Ns Bitch/66rc3 + Sunline v1 flat - opinie
Ns Bitch/66rc3 + Sunline v1 flat - opinie
witam bede skladal rower i tak mysle czy nie wladowac do niego flata sunlina v1 to bedzie chyba bez sensu ale wole sie jeszcze waz poradzic rama ns bitch 2008 a amortyzator 66rc3 2008
Re: sunline v1
udzielaj normalnych odpowiedzi po osprzecie mozna poznac do czego rower bo z 66 do dirtu sie pchac to pozdro ogarnij swoje wypowiedzi smieszny nie jestes a raczej zalosny ^^ rower do dh
FilipP4
1. Poczytaj regulamin i używaj dużych liter i znaków interpunkcyjnych!
2. Jozan po części ma rację, bo na tym forum różne set do różnych dyscyplin chcieli używać i o ile to nie jest duży full z dwupółką to nie koniecznie musiało to znaczyć, że jest do DH. Poprosił Ciebie o wiecej informacji a Ty mu odpyskowałeś.
3. Pytanie z pierwszego posta jest raczej do wróżki, bo ile ludzi tyle preferencji ustawień, niektórzy lubią ekstremalnie nisko, a inni jeżdżą ze wzniosem 50mm, jedni mają kiery 800mm a inni 710mm.
1. Poczytaj regulamin i używaj dużych liter i znaków interpunkcyjnych!
2. Jozan po części ma rację, bo na tym forum różne set do różnych dyscyplin chcieli używać i o ile to nie jest duży full z dwupółką to nie koniecznie musiało to znaczyć, że jest do DH. Poprosił Ciebie o wiecej informacji a Ty mu odpyskowałeś.
3. Pytanie z pierwszego posta jest raczej do wróżki, bo ile ludzi tyle preferencji ustawień, niektórzy lubią ekstremalnie nisko, a inni jeżdżą ze wzniosem 50mm, jedni mają kiery 800mm a inni 710mm.
Rozumiem i przepraszam.Po prostu tak zawsze pisałem i się przyzwyczaiłem.Chciałem się dowiedzieć tylko czy jest sens ładować flata do bitcha z 66,co o tym sądzicie?
No właśnie taką odpowiedź chciałem dostać a nie czepiacie się byle czego,ja też niepotrzebnie tak zareagowałem i przepraszam za to.Może ktoś jeszcze się wypowie na temat flata?
-
- Kontakt:
To czy jest ładny z jednopółką czy brzydki to kwestia gustu. Uważam że ciężko będzie udzielić jednoznacznej informacji czy z flatem będzie Ci się dobrze jeździło. Ja posiadam kiere Spank Spike EVO 777 15mm wzios i jak dla mnie jest troche za nisko. Zależy to od preferencji każdego rowerzysty, jego naturalnej pozycji na rowerze.
Miałem swego czasu w rowerze (Sx Trail) Kore Torsion Race 20 mm (praktycznie jak flat) i mi osobiście taka kiera kompletnie nie leżała. Teraz mam Kone z wzniosem 50 mm i wreszcie można normalnie jeździć
Ale jak już wcześniej Cesiu mądrze powiedział, ile ludzi, tyle gustów odnośnie ustawienia kokpitu. Jeśli masz taką możliwość, to pożycz sobie jakiegoś flata od kumpla i zobacz czy coś takiego ci pasuję.

Ja skacze hopy i derty i jeżdże po lesie to co mam rower dertowy ? Ludzie jeżdżą dert na faitach z 66, a DH na agangach z duro wieć co do żałości to bitch please....
Szerokość to własna preferencja i roweru mam 710 V1 i to max nie chciałbym więcej bo źle się czuje i nie mam pewnego chwytu no i takie tam stabilniej jest. A wznios też jak kto woli, ja nie trawie płaskich źle mi z tym :P może dlatego, że mam też nisko przód a na płaskiej idziesz jeszcze niżej a mieć te głupie 1,5cm to jest różnica.
Moja rada wsadź w mostek kija od szczoty i się przejedz
Szerokość to własna preferencja i roweru mam 710 V1 i to max nie chciałbym więcej bo źle się czuje i nie mam pewnego chwytu no i takie tam stabilniej jest. A wznios też jak kto woli, ja nie trawie płaskich źle mi z tym :P może dlatego, że mam też nisko przód a na płaskiej idziesz jeszcze niżej a mieć te głupie 1,5cm to jest różnica.
Moja rada wsadź w mostek kija od szczoty i się przejedz

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
GG:1560098
a ja miałem 50mm i 710mm długości, zmieniłem na 12.7mm wzniosu i 780 dł. i dopiero się zajebiście śmiga. Weź wznios ok 15/20mm, to taka średnia, uniwersalna wartość. Ale głównie to od Ciebie zależy. POżycz kiere od kumpla, karnij sie i zadecyduj jaką byś chciał mieć. Ale pamietaj, że po przesiadce trzeba sie przyzwyczaić trochę