Korba z napinaczem i suport do DH

Maciex09
Kontakt:

Post autor: Maciex09 »

gozseb, Ty planujesz slx'a nowego czy używkę ?

bo ja miałem na myśli używkę pisząc o wartości blatów

ta darta ok ;) dartmoor robi dobre zębatki ;)
http://tnij.org/p4e4 Scott Voltage YZ 25 + Mz Drop Off II
http://tnij.org/p4qp Pinkbike
gozseb
Kontakt:

Post autor: gozseb »

no właśnie nie wiem czy nówkę kupować??? jeżeli jakaś dobra używka z suportem będzie to kupie ale na allegro nie widziałem. Ale tak se przeglądam i widzę że te korby hussefelta sa jakieś 200 zł tańsze (nówki) i bym może je kupił ??? czy one to naprawdę jakieś gówniane są bo tu gościu pisał że miał trzy i każda miała jakąś wadę.

Wiem że husffelt jest jakieś około 0,5 kg cięższy od slx a jak z wytrzymałością?? naprawde do bani???
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

A myślisz, że czemu są tak tanie? Odpuść :D

I pomyśl czy różnica w cenie sprzedaży nowych a używanych blatów nie sprawi, że nówka wyjdzie tylko o jakieś grosze drożej.
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

kupisz Slx-a za 380zł (nówkę)
Sprzedajesz zębatki za 120zł
Kupujesz zębatkę darta za 50zł
I nowego slx-a z blatem dartmoora masz za 290zł

Za 250 zł możesz mieć gównianego truvativa z gównianym blatem

Więc pomyśl co ci się bardziej opłaca

Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

FRmaniak pisze:I nowego slx-a z blatem dartmoora masz za 290zł
Nie wiem jak to policzyłeś, ale z danych które podałeś wychodzi 310 ;) 380-120+50?

FRmaniak pisze: Za 250 zł możesz mieć gównianego truvativa z gównianym blatem
Nie wiem czy uginałeś którąkolwiek z tych korb chociaż na parkingu, za to mocno się wypowiadasz, do tego dość krytycznie. Akurat teraz nie ma na allegro, ale był czas gdzie komplet z suportem stał poniżej 200zł... tak więc 250zł to maksymalna cena, już z zębatką, jeżeli oczywiście chciałby ją wymieniać, bo mimo iż oryginalna która siedzi w Truvative jest dość ciężka, to raczej wytrzymała.

SLX to korba jak dla mnie klasę wyżej niż Hussefelt, jeżeli potrzebujesz dość lekkiej, i sztywnej korby (mowa także o sztywniejszym HollowTech*u II) i masz pieniądze to śmiało kupuj, bo nie pożałujesz :)

Natomiast jeżeli nie zależy Ci tak bardzo na wadze i sztywności (oczywiście nie mówie, że Hussefelt jest jakaś giętka, też daje rade) to bież Hussefelt'a, poczekaj tylko na dobrą okazje na allegro i tyle :)

Czego nie wybierzesz będziesz zadowolony, kwestia tylko ile kasy chcesz w to włożyć :) Pozdro
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

I jaki ciężki chcesz mieć rower ;]
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Mam teraz druga parę Hussefelt'ów
W pierwszym złapałem luz na wielowpuście w lewej korbie
W drugim też miałem luz i pojechałem do serwisu to mi pan powiedział że muszę mocniej dokręcić śrubę.
No i tak dokręciłem że zerwałem gwint.
I za tą kasę co wydałem na Hussefelt'y kupił bym slx'y i jeszcze bym zaoszczędził kasę, masę nerwów i kilka gleb (jak korby latają we wszystkie strony to nogi spadają z pedałów i w 90% przypadków lądowałem na drzewie)

gozseb
Kontakt:

Dzięki wszystkim za rady zdecydowałem sie na slx już amówiony dwu miesięczny w swietnym stanie z suportem za 220 zł + przesyłka także udało mi sie. Ma jeden blat ale właśnie o to mi chodzi może nie jest dobry ale opyla sie tą korbe za 220 zł nawet jeżeli była by wgl bez blatu także wydam jakies 450 i bd miał dobrą korbe z dobrym nowym napinaczem.
Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

Las3k_91 Ldz pisze:I jaki ciężki chcesz mieć rower ;]
Sert93 pisze:Natomiast jeżeli nie zależy Ci tak bardzo na wadze
Wspomniałem o tym :)
FRmaniak pisze:W pierwszym złapałem luz na wielowpuście w lewej korbie
W drugim też miałem luz i pojechałem do serwisu to mi pan powiedział że muszę mocniej dokręcić śrubę.
Cóż moje gratulacje, oddawaj rower w takim razie do serwisu jak masz dwie lewe ręce. Jedyny problem jaki mnie spotkał to to, że padł suport, ale tak jest wszędzie, tyle, że gdzie indziej można dostać łożyska, tutaj nie :)
gozseb pisze:opyla sie tą korbe za 220 zł nawet jeż...
I malina, super cena, chyba ten link co podrzuciłem klika postów wcześniej ;) Będziesz zadowolony.
gozseb
Kontakt:

To znowu ja. Przyszła mi korba wygląda jak nowa wszystko ok. TYlko mam jeszcze jedno pytanie bo nie wiem czy mam wymieniać przerzutki z tyłu ( za tym idzie kaseta i łańcuch) bo mam 8 rzędów z tyłu? a slx chodzi na 9 rzędów i czy jak włożę tą slx z jednym 36 zębatkowym blatem to czy to będzie chodziło dobrze???
k1kaka
Kontakt:

Post autor: k1kaka »

Będzie działać :)
ODPOWIEDZ