[Damper] manitou swinger 4 way i manitou metel

alig2
Kontakt:

[Damper] manitou swinger 4 way i manitou metel

Post autor: alig2 »

Witam bikerów mam problem z swingerem poniewaz chcialem zrobic zbiornik na przewodzie bo uderzał o rame przy 1/2 ugięciu (azonik eliminator) lecz nie postarałem sie i po złączeniu nie chodzi to nawet jak na samej sprzezynie bez oleju i dlatego wpadłem na pomysł z uszkodzonego metela wyjąc to wieczko co dzieli olej i powietrze i poprostu włozyc do swingera a w dziurke po zbiorniku wpasowac wętyl samochodowy i ładnie uszczelnic. pisze dlatego bo zadaje pytanie co sądzicie o tym pomysle jesli moje koszta są ograniczone do załosnego zera
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

To nie takie proste jak Ci sie wydaje bo z tego co pamietam srednice glownego korpusu i piggy były różne.
Wiec zrobic z niego wersje bez piggy bedzie ciezko.

PS. Nie prosciej było inaczej damper zamontowac? tak zeby nie wadził o ramę?

Obrazek
Obrazek

Ty jak go miałes zamontowanego? zbiornikiem w gore w doł po przeciwnej stronie niż na fotkach?
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Hubert80
Kontakt:

Post autor: Hubert80 »

Już po operacji,od Swinger`a odkręciliśmy oczko z piggy back`iem,od Metela(bez piggy) oczko od korpusu ,pod nim był float. piston został zainstalowany w swinger`ku,tylko ten zaworek servisowy słaby,jakby przegwintować i dać A/V to wyjdzie Swinger X3:),Ali ma inne mosty i wzm. po podsiodłówką
http://alig2.pinkbike.com/album/azonic-eliminator/
http://hubas.pinkbike.com/
alig2
Kontakt:

Post autor: alig2 »

dzieki za odpowiedz . hubert był mi pomocny i mozna powiedziec zrobil wiekszosc :D nalalismy z byt zadki bo 5 w ale teraz zmieniłem na 15w i jest duzo lepiej wystarczy wymyslec cos z tym pompowaniem bo wentylek siedzi głeboko orginalnie. co do srednicy korpusu to sa te same :P
ODPOWIEDZ