[korba] RF Evolove dh - odkrecająca sie sruba
[korba] RF Evolove dh - odkrecająca sie sruba
Witam
Mam problem z ta korba mianowicie sruba na 8mm ktora dokrecam ramie odkreca sie sama w trakcie jazdy, po jakims czasie, i ramie ma małe luzy. Nie wiem czy powinienem tu podziałac jakims locktitem np. Czy wy swoje korby dokrecacie mocno, czy raczej tak zeby mogła sie ona bardzo swobodnie obracac. Wiadomo skrecajac srube sciskamy coraz bardziej lozyska w suporcie.
Mam problem z ta korba mianowicie sruba na 8mm ktora dokrecam ramie odkreca sie sama w trakcie jazdy, po jakims czasie, i ramie ma małe luzy. Nie wiem czy powinienem tu podziałac jakims locktitem np. Czy wy swoje korby dokrecacie mocno, czy raczej tak zeby mogła sie ona bardzo swobodnie obracac. Wiadomo skrecajac srube sciskamy coraz bardziej lozyska w suporcie.
Re: [korba] RF Evolove dh - odkrecająca sie sruba
tak to x-type. Ja zauwazyłem ze miedzy sruba 8mm i ta wieksza 10 mm jest jednak troche miejsca i ta sruba 8 mm moze sie odkrecac. One sie nie stykaja przynajmniej u mnie. Moze tam wlozyc jakas podkladke pod srube 8 mm zeby mozna ja bylo docisnac 10 mm sruba?
teoretycznie dobry pomysł, można spróbować.chajcu pisze:Moze tam wlozyc jakas podkladke pod srube 8 mm zeby mozna ja bylo docisnac 10 mm sruba?
Sam mam te korbe i nie miałem problemów z odkręcaniem sie... może daj choćby zwykły lakier do paznokci (domowy sposób) na gwint i porządnie dokręć śrube, oczywiście na wielowypust smar, i powinno sie trzymać

Re: [korba] RF Evolove dh - odkrecająca sie sruba
tzn jak zle dobrałes podkladki? ilosc odpowiednia jest napewno.