Sram X9 z krótkim wózkiem a przerzutka z przodu?
Sram X9 z krótkim wózkiem a przerzutka z przodu?
Witam. W swoim sztywniaku do AM
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... Am#p829015
chciałbym wymienić napinacz z jednym blatem na nową korbe (shimano slx) z trzema blatami i przerzutką sram X9... i tu pojawia się moje pytanie. Czy przednia przerzutka będzie współpracować z krótkim wózkiem ,który jest z tyłu?
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... Am#p829015
chciałbym wymienić napinacz z jednym blatem na nową korbe (shimano slx) z trzema blatami i przerzutką sram X9... i tu pojawia się moje pytanie. Czy przednia przerzutka będzie współpracować z krótkim wózkiem ,który jest z tyłu?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
po pierwsze:
wg mnie jesli masz 3 blaty z przodu i wrzucirz np 44T, to na maxa napniesz krotki wozek.
po drugie:
jesli zrzucisz z przodu np na 22T, to z tylu przy niektorych przelozeniach bedziesz mial luz na lancuchu, gdyz calkiem ktorki wozek nie ma mozliwosci dostatecznego napiecia lancucha.
reasumujac:
nie polecam.
btw, potrzebujesz 3 blaty z przodu? nie wolisz 2 blaty + rockring i sredni wozek z tylu?
wg mnie jesli masz 3 blaty z przodu i wrzucirz np 44T, to na maxa napniesz krotki wozek.
po drugie:
jesli zrzucisz z przodu np na 22T, to z tylu przy niektorych przelozeniach bedziesz mial luz na lancuchu, gdyz calkiem ktorki wozek nie ma mozliwosci dostatecznego napiecia lancucha.
reasumujac:
nie polecam.
btw, potrzebujesz 3 blaty z przodu? nie wolisz 2 blaty + rockring i sredni wozek z tylu?
-
- Kontakt:
=disbrainer= pisze: btw, potrzebujesz 3 blaty z przodu? nie wolisz 2 blaty + rockring i sredni wozek z tylu?
Jeżeli napęd w konfiguracji z krótkim wózkiem i 3 blatami nie będzie dobrze działał to nie widze sensu kupowania takiej korby...
Przerzutkę tylną przełożyłem z mojej zjazdówki ,którą niestety musiałem sprzedać i do następnego sezonu jestem tylko z jednym rowerem. X9 jest prawie nowa więc nie chcę kupować drugiej ze średnim lub długim wózkiem.
Wolałbym złożyć zestaw ,który będzie działał z tym co mam.
Czy przerzutka przednia +2 blaty i mój X9 short będzie działać poprawnie?
Jeżeli tak to jakiej wielkości blaty mogę założyć i czy potrzebuję do tego napinacza?

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
=disbrainer= pisze:czemu wlasciwie chcesz zmieniac tego RF na SLX?
Korbe Race Face kupiłem jakiś czas temu w komplecie z demówką. Poprzedni użytkownik urżną fleksem gniazda śrub (do 2,3 blatu) żeby nie haczyły mu o ramę. Z tego powodu nie mogę jej zachować jeżeli chcę mieć więcej niż jeden blat

-
- Kontakt:
aaaa, no to faktycznie. mimo wszystko nie widze sensu kupowania korby z trzema blatami. opcja 2 blaty jak dla mnie jedynie ze srednim wozkiem tylko niestety. chyba, zebys zostal przy napinaczu ale maly blat pojedynczy jakis dal (to niestety juz nie bardzo xc bedzie)lubella pisze:Korbe Race Face kupiłem jakiś czas temu w komplecie z demówką. Poprzedni użytkownik urżną fleksem gniazda śrub (do 2,3 blatu) żeby nie haczyły mu o ramę. Z tego powodu nie mogę jej zachować jeżeli chcę mieć więcej niż jeden blatDruga sprawa to to ,że pojawiły się na niej luzy, a nie mam ochoty kombinować z dziwnymi patentami na puszkę czy coś w tym rodzaju
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: