66 RC3 TI wymiana na Boxxer'a?? Warto?

Mariancobretti
Kontakt:

66 RC3 TI wymiana na Boxxer'a?? Warto?

Post autor: Mariancobretti »

Witam. Na przyszły sezon myślę nad zmianą widelca jednopółkowego na rzecz 2-półki. Obecnie posiadam 66RC3 TI 2010r. i chciałbym się poradzić czy warto zmieniać np: na Boxxer'a R2C2 lub WC? Na co warto zwracać uwagę przy Boxxerach? Czy może wybrać coś pokroju Fox'a 40 czy 888? Zależy mi również na wadze. Wideł będzie siedział w Operatorze, moja waga 75kg.
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Zależy, jak chcesz iść w stronę dh to chyba warto, choć niektórzy i na 1 półkach popylaja w dh nieźle. Ja jestem fanem marzocchi, ale boxxer kusi wagą. Aczkolwiek, ja bym brał 888 rc3 evo. To jest miazga podobno. No i rozbieralny tłumik.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

boogiel pisze:No i rozbieralny tłumik
Ale ludzie sie na marketing daja nabrac. Rozbieralny tłumik ma każda firma inna od marza. Tylko oni przez wiele lat nie mieli, zrobili teraz z tego wielkie halo i teraz każdy mysli, że tylko u nich jest...
Mariancobretti
Kontakt:

Może rzeczy czysto techniczne odstawmy na bok, najbardziej interesuje mnie jak to wychodzi w praktyce. Czyli głównie róznica w pracy Boxx'a (R2C2 lub WC) do 66 RC3 2010.
boogiel
Kontakt:

Spaced pisze: boogiel napisał(a):"No i rozbieralny tłumik"

Ale ludzie sie na marketing daja nabrac. Rozbieralny tłumik ma każda firma inna od marza. Tylko oni przez wiele lat nie mieli, zrobili teraz z tego wielkie halo i teraz każdy mysli, że tylko u nich jest...
Ale ja wiem, że tak jest u innych firm od zarania dziejów. Chodziło mi o to, że do najlepiej pracującego obecnie amora ( wg. opinii innych, nie miałem mozliwości tego sprawdzić) oprócz jego regulacji możesz pod siebie tłumik jeszcze przerobić.
Choć do boxxerów nic nie mam, to jednak wybrałbym marzo. Tymbardziej, że wagę poprawili ostatnio i powoli zaczynają boxxowi dorównywać w tym względzie. Marzo jak dla mnie ma jedną, główna zaletę- mniej serwisu. Bo reszta jest porównywalna z RS. I na bank nie dowiesz się z forum czy warto czy nie, bo każdy swoje chwali i jednemu RS siedzi a inny by kijem nie tknął. Musisz się sam przekonać, i tyle :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Rs prosto z pudła słaby ale jak wiesz co robisz to super amor. A co do serwisu to powiem to co zawsze. ava w boxxie
Mariancobretti
Kontakt:

Spaced, co rozumiesz przez "z pudła słaby"? Masz na myśli przeserwisowanie po wyjęciu z pudła? Czy jeszcze jakieś zabiegi?
boogiel
Kontakt:

Spaced jak z avą to nie box. Bo równie dobrze może to być marzo z ava i fox z ava i polecasz avę, a nie nie boxa, foxa czy marza. Niewątpliwie, jest to opcja, nawet taka z której zajebiście chętnie bym skorzystał, ale niesety moneje nie pozwalają :)
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

Spaced pisze:Rozbieralny tłumik ma każda firma inna od marza. Tylko oni przez wiele lat nie mieli, zrobili teraz z tego wielkie halo i teraz każdy mysli, że tylko u nich jest...
rozwala mnie to, że Marzo nagle powrócił do rozwiązań które w 2003-2006 były już w tłumikach w Monsterach i przedstawia to jako mega hiper super rozbieralne tłumiki...
ronsek
Kontakt:

Re: 66 RC3 TI wymiana na Boxxer'a?? Warto?

Post autor: ronsek »

ja zawsze bylem za marzo, mocniejszem, mniej awaryjne, wytrzymalsze, pod kazdym wzgledem, box nie jest zly ale o wiele czesciej trzeba serwisowac, obecnie jezdze na 888 i jest naprawde, a z protone jest o niebo lepszy od boxa
wexe
Kontakt:

Re: 66 RC3 TI wymiana na Boxxer'a?? Warto?

Post autor: wexe »

Ja posiadam Marzo i Poloecam Ci je:D ja waże 75kg włożylem miękką sprężyne i jest git""
ODPOWIEDZ