Polecam Answer ProTaper 780 DH, jazda na niej to coś niesamowitego, moim zdaniem bije na głowę Renthala i RaceFace-a. Jeśli zdecydujesz się na Answera to mogę Cię zapewnić że będą to dobrze wydane pieniądze
Pozdrawiam
Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

A Dartmoor Nitro? Co powiecie?
bart322
Kontakt:

Post autor: bart322 »

A ja wlasnie spytalbym o cos tanszego, czyli jak kolega wyzej o Dartmoor Nitro vs. Octane Chemical Pro.
Narazie jezdze na NS Pure, wiec kazda alu bedzie lzejsza, ale obawiam sie, ze beda mniej sztywne, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia ;)
SkowronWro
Kontakt:

Post autor: SkowronWro »

miałem Boobara i smiało moge powiedzieć ze jest sztywna kierownicą ale minus to ze "szybko" sie zwiększa średnica a mnie jako osobie która lubi miec daleko korbus klamki od gripa to przeszkadzało:)
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

A Funn fatboy?
Dałnhiller
Kontakt:

Post autor: Dałnhiller »

ja polecam spanka przywaliłem w drzewo tak ze klamka i mostek sie przesuneły a kiera prosta

XxUzixX
Kontakt:

Post autor: XxUzixX »

Ja od siebie polecam RF Atlas FR, Zaliczyłem ostatnio konkretną glebę, ale kierownica prosta :) Jestem na maxa z niej zadowolony.
Cubus5
Kontakt:

Post autor: Cubus5 »

Według mnie to każda z wyżej wymienionych kierownic jest dobra, wybór jej zależy tylko i wyłącznie od twojego upodobania czyli szerokość, wznios, gięcie do tyłu, kolor, waga.

To że ktoś zaliczył dzwona i nie skrzywił to dla mnie nie jest wiążąca opinia, jeden skrzywi kierownicę podczas złego oparcia roweru o murek na mieście, inny podczas mega dzwona. Ja na swojej zaliczyłem kilkanaście dzwonów i dopiero podczas ostatniego się skrzywiła, w końcu kiedyś musiała. Nie będę pisać jakiej firmy, napisze tylko że tania i dobra.

Czy to renthal czy atalas może się skrzywić przy pierwszej glebie albo wytrzymać 3 lata katowania, nie ma reguły. Więc nie walcie ściemy że kierownice które macie są niezniszczalne.

Z w/w kierownic wybrałbym Renthala Fatbara lub RF Atlasa.
Rajsing 2011 http://www.pinkbike.com/photo/7198816/
gg:1037908
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

Dałnhiller pisze:ja polecam spanka przywaliłem w drzewo tak ze klamka i mostek sie przesuneły a kiera prosta
z reguły mostek i klamki dokręca się tak żeby przy glebie się przekręcały, a nie wyginały razem z kierownicą.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

ja od siebie polece Nukeproofa warhead, jezdzilem caly zeszly sezon i z czystym sumieniem moge polecic.
rowniez warta uwagi jest Kore torsion, mam ja w obecnym sezonie i zlego slowa nie powiem, no i ta cena na rowerowym ;p
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

LisuKrakow pisze:
ja od siebie polece Nukeproofa warhead, jezdzilem caly zeszly sezon i z czystym sumieniem moge polecic.
a ja NIE polece ww kierownicy - mi poszla po 2 miesiacach jazdy ! jest mega lekka i mega slaba - po 1 glebie (lekkiej) od razu sie skrzywila po 2 wygiela sie o 90 stopni...

teraz mam boobara i ta kiera mega duzo wytrzymuje, sporo znajomych ma answery i tez nie narzekaja
EDDIE
Kontakt:

Post autor: EDDIE »

PiterForce5 pisze:Aż się zalogować musialem.
Polecam Answer ProTaper 780 DH, jazda na niej to coś niesamowitego, moim zdaniem bije na głowę Renthala i RaceFace-a. Jeśli zdecydujesz się na Answera to mogę Cię zapewnić że będą to dobrze wydane pieniądze
Pozdrawiam
Ja też aż musiałem się zalogować, bo dawno takiej papki nie czytałem.
Powiedz czym je tak bije na głowe ? :lol: Zrób tabele z porównaniem bo chyba miałeś wszystkie trzy jak widać :shock:

Po za tym temat rzeka i autor nic z niego nie wyniesie, bo tyle będzie opini ile właścicieli kierownic. Popieram dojrzałe podejście do tematu Cubus5.
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Miałem Answera z 2 różnymi wzniosami i nie miałem problemów,ale kumpel wygiął takiego po 3 dniach ... Teraz mam Spanka i na moje te kierownice są identyczne ( jakiś różnic poza wzniosem nie czuję). Choć mam teraz na filmie glebę, po której ta kiera pęka kumplowi tuż obok gripa,a miał ja też kilka dni... Na moje wszystkie wymienione kiery są bardzo podobne i raczej bym patrzył tylko na szerokość,wysokość i kolorystyczne upodobania :lol:
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Snepi
Kontakt:

Post autor: Snepi »

Czyli ogolnie wychodzi na to ze wybiore Boobara :D
Prosze o inne opinie poniewaz nie spiesze sie z kupnem chetnie poczytam :)
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

A ja mam darta nitro, swoje zaliczyła i działa jak natura chciała :)
Tak jak Cubus5 mowi, one są wszystkie podobne osiągowo. Popatrz na wzniosy, kąty i zdecyduj, jakie Ci będą najbardziej odpowiadać. POtem kolorki no i jak chcesz lans to markę i już wybierzesz swoją kierownicę :)
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

...a ja po przesiadce z sunline v1 na r.f atlasa Fr polecam R.F :D
Radix
Jaśko
Kontakt:

Post autor: Jaśko »

Funn fatboy cenowo wychodzi rewelacyjnie. Lekka sztywna kiera. Giecie jest specyficzne, po wzniosie na środku, końce sa zadarte pod lekkim kątem do góry - mnie to pasi

Za boobara, answera czy renthala można mieć 2x funn fatboy.
ODPOWIEDZ