Wymiana ramki

wexe
Kontakt:

Wymiana ramki

Post autor: wexe »

Witam. Mam zamiar przez sezon zimowy lekko zmodernizować swój rower,lecz zastanawiam się jaką ramkę kupić .Piekielnie mi się podoba Kona Stinky ,moim celem była glorka ,lecz mam inne wydatki. Tylko czy te ramy są dobre ?? Szukałem na innych forach ,ale nic konkretnego nie znalazłem. Bedę ją używać z Marzocchi 888rc3 . Mam zamiar także wymienić obręcze na zielone mtx 33 i kilka drobiazgów. Liczę na fachową pomoc:D
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Jaki masz budżet?
wexe
Kontakt:

Re: Wymiana ramki

na ramke tak około 1500-1600zł. Wydaje mi się ,że kupie już ładną stinky za tyle pieniędzy;p
Co sądzicie o tych dwóch ramkachhttp://allegro.pl/kona-stinky-06r-polec ... 04195.html.......http://allegro.pl/kona-stinky-2006r-tan ... 97689.html
wexe
Kontakt:

Ja dopiero praktycznie zaczynam w to się bawić. Bardziej podoba mi się stinky od Staba;d
Stinky 2006-2009
FilipP4
Kontakt:

Post autor: FilipP4 »

pewnie wiekszosc osob mnie skrytykuje za to co teraz powiem tez mialem takie 888 i byly one w ramie big hit comp wszysto idealnie wspolgralo rama moze stara ale polaczenie z 888 naprawde mi sie podobalo
wexe
Kontakt:

FilipP4 co to ma do rzeczy?:lol:
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

To nie giełda kurde!
Stinky to rama z przeciętną pracą. Jak chcesz to celuj w bh, choć mi się w ogóle nie podobają. Jakieś m3 były w tych cenach na allegro.
A co do staba od Da_Freak, to to jest arcy stary model.
Da__FreaK
Kontakt:

Post autor: Da__FreaK »

Nie twierdzilem ze to jest nowy rocznik. Aczkolwiek, pomimo swoich lat niewiele uzywana :)A tak na marginesie, chcesz miec doskonala prace, to poszukaj sobie zaawansowanego stuffu ktory ma rowniez przelozenie w cenie :)

pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

W bardzo dobrym stanie(wizualny dobry - chyba oryginalny - świadczy to o jej ogólnym dobrym stanie) jest V10 pierwsza wersja za 1880zł. Imho przy niskim budżecie będzie to świetna rama.

Oczywiście zaraz zjawią się haterzy starych rzeczy... Cóż rama ma już swoje lata. Rocznik 2004. Możesz szukać Norco Team DH 2004 za granicą. Powinno być tanio, a z tamtego okresu wg mnie lepszej ramy nie dostaniesz.
wexe
Kontakt:

A co sądzicie o tych dwóch ofertach które podałem wyżej??
casperosensei
Kontakt:

Post autor: casperosensei »

Jak pisałem w innym temacie. Kona to dobra rama! Giant glory także! ( w końcu system zawieszenia Maestro - a'propos to samo co w starym modelu Faith z tą różnicą, żę Faith jest w zasięgu Twojego budżetu). Jeździłem na obu (glory, stinky) w górach kilka dni, ze spersonalizowanym zawieszeniem. Wrażenia bardzo pozytywne. Stinky jest zwrotna i kompaktowa. Glory klei koło do ziemi, jest wytrzymała, stabilna ale również daje się z łatwością kontrolować. Zawieszenie opatentowane przez Giant'a robi swoje.
Szczerze wszystkich pozdrawiam.
GG 381005
StinkySanta
Kontakt:

Post autor: StinkySanta »

wexe a do czego chcesz kupic sprzet? Stricte dh czy zabawa na traskach, freeride? Jesli to drugie to Stinky zdecydowanie skoro o niej myslisz. Fajnie do polatania tu i tam, poskakania. Ta ramka z drugiego linku ma jakis dziwny ten most, pospawany itd, wiec moim zdaniem ta z pierwszego ladniejsza i pewniejsza. Ja mam taka z 2007 roku. Fajnie jakby byl z tylu DOPE, mialbys pewniejsze hamowanie i prace zawieszenia w nierównościach. Jak dla mnie brac i jezdzic :D Pozdro!

Hehe na Twoim miejscu zastanawialbym sie szybko, bo pod Twoim tematem kolega tez zainteresowany Stinky ;)
In Trance We Trust
wexe
Kontakt:

Ramkę bd używał w bardzo spokojnym FR gdzieś skoczyć ,pozjeżdzać ,itp..Ja mogę kupić na początek przyszłego sezonu więc kolega z ww tematu mi nie grozi:) Więc kupuje Stinky ;d poczekam może pojawi się jakaś super zadbana ,albo jakaś nowsza ,mi się nie pali ;d
""Jak Się Człowiek Śpieszy, To Śię Diabeł Cieszy""
ODPOWIEDZ