Smartfon - HTC vs Samsung

ruwenzori
Kontakt:

Smartfon - HTC vs Samsung

Post autor: ruwenzori »

Siema
Jestem na kupnie telefonu. Po wstępnej selekcji mam do wyboru SAMSUNG GALAXY GIO S5660, SAMSUNG GALAXY ACE S5830, HTC WILDFIRE S lub ewentualnie Nokie C7 chociaż jej cena jest o 100 zł wyższa i czytałem niezadobre opinie o niej szczególnie o aparacie.

W tym momencie moim liderem jest Galaxy Ace. Jesteście posiadaczami w.w telefonów? Jakie są wasze opinie?
Weploch
Kontakt:

Post autor: Weploch »

Jako iż pracuję w tej branży polecę Galaxy Ace, HTC jak najbardziej, ale tylko wyższe modele. WF będzie się zawieszać. Nokia skończyła się kilka lat temu.. i obecnie jest w fazie produkcji szajsu.

ruwenzori
Kontakt:

Dzięki za odpowiedź ;) Mógłbyś mi jeszcze powiedzieć co sądzisz o SE Xperia x10 mini pro? Jak ona wypada porównując do Galaxy Ace?
Czytam i czytam na necie o nich i już nic nie wiem :lol:
kalin20
Kontakt:

Re: Smartfon - HTC vs Samsung

Post autor: kalin20 »

x10 mini pro, to nie telefon, to zabawka.
Ma za mały ekran, nic nie można zobaczyć, klawiatura też marna.
Ja bym brał htc, sprzęt niezły, android i do tego rozwojowy. Jak dla mnie idał.
0gór
Kontakt:

Post autor: 0gór »

jako uzytkownik samsunga ace polece go z calego serca - htc tez swietny ale tylko z wyzszymi modelami, w przypadku wildfire to taki jakis nieudany wybryk htc :D
diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

Galaxy ACE.
Mnogość przerobienia go jest magią :)
Sam jesteś ogromnym fanem gotowania developerskich androidów i z czystym sumieniem po paru modyfikacjach bije na głowę nie jeden inny telefon wyżej klasy np. htc desire.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
pixo
Kontakt:

Post autor: pixo »

diesel2117 pisze:Sam jesteś ogromnym fanem gotowania developerskich androidów i z czystym sumieniem po paru modyfikacjach bije na głowę nie jeden inny telefon wyżej klasy np. htc desire.
Rozdziałka ekranu do jego wielkosci w ACE jest srednia, przez co widać pixele i to wkurza. Wspomniany wyżej desire ma 480x800 co juz daje mu przewage. ( pomijam kwestie gui htc sense ktore jest swietne).

Wildfire s ma taka sama rozdzialke , wiec z tych dwoch raczej brałbym ACE, bo podejrzewam ze ma mocniejsza baterie niez htc.

EDIT:
Nie sprawdzalem specyfikacji obu fonow, ale tez spojrz na to ile ktory ma ramu i jakiego procka. To ważne przy androidzie bo lubi zamulic ;)
www.mudserwis.com
Mervis
Kontakt:

Post autor: Mervis »

moim zdaniem tylko HTC miałem HD 2, jakość wykonania powala, świetny materiał obudowy super ekranik, blacha z tyłu nie raz uratowała mi baterie przed uszkodzeniem, brakuje mi tylko androida, ale z tym nie ma problemu choć win mobile te super, kolega miał x10 i jakość średnia.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

0gór pisze:wildfire to taki jakis nieudany wybryk htc
Mervis pisze:moim zdaniem tylko HTC miałem HD 2
To tak jak brać tylko Audi, bo się miało Q7 więc pewnie A2 też jest tak wypasione...
ruwenzori
Kontakt:

Widfire S ma procka 600 MHz, a RAM: 512 MB
Galaxy Ace RAM ma 384 MB ale procek za to 800 MHz

Dzisiaj poczytałem o nich dość dokładnie na polskich i zagranicznych forach, różne artykuły porównawcze i stwierdzam, że ile użytkowników tyle opinii ;)
Na tych lepszych forach, na których ludzie porównują więcej niż płynność chodzenia tych samych gier na obu fonach :mrgreen: stwierdzam, że płynność ich działania jest bardzo zbliżona, a róznice zależą od opiniodawcy :)

Będzie to mój pierwszy tego typu telefon, nie wiedzieć dlaczego bardziej podoba mi się Ace więc to na niego się zdecyduje ;)

Dzięki za pomoc :D
diesel2117
Kontakt:

pixo pisze:Rozdziałka ekranu do jego wielkosci w ACE jest srednia, przez co widać pixele i to wkurza. Wspomniany wyżej desire ma 480x800 co juz daje mu przewage. ( pomijam kwestie gui htc sense ktore jest swietne).
Rozdziałkę androida powyżej 2.1 (włacz) w bulid.prop można bez problemowo zmienić, sam wczoraj na FlipOut to robiłem.
pixo pisze:Nie sprawdzalem specyfikacji obu fonow, ale tez spojrz na to ile ktory ma ramu i jakiego procka. To ważne przy androidzie bo lubi zamulic
Podkręcić procesor to nie jest problem, wszystko od kernela zależy.
Dajmy sobie tego Desire, oryginalnie taktowanie 998mhz, bo zmianie kernela jest w stanie wykręcić do 1267mhz bez większego zużycia bateri, większe wartości sprawiają że się przegrzewa. FlipOut udało mi się zrootować i podkręcić z 720 na 140mhz :) ale jednak bateria schodzi bardzo szybko.

