Grzegorz Miklusiak- trening. VIDEO.

Grzeszek10
Kontakt:

Grzegorz Miklusiak- trening. VIDEO.

Post autor: Grzeszek10 »

Witam. Niedawno rozpocząłem moją przygodę z DH i postanowiłem nakręcić film. Co z tego wyszło, zobaczcie sami. Jako, że to mój pierwszy film proszę o cenne komentarze i wskazówki.

http://www.youtube.com/watch?v=TucMAM0A4XA

Zapraszam do oglądania:)
Banan725135650
Kontakt:

Post autor: Banan725135650 »

Jak na pierwszy film to całkiem niezły. Osobiście zraziła mnie dosyć duża liczba ujęć z wyprowadzania. A na przyszłość to kop bez kasku ubranego do połowy głowy - jest o wiele wygodniej :D
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Hope w kasku kopać? Za teartalnie. Trochę za bardzo podkręciłeś fps.
I co ważne, JEJU ! Wiesz Ty ile razy przypadkiem uniknąłeś gleby? :O

Wskazówki? Naucz się jeździć, latać i lądować. Jakoś spokojniej, bo krzywda murowana. Choć, gleby uczą pokory.

Jak na początki w sporcie super, też bym tak chciał.
Za moich czasów było inaczej :(
Grzeszek10
Kontakt:

Po to trenuje, żeby umieć dobrze jeździć, zaznaczyłem że to początki. Faktycznie, niepewnie poczułem się przy lądowaniu 1.56 min. Co prawda lot był kontrolowany, ale lądowanie już niezbyt;) A jeżeli chodzi o składanie filmów to wykorzystam te wskazówki;D
michal_krauza
Kontakt:

Post autor: michal_krauza »

A ja ! ,a ja! :D mojego też skomentujcie otwieram się na szczerą krytykę wiem że muza nieprzycięta i na końcu filmiku coś kamerzysta zaszalał ale to pierwszy filmik na nowo zrobionej przeze mnie trasie więc komentujcie . Pozdrawiam
http://www.youtube.com/watch?v=2TUJ9twmxXo
casperosensei
Kontakt:

Post autor: casperosensei »

Montaż słaby, trasa słaba. Taki trening bardzo mało daje. Zrób coś w trudniejszym terenie albo czas poświęcony na budowanie przeznacz na pracę i jedź w góry. Jazda jak jazda. Co więcej można robić na 2 hopkach, Troche sztucznie sie zachowujesz w locie. Niekontrolujesz roweru. Nie chodzi o to zeby co 30m robić whipa. Jazda ma być płynna i jak najbardziej spokojna - wtedy jest szybko. Jak byś tak kręcił w górach to skończyłoby się to tak: http://www.youtube.com/watch?v=2N_HOnYcVLA :)
ride smart
GG 381005
SMOTER
Kontakt:

Re: Grzegorz Miklusiak- trening. VIDEO.

Post autor: SMOTER »

Wszystko ładnie fajnie... Widac ze dobry start masz :) SPD + szeroko nogi itp. Ale moim zdaniem lepiej nie robic "Whipów" takich jak kręcisz na filmie... lepszy czysty przelot nić harpaganienie rowerem w kąt :) Bo ani to ładne ani bezpieczne
Giant glory 0 + mavic Ex 729+Hope Pro 2+ Boxx Team 2010
Tylko ja zjeżdżam pod góre
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

michal_krauza Jak mnie ta muzyka wkurwia. Ale dotrwałem do końca. NIe powala, nie bądź taki "sztywny"
Grzeszek10
Kontakt:

Dzięki za rady;) W sumie to na potrzeby filmu tak cudowałem. A co do trasy to nie nazwałbym tego nawet trasą do DH, mam wybudowane dwie trasy w lesie, ale nie przekonałbym kamerzysty żeby poszedł tam kręcić? W sumie na tej trasce jeżdżę jak są kiepskie warunki( tzn. niska temperatura).Mam jeszcze jedno pytanie do kogoś kto składa filmy, jakiego programu używa?
Grzeszek10
Kontakt:

Tu z kolei mam bardzo krótkie nagranie wykonane w lesie. Tak kontroluje rower w lesie podczas lotu:P

http://www.youtube.com/watch?v=66WhpyZb6Gw
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Grzeszek10 oglądnij na jakim "poziomie" ludzie umieszczają w tym dziale filmy.
Co do jazdy : nikt nie udzieli Ci sensownych rad na podstawie filmu , jeździj z kimś lepszym od siebie to podciągniesz skila , póki co znam dzieciaki w wieku 12-13 lat , które radzą sobie lepiej od Ciebie.
Masz zapał , złapałeś zajawkę to super , ćwicz , ucz się , podpatruj lepszych ale póki co oszczędź nam swoich filmowych produkcji z "treningów".
Grzeszek10
Kontakt:

Heh, zajebiste opinie, pomimo że temat nie dotyczy poziomu mojej jazdy. Forum jest dla każdego ravfr więc nie wypowiadaj się w liczbie mnogiej. Pozdro.
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

Grzeszek10 pisze:Heh, zajebiste opinie, pomimo że temat nie dotyczy poziomu mojej jazdy.
Jeśli chcesz opinię stricte na temat filmu to przede wszystkim powinien być duuużo krótszy. Np. "treść" z pierwszej minuty można by przedstawić w 10s. I następnym razem pokmińcie nad bardziej różnorodnymi ujęciami, zdecydowanie za dużo jest statycznych.

A poza tym: jeździj, trenuj i podpatruj lepszych - będzie więcej do pokazania w następnym filmie :P
Grzeszek10
Kontakt:

I o taką opinie mi chodziło jak napisał miki_ck. Będe jeszcze składał filmiki więc posłucham rad, a pro po jazdy, każdy od czegoś musi zacząć, jeszcze nikt się mistrzem nie urodził:P
ODPOWIEDZ