Witam,
Chcialbym zlozyc rower do dh. Nie mam niestety zielonego pojecia jaka rama sie do tego nadaje a jaka nie, gdyz wczesniej jezdzilem na sztywniaku. Myslalem nad jakas rama ze sztywna osia z tylu. Takze zalezy mi na tym by glowka byla 1 i 1/8 cala. Myslalem nad http://allegro.pl/norco-team-dh-2007-ma ... 56978.html. Prosze o pomoc i z gory dzieki
Przepraszam za brak polskich znakow ale mam angielski system.
raczje odpada bo z teog co widać nie został wymieniony przedni trójkąt na tzw po recallu gdyż ta główka co jest tu w norco pekała. ale norco to dobry strzał taniej i na oske 10x135 to BH
No akurat ta rama to nie, faktycznie ale norco to dobry strzał. Niepopularne, "brzydkie", w Polsce relatywnie tanie(nie mówiąc już o Kanadzie czy chociażby reszcie europy).
Akurat to ostatnie "spędza mi sen z powiek"... Ceny tych ram są, albo niedoszacowane, albo co ja uważam za lepsze określenie, ceny większości popularnych ram są przeszacowane. Bo weź kup do 2000zł z damperem demo 9. Chociażby najnowsze z 2006 roku. A ja się cieszyłem jak udało mi się za mojego Shore 1 z DHXem 5.0 dostać 1950zł...
Demo 9 jest dobre. Nie płakałbym chyba jak bym miał dać 2000zł ale i tak uważam że w tej chwili powoli robi się za drogo. Najmłodsza z tych ram ma 5 lat...
Tzn widziałem w kanadzie dwie nówki za 1000 dolców każda... Gdybym miał dość pieniędzy to bym chyba sobie ściągnął ale nie miałem. Może i na szczęście bo potem bym jej w życiu za 3000zł nie sprzedał.
Dziwię się że nikt nie wspomniał o glory fr lub dh. Z tego co wiem to ceny oscylują około 2k z groszami a pracą zawieszenia i wytrzymałością wydaje mi się ze bije na głowę wszystkie norco i demo
Dzięki wszystkim za pomoc. Najprawdopodobnie wezmę tego Norco, gdyż bardzo mi się podoba oraz chciałem jakiegoś norco wypróbować. Mam nadzieję, że się nie zawiodę
osi0717 pisze:Dziwię się że nikt nie wspomniał o glory fr lub dh. Z tego co wiem to ceny oscylują około 2k z groszami a pracą zawieszenia i wytrzymałością wydaje mi się ze bije na głowę wszystkie norco i demo
Wydaje. A ja jeździłem na wielu jednych i drugich. A kąty Glory FR to się nadają tylko do pominęcia milczeniem. Ot, moda.