Marzocchi Super Monster T 2004

Killo
Kontakt:

Post autor: Killo »

Piotrex słusznie gada. Mało kogo obchodzi Wasz zdanie na temat tego amortyzatora. Pytanie jest gdzie go dorwać.

To co pisze off_road wydaje się chyba najsensowniejszym rozwiązaniem. Chyba że uderzysz do Lestata albo ściągniesz spoza Polski.
Ewentualnie jak masz kasę to możesz mierzyć w konkurencje SM'a Risse Racing - Bigfoot. Tyle że to co pamiętam jest to cięższy amortyzator.

Z resztą kolego do jakiej ramy chcesz pakować to maleństwo? SM ma swoje wymagania nie do każdej podejdzie bez skutków ubocznych. Mało jest ram dostosowanych do 300mm skoku.

SkowronWro jesteś pewien że 10cm więcej skoku nic nie daje? Bo dla mnie 100mm, a 200, a 300 to już gigantyczna różnica.

Miki CK nie trzeba rzucać się na pałę z urwiska by potrzebować większej ilości skoku. Wystarczy źle się wstrzelić w to dobrze przygotowane lądowanie. Aczkolwiek Monster dobrze zgrany z resztą zawieszenia spokojnie powinien ogarnąć nawet tego typu sytuację. Z resztą trzeba mieć odpowiednią technikę na tego typu zabawy.
http://www.facebook.com/13bikes
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Killo pisze:Miki CK nie trzeba rzucać się na pałę z urwiska by potrzebować większej ilości skoku. Wystarczy źle się wstrzelić w to dobrze przygotowane lądowanie

Wtedy juz nic nie pomoze ;) Albo trafiasz w lądowanie albo nie. Zwłaszcza tamto.

Ale ogólnie sie zgadzam, monster lepszym rozwiazaniem moze byc bo 300tka zabic rame moze.

Swoja droga ja mysle, ze jemu chodziło że do nie trzeba. Przeciez nikt nie sugeruje ze 100 a 200 jest bez róznicy tylko ze nawet na 100mm ludzie 6-7m dropy robia.
Ale jak ktos chce to jego wola. SM jeszcze 2 miechy temu był na ebayu brytolskim.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Jak ja bym kupił SM to powiesiłbym go na ścianie. Dla potomnych :mrgreen:
Z gówna bata nie ukręcisz.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Relikt epoki gdzie ludzie mieli stalowe jaja o rozmiarze arbuzów.

**** że teraz latają większe rzeczy czy lepiej na mniejszym sprzęcie. Przed tamtymi nie było nikogo i oni przecierali szlaki :P
ronsek
Kontakt:

Re: Marzocchi Super Monster T 2004

Post autor: ronsek »

ON CHCE SIE DOWIEDZIEC GDZIE MOZE KUPIC SUPER MONSTERA!!!!
JA CB SIE ZAPYTAM CZY JEST SENS SM??? JESLI TAK TO DYSKUTUJMY GDZIE MOZE GO DOSTAC!
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

W każdym bądź razie jest sens używania CapsLocka?
Z gówna bata nie ukręcisz.
szustaczek
Kontakt:

Post autor: szustaczek »

B3ZRADNY pisze:Chyba z rok temu wisiał na allegro nieużywany SM, co się z nim stało? nie wiem. Raczej skłaniałbym się do szukania takiego okazu na ebay`u, pinkbike`u, forach zagranicznych.
jeździ w Sosnowcu, jesli to o tego chodzi:)
sprzedam buty shimano MP90![url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2041896325[/url]
B3ZRADNY
Kontakt:

Post autor: B3ZRADNY »

O, no to fajnie wiedzieć, bo pamiętam, że był, trochę czasu wisiał :) a tu taka niespodzianka :D
venon666
Kontakt:

Post autor: venon666 »

na pinkbike ostatnio widzialem jak zwyklego szukalem
albert27
Kontakt:

Post autor: albert27 »

Spokojnie, ramkę sobie jakoś wykombinuję, ale SM już nie tak łatwo.
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

ja piernicze, jak zwykle... gość chce tego amorka, to nie wciskajcie mu innych. Pyta gdzie można dostać, więc widocznie chce i tyle. Fajnie by wam było jak by ktoś cały czas wam wytykał żeby kupić tamto a nie to co szukacie...?
jak znajdziesz to pochwal sie i ramką do framestru ;)
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

MUSZEL pisze:ja piernicze, jak zwykle... gość chce tego amorka, to nie wciskajcie mu innych.
No nie aż tak bardzo inny, raptem 10cm różnicy w skoku ;) Po prostu decydowanie się na SM zamiast "zwykłego" Monstera to trochę utrudnianie sobie życia moim zdaniem.

Ale cóż, powodzenia w szukaniu i ja również z ciekawością czekam na fotki roweru oraz zdjęcia/filmy z jazdy :)
albert27
Kontakt:

Post autor: albert27 »

Dzięki za info. Widzę, że z mojego pytania powstał temat poboczny typu: po co mi to? skąd wezmę ramę do SM? na 200 też dasz radę itp. Niektórzy mają problemy natury życiowej i nie umieją czytać pytań ze zrozumieniem.
Temat Zamykam i pozdrawiam wszystkich którzy wzięli udział w dyskusji. :D
ODPOWIEDZ