Elo. Mam pewną sprawe, czy w ramie Duncon Cane Corso (tej 2k9,2k10) są wbite jakieś "tuleje" w główke ramy? Czy po prostu jest standardowa główka gdzie nie ma żadnych tulei?
Jeśli to prawda to macie jakiś pomysł jak oddzielić te tuleje od sterów? Bo te tuleje są stalowe (zwykłe) i się spiekły stery z tym :/ I teraz wyszły na prasie razem z tymi tulejami :/
Prawda to Mam Cane Corso i posiada ona stalowe tuleje w główce, które sobie tam rdzewieją. A jak to oddzielić teraz to nie mam pomysłu ale życzę powodzenia
pomysłów jest kilka zważywszy na to że tuleje pewnie chcesz zachować w całości to po pierwsze spróbuj zamrozić miskę sterów najlepiej ciekłym azotem kolejna sprawa to podgrzać tuleje jeżeli zamrożenie nic nie da ale trzeba tu robić sporą temperaturą i umiejętnie. trzecia metoda to przeciąć po długości od środka stery jeżeli ci na nich nie zależy,mozolne to bo ciasno tam ale jak już je przetniesz to powinny łatwo wyjść.
Stery sa potrzebne, czy do wyrzucenia? Jak na zlom, to mozesz naciac miski sterow w 2 -3 miejscach i wybic je w czesciach.
Ewentualnie zostaw na noc w nafcie zanurzone, powinno puscic.
Pan mechanik w miejscowym serwisie, jeszcze gdy miałem CC zrobił tak że wybił miski sterów razem z tymi tulejami (całkiem przypadkowo), tą tuleje dał w imadło i wtedy prał młotkiem wyszło bardzo ładnie, potem po prostu te tuleje wbił i było dobrze. Tak samo z drugą miską od sterów zrobił.