Domain 318 a 302
Domain 318 a 302
siemka miałem kiedyś domaina 302 i jak dla mnie jego praca była niezbyt dobra, nadarza się okazja wyrwać 318 w dobrym stanie za rozsądne pieniadze i tu mam pytanie czy praca w 318 jest dużo lepsza czy poza kompresją nic się nie zmienia ???
Re: domain 318 a 302
Miałem 318 a później 302 i jak dla mnie lepiej jeździło mi się na 302 : )
zacznijmy od tego że 302 nie ma regulacji kompresji to po co w 302 zawór otwierania kompresji przy mocnym uderzeniu ?
Po 2 to że 318 nie ma tego zaworu jest tylko kompresja a nie ma pokrętełka Gate które reguluje właśnie to co powiedziałeś.
a jak sie jeździ na domainie który nie był serwisowany to wszystko inne działa lepiej ale to już moje zdanie
Po 2 to że 318 nie ma tego zaworu jest tylko kompresja a nie ma pokrętełka Gate które reguluje właśnie to co powiedziałeś.
a jak sie jeździ na domainie który nie był serwisowany to wszystko inne działa lepiej ale to już moje zdanie

Niewiedza napędza biznes...
Co z tego że nie ma regulatora? To wg ciebie automatycznie wyklucza istnienie tłumika kompresji w amorze? Stary Junior T w ogóle nie miał wg ciebie tłumików, tylko same sprężyny?
Widać że widziałeś HC2 jak i MC... Motion controll bez floodgate to jest hydra coil 2. Co z tego że nie ma regulacji?
Co z tego że nie ma regulatora? To wg ciebie automatycznie wyklucza istnienie tłumika kompresji w amorze? Stary Junior T w ogóle nie miał wg ciebie tłumików, tylko same sprężyny?
Widać że widziałeś HC2 jak i MC... Motion controll bez floodgate to jest hydra coil 2. Co z tego że nie ma regulacji?
Sugerujesz, że ssv jest lepsze o MC?pietryna pisze:Od domaina 302 czy 318 zdecydowanie wolałbym juniora jakiegoś, nie mówiąc już o super t. Imho daruj sobie wymianę a spróbuj pobawić się tłumikiem kompresji.

Miałem Juniorka a teraz mam Pika (ale mam Gate'a, a z tego co widze 318stka nie ma) to wole MC. Ale że nie jeździłem nigdy na żadnym Domainie to nie porównuje

Wasza sprawa. Jeździłem na ssv, ssvf, MC i z tych trzech wybrał bym ssvf bez gadania.
Nie zauważyłem mulenia które tak się tu wałkuje wyjątkowo na forum. Nie jest to rozkręcone na max, mięciutkie hscv i trochę czuć cegły, kamienie i korzenie na rękach(przy hscv to właściwie nic nie czuć - jedziesz jak po asfalcie). Na MC to mi na takich drobnych nierównościach ręce zaczynają swędzieć po paru sekundach od wjechania na "przeszkody", tak tłucze niesamowicie.
I szczerze, trochę w dupie mam nurkowanie przy hamowaniu a jadąc na stojąco i mocno cisnąc w pedały to i zamknięty MC się łatwo ugina.
Nie zauważyłem mulenia które tak się tu wałkuje wyjątkowo na forum. Nie jest to rozkręcone na max, mięciutkie hscv i trochę czuć cegły, kamienie i korzenie na rękach(przy hscv to właściwie nic nie czuć - jedziesz jak po asfalcie). Na MC to mi na takich drobnych nierównościach ręce zaczynają swędzieć po paru sekundach od wjechania na "przeszkody", tak tłucze niesamowicie.
I szczerze, trochę w dupie mam nurkowanie przy hamowaniu a jadąc na stojąco i mocno cisnąc w pedały to i zamknięty MC się łatwo ugina.
-
- Kontakt:
Ja od sb powiem ci że na 302 lepiej się jeździ oczywiście serwis 2x do roku i regularne smarowanie brunoxem i praca bajeczna 

może pod ? >>> http://www.pinkbike.com/photo/6576525 

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
diesel2117 , to dziwne, SSV lepsze od SSV..
Mialem mase amortyzatorow, ostatnie dwa to Domainy 302 (mialem 318, ale dotarl do mnie skrzywiony, wiec o nim sie nie wypowiadam) i nie moge o nich powiedziec nic zlego. Na pewno za ta kase najlepszy amor jaki mozna dostac.
Mialem mase amortyzatorow, ostatnie dwa to Domainy 302 (mialem 318, ale dotarl do mnie skrzywiony, wiec o nim sie nie wypowiadam) i nie moge o nich powiedziec nic zlego. Na pewno za ta kase najlepszy amor jaki mozna dostac.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
-
- Kontakt:
morthias Mam Ci wypisać jakie ja miałem 66/domain?
66 vf05/sl1ata07/rc2x07/rcv07
domain 302(wadliwa seria)/318/DC R 2011 (jako jeden z pierwszych w polsce)
Więc mam porównanie do wielu innych podobnej klasy. Co nie zmienia faktu że SSVF lepiej pracuje niż SSV(rv, rcv).
66 vf05/sl1ata07/rc2x07/rcv07
domain 302(wadliwa seria)/318/DC R 2011 (jako jeden z pierwszych w polsce)
Więc mam porównanie do wielu innych podobnej klasy. Co nie zmienia faktu że SSVF lepiej pracuje niż SSV(rv, rcv).
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286