Mam pytanie jak maja sie części w tym rowerze ? Jest wystawiony za 1000 zł i mam zamiar go kupić tylko jeszcze nie wiem co z amortyzatorem . Wie ktoś coś o nim ? bo szukałem o nim w internecie le praktycznie nic nie znalazłem . Mam możliwość kupić z tym czy zmienić na białego Suntoura 100mm.?
Kierownica: Ns District Low
Hamulec tył: Avid Juicy three z tarczą 165mm
Mostek: Ns Quark Small
Stery: FSA
Siodło: WeThePeople
Opony: Shwable TableTop Timo Pritzel
Obręcze: Vuelta - Excalibur DH 26"
Piasty: Quando, łożyska kulkowe
Korby: RPM
Pedały: VP platformowe
Chwyty: Corey Martinez PRIMO
Te amory są mało popularne w europie
Głównie jeździ sie na nich w stanach, a tam mają pozytywne opinie, acz najtańsze mozo maja technike podobną do duro tj spręzyna plus tłumik
Spore amory? Przecież to rama do dirt/street. Z amorem większym niż 100-120 robi się koza.
Poza tym średnie piasty i niepotrzebnie stalowa kiera. Zbędna waga tylko.
tego voida miałem kupić ale skok wydawał mi się trochę mały .Już jestem dogadany na tamten wiec nie chcę zmieniać .
Na tym amorku myślę że jeszcze trochę pojeżdżę a potem sprzedam tylko nie wiem za ile .Mam jeszcze pytanie jaki kask kupić (oczywiście ful )do 200zł
Generalnie będę skakał na dirce ale tez trochę streetu tak 50/50 a ze do lasku wolskiego mam niedaleko to jakieś małe wypady też zamierzam robić .
Planuje też jakieś rękawiczki i ochraniacze na golenie .
kalin20 pisze:acz najtańsze mozo maja technike podobną do duro tj spręzyna plus tłumik
Taaa. Bo tylko duro ma tłumik i sprężyne...
Mozo do dirtu sobie odpuść. Mam ten amor w rowerze xc, jestem dość lekki. Pracuje całkiem fajnie jak o nie dbasz ale to za lekki amor do dirtu. Nie ogarnie sztywnościa, a i pewnie wytrzymałoscia. Wez cos pod oske 20tke.
Jak sie dobrze ląduje to wszystko wytrzyma. Widze jak mocno mój pracuje i przy takiej sztywnosci wytrzymaly przy dobiciu czy mocnym walnieciu nie będzie bo po prostu go złamie.