Damper Manitou Swinger 4-Way

chillyzi
Kontakt:

Damper Manitou Swinger 4-Way

Post autor: chillyzi »

Hej,
czy ktoś wie w jaki sposób zmienia się długość skoku tłoka w tym damperze? Jest taki na allegro i gość pisze, że długość tą można regulować.
http://allegro.pl/amortyzator-manitou-s ... 43660.html

Na dole aukcji ma napisane: Z powodu wielu pytań podaję długość montażową 215mm (minimalne minimum to 195mm przy zmniejszonym skoku tłoka). Pytałem gościa jak zmienia się tą długość, ale się chyba zawiesił, bo nie odpisuje na maile :]

Potrzebuję damper 200mmx51-56mm do Stinkiego 2004 i chciałbym wiedzieć, czy da się zmienić tą długość na 200mm?

ps. może ktoś z was ma na sprzedaż damper 200mmx51-56?

pzdr
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Skrocic sie da na 2 sposoby :D
1. rach ciach i gwintowanie na nowo tłoczyska :)
2. tuleja dystansowa nalozona w srodku na tloczysko :)

Chyba ze jakies woodoo gosc uprawia to by była 3-opcja ktorej nie opanowałem jak serwisuje sprzet od paru lat :D

Wszystko git pod warunkiem ze 200mm damper ma taką samą długość korpusa jak 215. W sumie nie mierzyłem tego elementu nigdy :) ale zakładam ze moze być troszke dluższy skoro musi wiekszy tlok zmieścić :)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
chillyzi
Kontakt:

Post autor: chillyzi »

ee, no dobra, to dam sobie spokój :] dzieki za wyjasnienie! :)
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

off_road nie zapominaj o dzirce na tłoku, samo skracanie / gwintowanie nic nie da.
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

GgG pisze:off_road nie zapominaj o dzirce na tłoku, samo skracanie / gwintowanie nic nie da.
Ja myslałem o drugiej stronie tłoczyska :) od strony oczka dampera :) Tam prościej wykonać takową operacje :) Oczywiście moj opis był bardzo uproszczony cała operacja rzecz jasna jest bardziej skomplikowana bo trzeba sciagnac troszke materiału do tego odpowiednio skrocic iglice.
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

off_road pisze:jest bardziej skomplikowana bo trzeba sciagnac troszke materiału do tego odpowiednio skrocic iglice.
Masz rację, dlatego nie opłaca sie tam robić, tylko poczekać aż cos dostępnego będzie :).
Ewentualnie dozbierać do dhx i mieć porządną pracę
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
ODPOWIEDZ