[Ofcuś] SUPREME DH V3 2011 + Marzocchi 888 RC3 EVO
-
- Kontakt:
monster był dobrym wyborem (w sumie najlepszym) ciesze się, że jestesmy zgodni i mamy podobne gustaKamil_Steinbach pisze:casperosensei przy woim to wymięka nie ma to jak customowy secik.marzocchi monster 2005 był chyba najlepszym wyborem.ps. ten TV co miałeś na allegro już poszło ? bo przerabiam żuka na kamera i chciałbym w nim zamontować

a komenszjal fajny, ale są lepsze np. demo
P.S. nie jedździłem
GG 381005
Re: [Ofcuś] SUPREME DH V3 2011 + Marzocchi 888 RC3 EVO
@mlynooo, pierwsze produkcyjne sztuki miały z tym lekki problem, ale to tylko kwestia "smaru" do gwintów i nic się nie rozkręci
@casperosensei, ciekawe na jakiej podstawie oceniasz że coś jest lepsze od drugiego
Moim zdaniem nie ma też czegoś takiego jak najlepsze zawieszenie na Świecie, dużo bardziej ważna jest geometria a dobry zawodnik wjeździ się w każdy sprzęt, to bardziej kwestia preferencji niż jakiejś "lepszości" 

@casperosensei, ciekawe na jakiej podstawie oceniasz że coś jest lepsze od drugiego

-
- Kontakt:
dobra napisze jak dziecku z 3 pdst
Znam się z właścicielem roweru, pisalem to zeby go troche wkurzyć /rozśmieszyc (innymi słowy dla jaj) ale też poniekąd aby zobaczyć jaka będzie reakcja znawców tematu. I nie zawiodłem się
I teraz na serio rower na pewno zajebisty, musi dobrze jeździc
Czekamy aż właściciel łaskawie pojawi się na hotspocie i da sie karnąć.
p.s. nie jeździłem
Znam się z właścicielem roweru, pisalem to zeby go troche wkurzyć /rozśmieszyc (innymi słowy dla jaj) ale też poniekąd aby zobaczyć jaka będzie reakcja znawców tematu. I nie zawiodłem się

I teraz na serio rower na pewno zajebisty, musi dobrze jeździc

Czekamy aż właściciel łaskawie pojawi się na hotspocie i da sie karnąć.
p.s. nie jeździłem
GG 381005
Eddie główny pkt obrotu masz zaraz nad linią łańcucha. Raczej wybierać jak appalache nie będzie ale też nie bedzie skakać po trasie jak np. session. Ładnych pare mm sie cofnie, a że to 1 zawias to cudów z tą krzywą zrobić sie nie da (nie żebym miał cos do 1 zawiasów).EDDIE pisze:Ten nowy Commencal bardzo mi się podoba i ciekawie mnie po jakiej linii porusza się tylne koło, może ktoś to napisać?
btw. jest już tajwanska podróbka

Podróba z wyglądu zacniejsza a Spaced zdążył już określić jakość profili i przewidział prace zawieszenia po jednym zdjęciu.
W twoim rowerku podobają mi się jedynie 888 - wyglądają genialnie, chodzą podobno jeszcze lepiej. Gdybym chciał "niby 4bara" wziąłbym prędzej nową kone.
W twoim rowerku podobają mi się jedynie 888 - wyglądają genialnie, chodzą podobno jeszcze lepiej. Gdybym chciał "niby 4bara" wziąłbym prędzej nową kone.
GBN CREW
http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
Czelson bo przewidzenie czy rower kopie w 1 zawiasie jest bardzo proste. Miło jest szukać spiny ale jak nie ogarniasz tematu to nie wiem czemu próbujesz szukać zwady. Im wyżej pkt obrotu tym bardziej cofa sie oś, a co za tym idzie - tym bardziej będzie kopać. Takie rzeczy ze zdjecia przewidziec jest latwo - wysoko, zle. Ot cała filozofia. Inna sprawa, ze nie przewidzialem pracy całego zawieszenia ale jak chcesz zeby wyłożyć jak dziecku - orange 223 kopał? Porównaj teraz wysokość pktów obrotu.Czlenson pisze:Spaced zdążył już określić jakość profili i przewidział prace zawieszenia po jednym zdjęciu.
A co do rur to mówie o kosztach produkcji. Brak hydroformingu na dupce = taniej. Inne profile tez wykorzystują hydroforming w znacznie mniejszym stopniu niz commencal. To nie jest żadna spekulacja z mojej strony, a proste szacunki. Wiecej hydroformingu = drożej. Nie jestem fanem tej technologii i można obejść jej wykorzystanie innymi metodami ale nie ma to wpływu na koszt produkcji obu ram.
-
- Kontakt: