[Ofcuś] SUPREME DH V3 2011 + Marzocchi 888 RC3 EVO

Ofcuś
Kontakt:

Post autor: Ofcuś »

GgG tak szybko to ich nie sprzedam bo praca jest cudna :P
addyi
Kontakt:

Post autor: addyi »

jak Ci się hamuje formułami ?
btw.. super rowerek
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

rozkreca ci sie zawiecha?
casperosensei
Kontakt:

Post autor: casperosensei »

Kamil_Steinbach pisze:casperosensei przy woim to wymięka nie ma to jak customowy secik.marzocchi monster 2005 był chyba najlepszym wyborem.ps. ten TV co miałeś na allegro już poszło ? bo przerabiam żuka na kamera i chciałbym w nim zamontować
monster był dobrym wyborem (w sumie najlepszym) ciesze się, że jestesmy zgodni i mamy podobne gusta :) tv jest dalej na sprzedaż, odezwij się to napewno dojdziemy do konstruktywnego porozumienia :)

a komenszjal fajny, ale są lepsze np. demo
P.S. nie jedździłem
GG 381005
Paweł_BB
Kontakt:

Re: [Ofcuś] SUPREME DH V3 2011 + Marzocchi 888 RC3 EVO

Post autor: Paweł_BB »

@mlynooo, pierwsze produkcyjne sztuki miały z tym lekki problem, ale to tylko kwestia "smaru" do gwintów i nic się nie rozkręci :wink:

@casperosensei, ciekawe na jakiej podstawie oceniasz że coś jest lepsze od drugiego :mrgreen: Moim zdaniem nie ma też czegoś takiego jak najlepsze zawieszenie na Świecie, dużo bardziej ważna jest geometria a dobry zawodnik wjeździ się w każdy sprzęt, to bardziej kwestia preferencji niż jakiejś "lepszości" :wink:
EDDIE
Kontakt:

Post autor: EDDIE »

Paweł_BB Dokładnie, tylko niestety jak widać niektórzy tego nie rozumieją :lol: I czasami robi się przedszkole, że "o tooooo" jest najlepsze :D

Ten nowy Commencal bardzo mi się podoba i ciekawie mnie po jakiej linii porusza się tylne koło, może ktoś to napisać?
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
casperosensei
Kontakt:

Post autor: casperosensei »

dobra napisze jak dziecku z 3 pdst
Znam się z właścicielem roweru, pisalem to zeby go troche wkurzyć /rozśmieszyc (innymi słowy dla jaj) ale też poniekąd aby zobaczyć jaka będzie reakcja znawców tematu. I nie zawiodłem się :)

I teraz na serio rower na pewno zajebisty, musi dobrze jeździc :D
Czekamy aż właściciel łaskawie pojawi się na hotspocie i da sie karnąć.
p.s. nie jeździłem
GG 381005
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

EDDIE pisze:Ten nowy Commencal bardzo mi się podoba i ciekawie mnie po jakiej linii porusza się tylne koło, może ktoś to napisać?
Eddie główny pkt obrotu masz zaraz nad linią łańcucha. Raczej wybierać jak appalache nie będzie ale też nie bedzie skakać po trasie jak np. session. Ładnych pare mm sie cofnie, a że to 1 zawias to cudów z tą krzywą zrobić sie nie da (nie żebym miał cos do 1 zawiasów).

btw. jest już tajwanska podróbka
Obrazek
addyi
Kontakt:

macmahone :) i ta podróba wygląda lepiej niż łorginał
http://www.macmahone.com/htm/products.php
Spaced
moderator
Kontakt:

Czemu lepiej? Widać pare tanszych profili, a do tego pkt. obrotu jest tak kretyńsko umieszczony, że jesli commencal to koń wyścigowy to macmahone jest irytującym mułem. Bedzie kopać jak powalone.
addyi
Kontakt:

nie wiem czy kopie czy nie ale mi się podoba :P
Spaced
moderator
Kontakt:

addyi pisze:nie wiem czy kopie czy nie ale mi się podoba :P
Nie wiem jak ty ale mi sie nie podoba lecenie przez kiere ;)
Czlenson
Kontakt:

Post autor: Czlenson »

Podróba z wyglądu zacniejsza a Spaced zdążył już określić jakość profili i przewidział prace zawieszenia po jednym zdjęciu.

W twoim rowerku podobają mi się jedynie 888 - wyglądają genialnie, chodzą podobno jeszcze lepiej. Gdybym chciał "niby 4bara" wziąłbym prędzej nową kone.
GBN CREW

http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
Spaced
moderator
Kontakt:

Czlenson pisze:Spaced zdążył już określić jakość profili i przewidział prace zawieszenia po jednym zdjęciu.
Czelson bo przewidzenie czy rower kopie w 1 zawiasie jest bardzo proste. Miło jest szukać spiny ale jak nie ogarniasz tematu to nie wiem czemu próbujesz szukać zwady. Im wyżej pkt obrotu tym bardziej cofa sie oś, a co za tym idzie - tym bardziej będzie kopać. Takie rzeczy ze zdjecia przewidziec jest latwo - wysoko, zle. Ot cała filozofia. Inna sprawa, ze nie przewidzialem pracy całego zawieszenia ale jak chcesz zeby wyłożyć jak dziecku - orange 223 kopał? Porównaj teraz wysokość pktów obrotu.

A co do rur to mówie o kosztach produkcji. Brak hydroformingu na dupce = taniej. Inne profile tez wykorzystują hydroforming w znacznie mniejszym stopniu niz commencal. To nie jest żadna spekulacja z mojej strony, a proste szacunki. Wiecej hydroformingu = drożej. Nie jestem fanem tej technologii i można obejść jej wykorzystanie innymi metodami ale nie ma to wpływu na koszt produkcji obu ram.
Czlenson
Kontakt:

Post autor: Czlenson »

Spaced - Ty mi tu nie musisz niczego wykładać :o jeszcze napisz, że hejtuje commencale
GBN CREW

http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
Spaced
moderator
Kontakt:

Ja tam stare hejtuje bo cwaniaki oszukac mnie chcieli z waga ;)
Paweł_BB
Kontakt:

Post autor: Paweł_BB »

Sorki za lekki offtop ale jakby ktoś potrzebował haki do Supreme V2 lub V3 to mamy na stanie takowe :)
Ofcuś
Kontakt:

Post autor: Ofcuś »

Up!
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Foty?!
ODPOWIEDZ