Pomoc w wyborze amorka
-
- Kontakt:
Pomoc w wyborze amorka
Witam,
stoję przed wyborem amorka. Będzie miał on współpracować z ramką Glory DH 2011. Mam na ten cel około 1000zł - 1200zł, acz jeśli jest to niezbędne to dam radę dozbierać trochę kasy.
Najbardziej "widzi" mi się boxxer, bo wśród znajomych cieszą się bardzo dobrą opinią. Jednakże na forum są informacje że roczniki 06-07 były mocno awaryjne.Czy 08 też się to tyczy ? Gdyż właśnie w takim przedziale mógłbym wyrwać ten rocznik.
Co do rc 888, bo z tego co wyczytałem jest głównym konkurentem boxxera. Nie przekonuje mnie firma Marzzochi, zarówno ja jak i wielu znajomych miało problemy z tymi amorkami.
Co byście jeszcze polecali z tego typu amorków ? Jeśli Boxxer, to na jaką wersję polować ?
Pozdrawiam
stoję przed wyborem amorka. Będzie miał on współpracować z ramką Glory DH 2011. Mam na ten cel około 1000zł - 1200zł, acz jeśli jest to niezbędne to dam radę dozbierać trochę kasy.
Najbardziej "widzi" mi się boxxer, bo wśród znajomych cieszą się bardzo dobrą opinią. Jednakże na forum są informacje że roczniki 06-07 były mocno awaryjne.Czy 08 też się to tyczy ? Gdyż właśnie w takim przedziale mógłbym wyrwać ten rocznik.
Co do rc 888, bo z tego co wyczytałem jest głównym konkurentem boxxera. Nie przekonuje mnie firma Marzzochi, zarówno ja jak i wielu znajomych miało problemy z tymi amorkami.
Co byście jeszcze polecali z tego typu amorków ? Jeśli Boxxer, to na jaką wersję polować ?
Pozdrawiam
Miałem 66 rc2x, i nie żebym chwalił ósemki, bo akurat je sprzedaję a temat dotyczy tego właśnie amora, ale mi zdecydowanie lepiej śmiga się na ósemkach, regulacje, miękka sprężyna na prawdę miło zaskakują. Rc2x fajny, ale drugi raz nie kupiłbym tego amora, rc-3 jednak mi pasuje w 100%, dlatego raczej znów będę celował w 888 jako nowy amor, tym razem już evo...
Dziwi mnie fakt, że ludzie za rc2x`y chcą większą kasę niż właśnie za rc-3 z 2009, gdy te amory na prawdę dobrze ogarniają pracą i wcale nie ustępują rc2x, kwestia preferencji i jakichś upodobań według mnie.

http://www.pinkbike.com/photo/6390082/ Wiosenne wygibasy.
Też mnie to dziwi. Myślę, że chodzi o famę "złego, nowego marcoka" i ludzie biorą "najlepszy rocznik 2007" i wierzą, że tak jest. Faktycznie, amorki z 07 są fajne, ale moje 09 nie mają żadnych luzów, a pracują mega genialnie, lepiej niż rc2x moim zdaniem. Ale póki co, tylko po lokalnych testach, wiec opinia nie jest w pełni uargumentowanaB3ZRADNY pisze:Dziwi mnie fakt, że ludzie za rc2x`y chcą większą kasę niż właśnie za rc-3 z 2009,
-
- Kontakt: