Rock Shox Boxxer Team 2004
Rock Shox Boxxer Team 2004
Witam mam pytanie jaki amortyzator jest lepszy Rock Shox Boxxer team 2004 czy Rock Shox Boxxer Team 2008 chce na pewno kupić któryś amor z tych powyższych ale nie mogę się zdecydować.Z góry dzięki za odp 

Re: Rock Shox Boxxer Team 2004
Jeśli już decydujesz się tak na te Boxxer'y to bierze tego z 2008 po pierwsze nowe dolne lagi, a po drugie jest nowszy co za tym idzie za pewne mniej przeżył, ale ciężko jest też co kolwiek o nich powiedzieć czy jakoś doradzić, daj może jakieś zdjęcie, powiedz ile chcesz na to wydać.
Nawet jakby ten 2004 był nowy to nie byłby warty żadnych pieniędzy. Tzn. byłby tyle ile mógłbyś przeznaczyć na śmieć do prywatnej kolekcji. Na przykład monstera bym sobie gdzieś powiesił tak nawet do 500zł jeśli by działał.
Ten boxxer musiałby do jakichś 50zł się zmieścić.
A jak 2008 paskudny stan ma to bym bardziej nie tykać palcem.
Ten boxxer musiałby do jakichś 50zł się zmieścić.
A jak 2008 paskudny stan ma to bym bardziej nie tykać palcem.
sorki mylnąłem się team 2005.A tak do tematu to gadałem z jednym kolesiem że te właśnie boxxery do 2005 były robione w Niemczech a już po 2005 czy 2006 nie wiem dokładnie są z Chin
I jeszcze jedno bo 2005 jest praktycznie jak nowy dopiero co po serwisie nowy olej uszsczelki nie wiem jak 2008.I na tym z 2005 jest pare otarć głównie na dole ale to nie wiem czy jest ich więcej niz 5 takich małych
Chcesz brać gówno to bierz... Z 2004 to ja bym się skusił na 3 amory popularne. 888R, Shiver DC, Monster T. Miałeś jeszcze w miarę wartościowe dorado które moim zdaniem trochę zbyt rachityczne.
Boxxer z tamtego okresu to pomyłka. Hydra coil czy nawet hydra coil 2 jest wg mnie daleko poniżej ssv. Jeździłem na obu, tak jak i jeździłem na hscv i motion control.
Dla mnie te tłumiki układają się mniej więcej jeśli chodzi o czułość -> hscv, ssv, MC, HC2. MC i ssv można zamienić miejscami jeśli nurkowanie ma dla ciebie jakieś znaczenie. Coś za coś. Ale HC2 to można do muzeum osobliwości jako nieudany eksperyment w kolarstwie grawitacyjnym...
Boxxer z tamtego okresu to pomyłka. Hydra coil czy nawet hydra coil 2 jest wg mnie daleko poniżej ssv. Jeździłem na obu, tak jak i jeździłem na hscv i motion control.
Dla mnie te tłumiki układają się mniej więcej jeśli chodzi o czułość -> hscv, ssv, MC, HC2. MC i ssv można zamienić miejscami jeśli nurkowanie ma dla ciebie jakieś znaczenie. Coś za coś. Ale HC2 to można do muzeum osobliwości jako nieudany eksperyment w kolarstwie grawitacyjnym...
Co z tego jak boxxery przed 2006 rokiem były bardzo słabe w porównaniu z nowszymi amorami. 2006 tez bym omijał bo zdarzyło sie peknąc. 2008 to dobry rocznik i po prostu dużo lepszy amor. Koleś ci wciska kit z niemcami. Golenie moga byc robione gdziekolwiek, a tak czy siak stare boxxery po prostu byly gorsze.Orzech pisze:sorki mylnąłem się team 2005.A tak do tematu to gadałem z jednym kolesiem że te właśnie boxxery do 2005 były robione w Niemczech a już po 2005 czy 2006 nie wiem dokładnie są z Chin
skoro Team nie jest 2004 tylko 2005 to ma już 200mm skoku. Gdybym jednak miał wybierać pomiędzy tymi amorami to zdecydowanie oczywiście 2008. Natomiast nie demonizował bym aż tak bardzo pracy boxxera na HC2. Miałem kilka, miałem też kila problemów z nimi ale ogólnie jak trochę je dopieściłem... byłem zadowolony. Tak więc jakby kolega Pietryna miał owe egzemplarze w cenie 50zł to ja chętnie kupię w każdej ilości