DC Cane Corso główka ramy.

Jozin
Kontakt:

DC Cane Corso główka ramy.

Post autor: Jozin »

Elo. Mam pewną sprawe, czy w ramie Duncon Cane Corso (tej 2k9,2k10) są wbite jakieś "tuleje" w główke ramy? Czy po prostu jest standardowa główka gdzie nie ma żadnych tulei?
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Post autor: Wujek_cieta_riposta »

Z tego co się orientuje, to w CC są wbite fabrycznie takie tuleje w główce, znajomek brał fabrycznie nową i tam już były wbite.
Jozin
Kontakt:

Post autor: Jozin »

Jeśli to prawda to macie jakiś pomysł jak oddzielić te tuleje od sterów? Bo te tuleje są stalowe (zwykłe) i się spiekły stery z tym :/ I teraz wyszły na prasie razem z tymi tulejami :/
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Post autor: Wujek_cieta_riposta »

WD 40? Mocno to się spiekło? Może oddaj to do jakiegoś porządnego serwisu?
Stans
Kontakt:

Post autor: Stans »

Prawda to ;) Mam Cane Corso i posiada ona stalowe tuleje w główce, które sobie tam rdzewieją. A jak to oddzielić teraz to nie mam pomysłu ale życzę powodzenia
rafimax
Kontakt:

Post autor: rafimax »

pomysłów jest kilka zważywszy na to że tuleje pewnie chcesz zachować w całości to po pierwsze spróbuj zamrozić miskę sterów najlepiej ciekłym azotem kolejna sprawa to podgrzać tuleje jeżeli zamrożenie nic nie da ale trzeba tu robić sporą temperaturą i umiejętnie. trzecia metoda to przeciąć po długości od środka stery jeżeli ci na nich nie zależy,mozolne to bo ciasno tam ale jak już je przetniesz to powinny łatwo wyjść.
No ride... No Life...
bart322
Kontakt:

Post autor: bart322 »

Stery sa potrzebne, czy do wyrzucenia? Jak na zlom, to mozesz naciac miski sterow w 2 -3 miejscach i wybic je w czesciach.
Ewentualnie zostaw na noc w nafcie zanurzone, powinno puscic.
Lomek
Kontakt:

Post autor: Lomek »

Pan mechanik w miejscowym serwisie, jeszcze gdy miałem CC zrobił tak że wybił miski sterów razem z tymi tulejami (całkiem przypadkowo), tą tuleje dał w imadło i wtedy prał młotkiem :D wyszło bardzo ładnie, potem po prostu te tuleje wbił i było dobrze. Tak samo z drugą miską od sterów zrobił.
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

Dobrze ze ja nie mialem takich problemow w CC10 bo bym zwariowal ;p
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
ODPOWIEDZ