Ja tak czy siak brał bym sansunga, bateria dłużej trzyma a po podkręceniu na 1ghz i zmianie rozdzielczości działa zajezacnie :)
ruwenzori
Kontakt:

Ma jakimś forum czytałem wątek właśnie na temat czy procek w tym galaxy ace jest podkręcany i bo dosyć długiej dyskusji doszli do wniosku, że jednak nie jest podkręcany ;) Rzucali w siebie jakimiś nazwamy i cyframi których nie ogarniam, ale w końcu tak stwierdzili :P
diesel2117
Kontakt:

ruwenzori pisze:Ma jakimś forum czytałem wątek właśnie na temat czy procek w tym galaxy ace jest podkręcany i bo dosyć długiej dyskusji doszli do wniosku, że jednak nie jest podkręcany Rzucali w siebie jakimiś nazwamy i cyframi których nie ogarniam, ale w końcu tak stwierdzili :P
KAŻDY telefon na androidzie ma procesor możliwy do podkręcenia :).
Samsung koleżance (na prawdę smsuje równo) trzyma 3 dni, więc tobie przy normalnym użytkowaniu będzie dużo dłużej :)
piotrmarch
Kontakt:

Re: Smartfon - HTC vs Samsung

Post autor: piotrmarch »

Podłączę się do tematu. Jako, że smartfony mi nie leżą (chce mieć telefon zawsze przy sobie - na rowerze też) zamówiłem ostatnio SE C905. Później w przypadkowym serwisie powiedzieli mi, że ten telefon ciągle się psuje... Prawda to? Jest jakaś alternatywa dla tego telefonu? Chodzi mi o telefon, nie smartfon, z dobrym aparatem, najlepiej jakby jeszcze mial gps i wi-fi.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

r
diesel2117 pisze:Rozdziałkę androida powyżej 2.1 (włacz) w bulid.prop można bez problemowo zmienić, sam wczoraj na FlipOut to robiłem.
i co masz więcej pikseli teraz na matrycy?
sam mam rozdziałkę 480x800, bez problemu w pracy czytam dokumentacje i instrukcje w pdf na pełnym ekranie, na mniejszych rozdzielczościach mała czcionka jest zupełnie nieczytelna. Tak samo stronki www.
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Smartfony to zło. Wolę iPhona 4 :mrgreen:
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
pixo
Kontakt:

SeraaX pisze:i co masz więcej pikseli teraz na matrycy?
sam mam rozdziałkę 480x800, bez problemu w pracy czytam dokumentacje i instrukcje w pdf na pełnym ekranie, na mniejszych rozdzielczościach mała czcionka jest zupełnie nieczytelna. Tak samo stronki www.
Dokladnie ;) Nic dodac nic ująć.
ArthurGreen pisze:Smartfony to zło. Wolę iPhona 4
Wg mnie, iphonowi poki co ciezko dorownac, na iOS wszystko działa od razu, prosto i intuicyjnie, a przede wszystkim szybko i bez przyciec. Pomijam oczywiscie kwestie ceny.

Wiadomo ze zaraz ktos moze pokazac Galaxy SII , HTC Sensation.
Z Andkiem jest roznie, zobaczymy jak bedzie z 4.0 ;)
www.mudserwis.com
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... lKxgsrJFhw
wideo mi się przypomniało. Także iphone to może i fajna zabawka, ale dalej zabawka, do aktywniejszej pracy się nie nadaje.
Ja od jakiegoś czasu wybieram smartphony (teraz nosze w kieszeni dwa - swoj i firmowy) dlatego właśnie że sporo znoszą, klawisze się nie zlepiają bo ich niema. Teraz jak zajadę firmówkę to wezmę motorolę defy, ip 65 by mi się przydało.

Pamiętam ile potrafiła znieść poczciwa avila ( kąpiele, zwiedzenie paru urządzeń przemysłowych :) ), patrząc po tym filmiku wyżej z iphona by po tym samym nic nie zostało
pixo
Kontakt:

Sam miałem avile wiem ile potrafi wytrzymac :)
Mialem tez samsunga spica i5700 ktory tez duzo zniosl i bateria trzyma na poziomie 4 a nawet 5 dni.

Obecnie mam HTC Mozart 7 i jakoscia wykonania naprawde zrobil na mnie wrazenie, ale jeszcze mi nie spadł ;p

Apropos iphona 4S jeśli ktoś nie widział to polecam: http://vimeo.com/30606785 :D
www.mudserwis.com
ODPOWIEDZ